Украйна с опасения за руско настъпление откъм Беларус

Москва и Минск създадоха съвместни военни сили последните дни
21 окт 2022 08:40, Елка Василева
51
Украйна с опасения за руско настъпление откъм Беларус
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия изрази опасения от "нарастващата заплаха" от нова руска офанзива от територията на Беларус - северната съседка на Украйна, която послужи като тилова база на руските сили за нахлуването им в страната в края на февруари, съобщи Франс прес.

Още по темата
"Агресивната риторика на военните и политическите лидери на Русия и Беларус се засилва", заяви пред медиите Олексий Громов от генералния щаб на украинските въоръжени сили. Според него "нараства заплахата руските въоръжени сили да подновят офанзивата на северния фронт".

Москва и Минск създадоха през последните дни съвместни военни сили, отбелязва АФП.

По оценки на Громов "този път офанзивата може да (започне) на запад, от беларуската граница, за да се отрежат основните пътища за доставка на чуждестранно оръжие и военно оборудване" за Украйна, особено през Полша.

По-рано вчера беларуската служба за сигурност КГБ съобщи за "увеличаване на разузнавателните дейности от украинска територия, за ежедневни опити за нарушаване на беларуското въздушно пространство".

"За съжаление ситуацията се развива много сериозно в южна посока", каза шефът на КГБ Иван Тертел, без да даде подробности.

В понеделник беларуското министерство на отбраната обяви, че Русия ще разположи в страната "до 9000 войници" и около 170 танка като част от новата съвместна военна група на двете държави. Създаването на тази група, която има за задача да защитава границите на Беларус срещу предполагаема украинска заплаха, беше обявено миналата седмица, на фона на руските военни неуспехи в Украйна в последно време, отбелязва АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
15
 
10
 
! Отговори
Слава на украйна преди 1 година
Този дето се е писал поне се пише на български. Това 1.На кого кой се е продал не е твоя работа.По добре на американците от колкото на руснаците. Разбирай-по добре кравар със стадо от колкото гол и бос голтак:) А и по добре виш на кого ще се продадеш ти че и руснаците на времето не искаха да ви вземат за тяхна република а се и съмнявам искрено че USA ще умират от желание:) Понял. Тавариш
45
10
 
13
 
! Отговори
Carlos преди 1 година
Vsichki ukrainci sa zavarsheni ***. A toia deto se e pisal Slava na Ukraina e nai golemia ot tiah. Amerikancite plashtat na onia kloun Zelenski da prashta horata si na smart za celite na shtatite.
44
13
 
21
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Киев ще падне и то много скоро.
43
1
 
5
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Най-добре по трима таджика във всяка рота.
42
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 41 Абе каква гражданска война в Русия те гони теб бе?! Ти не знаеш ли какво се случва в европата? Правителства падат, хората са на улицата и се бунтуват. В Русия всичко е стабилно
41
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като почне гражданската война в Русия, войната в Украйна ще свърши.
40
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът не може да накара Русия да плаща, защото оттук нататък ще е основен враг. А Украйна с нежеланието си да сключи мир, работи против себе си. Колко време трябва да мине за да стигне до извода че и трябва незабавен мир?
39
26
 
28
 
! Отговори
Следва на украйна преди 1 година
Украйна ще си възвърне всяко парче земя заграбени от Русия +Крим. Русия ще плаща военни репарации. Поколения руснаци ще плащат за стореното морално, а технологично едва ли Русия ще навакса някога изгубеното.
38
9
 
9
 
! Отговори
До 37 преди 1 година
Пий си... Не пиши глупости да плашиш хората.Путин и цялата смет край него знаят прекрасно какво следва ако намесят атома и това би станало ЕВЕНТУАЛНО САМО ако териториалната цялост на блатная е застрашена. Тяхна територия обаче в случая никои не е тръгнал, а няма и да тръгне да превзема.Стига плашихте.... Щраусите:) Опцията с атома би поставила под въпрос живота както на путин, така и на неговите приближени под въпрос.
37
18
 
14
 
! Отговори
ДО МАКЕДОНЕЦ преди 1 година
Пий си хапчетата момче,ако никой дръзне да нападне Русия, ще бъде ударен с ядрения ракети на секундата и ще го духа целия свят!Слава на Русия!
36
8
 
8
 
! Отговори
Радев преди 1 година
И трябва да пратим нашенци русофили за военни съветници на Онзи с голата глава да съветват армийте им как да се бият в Украйна ,че да се окипазят още повече,като гледам какви специалисти тук пишат чак и на американците им се разтреперваха гащите
35
9
 
16
 
! Отговори
Мъка преди 1 година
Да я завладяват най-накрая тази ускрайна. И навсякъде референдуми. Чакам с нетърпение.
34
10
 
13
 
! Отговори
Данчо преди 1 година
Слава на Русия!
33
19
 
11
 
! Отговори
Македонец преди 1 година
Ако беларус нападне Украйна, Полша ще бъде пряко засегната заради все още руският анклав в КЬОНИНГСБЕРГ, и ще бъде принудена да се намеси, под заплаха ще са още три натовски държави- Литва, Латвия и Естония! Това е начина войната да свърши за няколко седмици с натовски парад в москва, дай Боже да нападнат открито!!!!
32
2
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Няма кво да ги бавят украинците.
31
15
 
22
 
! Отговори
Укронацистите преди 1 година
Не спазваха Минските споразумения. Бомбиха цивилни 8 години. 2021 началото наркомана промени конституцията и практически направи връщането на Крим конституционна цел. А Ноември 2021 в Мюнхен каза ча Украйна щяла да се сдобива с Ядрено Оръжие. За капак От Дек 2021 Украйна почна мобилизация на големи войски на изток и се готвеше за офанзива. Русия просто ги изпревари. Сега ще видят кон боб яде ли!
30
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Късия вече се готви да живее на територията на Китай . Мъдро решение сред милиард и половина китайци кой ще го намери .
29
33
 
35
 
! Отговори
PG преди 1 година
Само мачкане на Укристан до пълното им закриване,бой и нищо друго
28
23
 
22
 
! Отговори
до 24 преди 1 година
Еми нямат повод да се намесят. Тея лафове за на масата "Нато воювал в Украйна" ги забрави. Ако се бяха намесили, да докарат техниката и самолетоносачите, новата, а не само 15тината дърти ХАИМАРС, по друг начин щеше да изглеждат нещата сега
27
30
 
20
 
! Отговори
msm преди 1 година
До до факт - руССия е фашизирана нация, още от детската градина учат децата на калашници и бомби и ги подготвят за пушечно месо в името на руССкия империализъм. За съжаление, в тази държава се зароди агресивно зло, подобно на нациска Германия. Чеченя беше разрушена и подчинена и сега от там идват хиляди войници за армията на Путин. Ако украйна падне, след 10 години от там ще излезе едномилионна армия, която ще бъде насочена към съседите - Балтика, Полша, Словакия, Румъния, Молдова, България