Зеленски: Пътят на Русия е ясен - поражение, срам и осъждане

Близо сме до превземането на Лиман, заяви той
297
Зеленски: Пътят на Русия е ясен - поражение, срам и осъждане
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства успехите на украинската контраофанзива в източната част на страната. Изглежда, че силите на Киев се доближават до превземането на ключовия град Лиман, който Москва превзе през пролетта.

"Имаме значителни резултати в източната част на нашата страна. Вече има достатъчно публична информация за това. Всички са чували какво се случва в Лиман, Донецка област. Тези стъпки означават много за нас", заяви Зеленски в ежедневното си обръщение към нацията.

Забележките му идват, след като руският президент Владимир Путин официално анексира четири контролирани от Москва области в Украйна на пищна церемония в Кремъл.

Още по темата
"Трябва да освободим цялата си земя и това ще бъде най-доброто доказателство, че международното право и човешките ценности не могат да бъдат нарушени от нито една терористична държава, дори от такава нагла като Русия", заяви Зеленски.

Той заяви, че пътят на Украйна е "труден", но той е път на "независимост, териториална цялост, интеграция с цивилизования свят и социално развитие".

"Пътят на нашия враг също е напълно ясен - поражение, срам и осъждане", каза Зеленски.

Подкрепяният от Кремъл лидер на Донецк заяви, че руските войски и техните съюзници се удържат в Лиман с "последни сили" и че силите на Москва в града са "частично обкръжени".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
4
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Бе стига с тая "баба Ванга" бе, луди хора! Днес сме 1 октомври, 2022 г., 21-ви век!Не сме 18-ти век, векът на Петър Първи, първия руски император на който Путин му е фен! Няма вещици които да ловим, баба Яга е героиня от детските приказки, също каквато е и баба ви Ванга, с единствената разлика че последната е реален човек и е живяла.Уливате се с тая баба Ванга! Нацистите са цитирали предсказанията на мадам Блаватска така, както сега путинистите Ванга!
114
7
 
2
 
! Отговори
До 164 преди 1 година
Плачи плачи душко, кефиш ни всички бухахахахахаа
113
8
 
1
 
! Отговори
До АНАЛизатор преди 1 година
И ако това не стане тогава ко? Ще изчезнеш ли от тук завинаги? Не ли? Ми тогава какво шляпотиш само врели некипели насранце? бухахахаха
112
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мобилизацията и "референдумите" са признание за състоянието на небоеспособната, редовна руска "армия"... и поражението и в Украйна. Путин ще бъде обесен на Червения площад след 5 месеца.
111
3
 
4
 
! Отговори
Край преди 1 година
Зелен - имаш един полезен ход. Мъск ще праща човек на Марс. Ще пробва. Говори с него - това да си ти. Тука москалите ще те намерят. Така ще се докаже и теорията, че извънземините са зелини.
110
3
 
3
 
! Отговори
Зелено диване преди 1 година
Искам някой да пребие Путин за мен, от нато не щат, братята Кличко само говорят, Юсик и той уж щеше да се бие ама отиде назапад да се бие за кинти и ме остави. Аз ли да се бия с Путин? Какви шансове ми давате въпреки че съм много по млад? 5 секунди? 10 ако имам късмет? Пребийте го ве! Обещавам да ви платя някой ден както обещах на Американците за оръжията :)))
109
7
 
5
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 136 "Общо в капана в Лиман се намират около 5.5 хиляди души - бойци на ДНР и на редовната руска армия. Днес вaтниците ще се предат."Дано се предадат както казваш, че иначе не ми се мисли каква касапница ще бъде.Иначе украинската армия ще ги "отминусова" всичките! Ще ги избие като пилци!!!
108
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна съществува благодарение на САЩ само и единствено за да пречи на прогреса в Европа
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Роб Значи дори нямаш личен автомобил? :)))) И тръгнал да нищо световната политика :))))
106
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви ли са шансовете на Пудинг, ако се изправи на едни честни избори срещу Зеленски?
105
9
 
3
 
! Отговори
Роб преди 1 година
Жълта и дълга, върви по релси и побира бая народ, мойта е номер 5, работя в Овча Купел..... разбра ме нали?
104
7
 
4
 
! Отговори
Владимир преди 1 година
Вижте, реално погледнато, натискам туй копче и оная зелена гъсеница се изпарява..... туй то.... НАТО ще се наака както обикновено, само страхливите кучета лаят, и децата знаят това :))) Но не ми се занимава разбирате ли? После трябва да пиша обяснения до безкрай до Хи Джин Пин а оня е луд и държи на всички детайли *** и жълтура смотан....
103
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Укро феновете До два дни ще се събудиш с новината как украински войници мутанти са прочистили Лиман :))))
102
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За такива политици искам да гласувам, а не за някакви копейкаджии и ковид фашисти и крадци.
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Роб "Въпроси?" Каква кола караш? :)))))
100
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е държавата с най-кратката история - преди да влез в състава на СССР са я обявили за държава за да може 3г по-късно да влезе в състава на Съюза. Сега обявяват отделни парчета от нея отново да се присъединят към Руската федерация, защото към западните и части имат интерес Полша и Унгария. Общото и съществуване през годините е едва 33 в различни интервали от време
99
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 141 "Много говори но Източна Украйна вече е руска територия." Руския подпис на лист хартия не струва пукната копейка :))))
98
2
 
1
 
! Отговори
До анализатор преди 1 година
Съгласен съм с теб - безмислено е да се опитвам да ти вкарвам акъл в главата.... По голям шанс има да накарам слепец да прогледне ;)
97
7
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Зелен *** пътя е ясен трябва да свършиш с куршум главата за да се оправят нещата. Путин е прав и баба Ванга е казала Русия ще стане велика България също.
96
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
122, газ ури-нирате всеки път, когато ви изобличим, нали? Аз пиша фактите такива, каквито са - ХУЦПА е дума без аналог в европейските езици и само при вас е с положителен смисъл, докато за нас е потресаващо гадeн и срамен личностен недостатък. И имението на грозните му родители е факт, западната преса не го крие, но тук лакеите бито мълчат.