Путин подписа законите за анексиране на 4-те украински региона

Русия анексира Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област
Обновена: 5 окт 2022 11:38 | 5 окт 2022 11:27, Елка Василева
83
Путин подписа законите за анексиране на 4-те украински региона
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа законите за приемане на четири частично окупирани от Русия украински региона в състава на Руската федерация

Още по темата
"Руският президент Владимир Путин подписа четири федерални конституционни закона за влизане на Донецката народна република (ДНР), Луганската народна република (ЛНР), Запорожка област и Херсонска област в Руската федерация", съобщи долната камара на руския парламент. "Той също така подписа съответните закони за ратификация", каза Държавната дума.

По-рано тази седмица двете камари на руския парламент ратифицираха договорите за включване на четирите региона към Русия. Договорите бяха подписани в Москва на 30 септември.

С подписването на законодателството беше завършено анексирането на четирите региона съгласно руското право. Украйна обаче се противопоставя на анексията, осъждана от голяма част от международната общност като незаконен акт. Въпросът за анексията се предвижда да бъде обсъден в Съвета за сигурност на ООН в понеделник.

Според новите закони жителите на четирите региона се признават за руски граждани от 30 септември – датата на включването на териториите към Русия. Тези, които искат да се откажат от руското гражданство, имат един месец, за да подадат заявления.

ДНР и ЛНР ще запазят досегашните си наименования и ще бъдат републики в състава на Руската федерация, а държавен език ще бъде руският. Запорожка и Херсонска област ще запазят статута си на области.

Пределите на новите субекти, както предвиждат подписаните на 30 септември договори, ще бъдат определени въз основа на границите, "съществували в деня на тяхното образуване и приемане в Руската федерация".

Докато бъдат избрани техни ръководители, новите региони съгласно руското законодателство ще бъдат управлявани от временно изпълняващи длъжността, назначени от Путин. Избори за регионални законодателни събрания трябва да има през септември догодина.

За интеграцията на четирите региона се предвижда да има преходен период, който да продължи до 2026 г. До 2023 г. в тях може да се използва гривнята, а след това единствена валута да стане рублата.

Очаква се въоръжените сили на новите региони (каквито има в ДНР и ЛНР) да бъдат включени в състава на руските сили, а противоречащите на конституцията на Русия законодателни норми, включително смъртното наказание, да не се прилагат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
6
 
! Отговори
Виготура преди 1 година
Време е за референдуми в Калининград, Карелия, Татарстан, Чувашия, Удмутрия, Коми, Якутия, Чукотка и тн. След като Русия може да прави референдуми, да започне да ги прави и на собствената си територия.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин срочно да свика Съвета за сигурност на ООН, с оплакване че Украйна е изгонила руския башибозук от голяма част от обявените за "руски" територии.
37
1
 
5
 
! Отговори
... преди 1 година
Мога ли да анексирам на комшията апартамента?
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на Северна Корея също...
35
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин днес подписа смъртната си присъда.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако ние си вземеме македония това анекс ли Е ???
33
2
 
3
 
! Отговори
Резан към ралица преди 1 година
Скоро сокола и Ердоган ще направят същото. ТогавА си чисти задния.
32
6
 
3
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 1 година
Миналата неделя се проведе референдум в района преди наричан "калининград" с единствен въпрос: Искате ли районът да се присъедини към чехия? Референдумът стана легитимен още в 10 и половина сутринта и в края на деня беше обявено че 98.6% са гласували "за". От понеделник районът вече се казва "Краловецки край" с главен град "Краловец" и е част от чехия. (не е мое. само преразказвам.)
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Софизъм. За Косово признаваха ли ме дународните правила
30
8
 
7
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Откачения Путин не признава международните правила.За какво му е чужда територия,неговата малко ли е?В техните си земи си имат всичко.Психично болни хора управляват държави.Ужас!
29
2
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 1 година
ей ...... кф референдум искаш ти ве ? към турция ли ти се ходи или в блатная
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руският президент Владимир Путин подписа четири федерални конституционни закона за влизане на Донецката народна република (ДНР), Луганската народна република (ЛНР), Запорожка област и Херсонска област в Руската федерация и в тази светлина, напредващите в ЛНР и Херсонска област укропски бендеровци са окупатори.
27
3
 
10
 
! Отговори
Диди преди 1 година
До много луд/Зеленски не избива народа си , а защитава територията на Родината си.Народа му го избива Русия.Какво да прави?Да му превземат държавата и той да чака Михаля ли?
26
4
 
6
 
! Отговори
Рая преди 1 година
НЕ МОЖЕ ЕДНОСТРАННО ДА СЕ РЕШАВА БЕЗ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С МЕЖДУНАРОДНИТЕ ЗАКОНИ.Какво ще решава тяхната камара не е миродавно.Международна комисия може да вземе отношение.Путин ще определя кои територии да си взема от съседна държава,що за наглост е това.Те нахлуват без причина,те убиват,те сринаха градове.Никой не е влизал в териториите им.То бива хишници,агресия и злоба,но чак пък толкова....
25
6
 
5
 
! Отговори
много луд преди 1 година
Не подкрепям Русия в този конфликт. Путин става все по-луд. В 21 век да въведеш мобилизация е лудост. Този народ загуби толкова хора във ВСВ. Това е геноцид спрямо собствения му народ. Не подкрепям и Украйна, обаче. Възпламениха тлеещи конфликти и стана пожар. Тоя, другият, Зеленски унищожава държавата си и избива народа си. Тези двамата, луди, събрани заедно и изправени един срещу друг, творят бели на народите си и на човечеството и целият свят подскача на изтрещелите им акъли. Просто, страшно!
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не стане скоро украинците да подписват анексията на пограничните руски области. Че натам отиват нещата.
23
5
 
10
 
! Отговори
Манчев преди 1 година
Убийци и агресори от най-долна степен ! На Путин му доставя удоволствие да избива народа на Украйна, да руши инфраструктурата й , да унищожава стопанството й , да заграбва богатството й...Какъв човек може да се радва на това ?! Само един тиранин, узурпатор и отвратителен агресор !!!
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесно. Значи досега Русия губеше окупирани територии. А след това ще губи "изконно" руски територии. Още едно постижение на великия стратег.
21
2
 
4
 
! Отговори
новия президент на преди 1 година
Русия ще е Джо Байдан !
20
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то украинската армия се намира на 10 километра от Донецк, в Херсон 30 хилядна руска група е блокирана без никакви провизии и възможности за изтегляне, ама тоя подписал указ за присъединяване, то така и аз мога да подпиша искане за присъединяване на апартамента на комшията към моя, ама ..........