Зеленски: Пътят на Русия е ясен - поражение, срам и осъждане

Близо сме до превземането на Лиман, заяви той
297
Зеленски: Пътят на Русия е ясен - поражение, срам и осъждане
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства успехите на украинската контраофанзива в източната част на страната. Изглежда, че силите на Киев се доближават до превземането на ключовия град Лиман, който Москва превзе през пролетта.

"Имаме значителни резултати в източната част на нашата страна. Вече има достатъчно публична информация за това. Всички са чували какво се случва в Лиман, Донецка област. Тези стъпки означават много за нас", заяви Зеленски в ежедневното си обръщение към нацията.

Забележките му идват, след като руският президент Владимир Путин официално анексира четири контролирани от Москва области в Украйна на пищна церемония в Кремъл.

Още по темата
"Трябва да освободим цялата си земя и това ще бъде най-доброто доказателство, че международното право и човешките ценности не могат да бъдат нарушени от нито една терористична държава, дори от такава нагла като Русия", заяви Зеленски.

Той заяви, че пътят на Украйна е "труден", но той е път на "независимост, териториална цялост, интеграция с цивилизования свят и социално развитие".

"Пътят на нашия враг също е напълно ясен - поражение, срам и осъждане", каза Зеленски.

Подкрепяният от Кремъл лидер на Донецк заяви, че руските войски и техните съюзници се удържат в Лиман с "последни сили" и че силите на Москва в града са "частично обкръжени".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
6
 
12
 
! Отговори
Роб преди 1 година
Не искам да слугувам на нато, не искам да слугувам на сорос, не искам да слугувам на ЕС и на запада! Въпроси?
94
10
 
4
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 131 (Укри) Знаеш ли какъв им е най-големият проблем на психично болните? Това, че дори не осъзнават че са болни!Най-много ги боли сега руснаците, че трябва да бягат, да се спасяват докато не са затворили напълно границите на Русия! Украинската армия убива вече средно по 500 души от Русия!Направо ми става жал за руснаците! Добре, че не съм се родил руснак!
93
7
 
9
 
! Отговори
До Укро феновете преди 1 година
Приказката за обкръжението на Лиман приключи. Нацистите наистина бяха близо до затваряне на чувала..обаче вчера руската авиация ги забави с бомбардировки (видео от самите укри как не мърдат от страх). А късно снощи бандеровците са посрещнати и спряни от пристигналите руски подкрепления ! Толкова за контранастъплението. Сега ще има контра на контрата и поредната порция "евакуирани" У-части. Зеленския клоун още не знае за това, защото е на Мелмак. Като се опомни ще иска да удари две линии от яд:))
92
7
 
2
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Аз не съм висок на ръст, но защо изглеждам като великан когато до мен застанат западните лидери? Помните ли срещата ми с Тръмп? А той е 187см да не забравяме хехе
91
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 87/128 "Падаха такива като теб, пиле шарено." Мерси за комплимента, но, да тези с нормално мислене бягаха от поредния ислямски режим. На русНАЦИте и техните слуги в България ислямските режими са им по сърце. Истински "православни християни" :) Иначе пропусна да обясниш как така "окупираните" искаха токова много "окупатора" им да остане. Нещо ще кажеш ли? :)))
90
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Молитвите и вярата в Бог са последното оръжие на обкръжените в град Лиман руски части, пише телеграм каналът Всевиждащо око. Снимки с дрон от района показват дълга колона от танкове и машини в района на село Заречное, които искат да си пробият път към Торское и да излязат от обкръжение. Общо в капана в Лиман се намират около 5.5 хиляди души - бойци на ДНР и на редовната руска армия. Днес вaтниците ще се предат.
89
6
 
3
 
! Отговори
Зеленчо преди 1 година
Спряха ми газта, топлото, тока, водата, кислорода, анексираха ме, АМАН!
88
4
 
7
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: Знаете ли (номер 120) Знаеме, знаеме. Но само тези дето имат някакво вещество между ушите си различно от въздух! Другите само като чуят какво казал Путин и се подмокрят...Наскоро четох, че Русия изнасяла нелегално диаманти. Да, Русия е богата страна.Русия има диаманти, нефт и газ, злато и други метали с които да купи цели държави от Европа.И след като Путин капитулира, след като Русия бъде победена, ще плаща репарации. А те ще се платят с лихвите от тези богатства!!!Прав си!!!
87
5
 
12
 
! Отговори
Укри преди 1 година
Боли ли ви загубата на половин Украйна укрички мои?? бухахахахаха
86
0
 
4
 
! Отговори
До102 преди 1 година
"Украинците толкова се Оплашиха..." Научи се на правопис и после коментирай!
85
1
 
4
 
! Отговори
До 113 преди 1 година
Смени батериите на калкулатора бухал хахахахахахахаха
84
5
 
8
 
! Отговори
До 87 преди 1 година
Падаха такива като теб, пиле шарено. Преводачи, слуги и застъпници на ФАЩ, които ФАЩ изостави да се оправят сами. Ето такива партниори са те. Или не знаеш какво се случва в момента там? След великите няколко години демокрация, които бомбихте?
83
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-смешното от безмислената реч на Путин вчера беше как обивни САЩ и Англия в бомбандиравките над Германия втората световна :)))))))))))))
82
2
 
5
 
! Отговори
Costa Coffee преди 1 година
До Mr . STARBUCKS: A аз виж как ти бих шута от пазара в ЕС... скоро ще ти го бия и от Америка бухал бухахахахаа
81
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците след като чили за анексията хукнали в паника да обкръжават Лиман и освободиха Купянск и Ямпил вчера :)
80
11
 
12
 
! Отговори
Божо преди 1 година
Официално анексира!!!!!!! Защо криеш истината бе продажно журналистче, колко кинти прибираш за да заблуждаваш бедния народ!?!?!?? Само че знай тези вече руски територии ще са в пъти по-добре икономически от територията България, вместо да пишеш истината какво става там където не е твоя земя анонсирай знанията си тук на наша земя, как ни лъжат и ограбват наши и чужди западни чиновници!!!!
79
12
 
4
 
! Отговори
до: 111 преди 1 година
"На този дори и да не му знаех произхода..." Не искаме да четем тук мнения на фенове на Хитлер!Хитлер загуби войната и се самоуби в бункера зад Райхсканцеларията в Берлин още през 1945 г.!Другите негови последователи завършват по същия начин!Аре нема нужда!Слава Украине! Героем слава!
78
4
 
3
 
! Отговори
До 116 преди 1 година
Харкив го пиши бегал до 5-6 години хехе
77
3
 
2
 
! Отговори
Др Карлуково преди 1 година
До Анексирах Москва: Не се превъзбуждай, казах ти само едно от червените хапченца сутрин! Я да видя? Олеле къде е цялата бутилка ве!!???! Марш при санитарите за енема бухахахахаа
76
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе що не анексираха Харкив :((((