Киев отново е под руски обстрел, поразени са жилищни сгради

Нападението било в отговор на обръщението на Зеленски към Г-20
15 ное 2022 17:30, Нели Христова
400
Киев отново е под руски обстрел, поразени са жилищни сгради
Снимка: Twitter

Украински официални лица обвиниха Русия за ракетно нападение срещу столицата Киев, като заявиха, че жилищни сгради са били поразени, а в цялата страна звучат сирени за въздушно нападение.

"Има атака срещу столицата. По предварителна информация са поразени две жилищни сгради в Печорския район", заяви кметът на Киев Виталий Кличко в изявление в социалните мрежи. "Няколко ракети бяха свалени над Киев от системите за противовъздушна отбрана. На мястото на ударите се намират медици и спасители. Повече подробности по-късно", добави той.

Заместник-ръководителят на канцеларията на президента Кирил Тимошенко заяви в изявление в интернет, че ракетите са били изстреляни от руските сили. Той разпространи кадри от очевидното място на ударите, на които се вижда пламък, излизащ от пететажна жилищна сграда от съветската епоха.

"Опасността не е преминала. Останете в убежищата", добави той.

Ръководителят на администрацията на президента на Украйна Андрий Ермак заяви, че нападението е в отговор на обръщението на президента Володимир Зеленски пред Г-20, по време на което той призова лидерите да окажат натиск върху Кремъл да прекрати инвазията си.

"Някой сериозно ли си мисли, че Кремъл наистина иска мир? Той иска послушание. Но в края на краищата терористите винаги губят", заяви Ермак.

През последните седмици руските сили се насочиха към енергийната инфраструктура в цяла Украйна и изстреляха баражи от ракети и изпратиха рояци безпилотни самолети към столицата. За последен път Киев беше атакуван от руските сили преди почти един месец на 17 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе и ти си прав. Един съветски телевизор по двама-трима души го носеха. Ако днешна Русия тръгне да прави телевизори, наистина може да не се вместят у дома :)
307
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха, такава хирургична точност... Мариупол е пепелище от тяхната хирургия, а и не само той. "Русия" и "точност" са несъвместими понятия.
306
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски ракети, бомбиха Полша. Сега стана мазалото.. Или Русия се изнася напълно от Украйна или иде страшното
305
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпреки целият вой и цялата пропаганда която се лее от страна на шута и неговата клика,не може да се отрече,че руснаците действат с хирургична точност,около стотина удара по енергийната инфраструктура,цивилните жертви се броят на пръстите на едната ръка!
304
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там е работата, че СССР правеше и реактори, и ширпотреб, макар и калпав. Защото и двете е добре да можеш да ги правиш, ако претендираш да си свръхсила. Колкото до този реактор - в последните години оттам само такива неща идват. Вечен двигател, база на Луната щяха да строят, ако помниш, стелт самолети, Мъск щяха да борят и какво ли не. И накрая купуват дронове от Иран. За такава излагация, даже при Брежнев, тия клоуни щяха да са в някоя психушка.
303
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До Анонимен 365. Кога са тия бомбардировки над Токио ?" ------------------------------------------ Кога ще научиш езика на твоите работодатели? Крайно време е! On the night of 9/10 March 1945, the United States Army Air Forces (USAAF) conducted a devastating firebombing raid on Tokyo, the Japanese capital city.
302
3
 
1
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
До 365. Ако не беше АМЕРИКА,фашистка Германия и милитаристична Япония щяха да превърнат Света в огромен концлагер.
301
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 350. Всичко, което си изброил, е ширпотреб, но явно дотам стигат понятията ти. А това, което РФ произвежда, няма ка да се побере в жилището ти. Чул ли си, че неотдавна в Русия пуснаха в действие първия в света ядрен реактор от ново поколение, който на практика представлява вечен двигател. Имаш ли представа какво означава това?
300
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 365. Кога са тия бомбардировки над Токио ?
299
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Украйна ток пак ще има, пич. Западът ще им даде едни пари и готово. След последната атака възстановиха всичко за 2-3 дни. И ще са още по-решени да се бият. Аз да съм руски войник на фронта сега, хич няма да ми е яко. А и поляците сега ще побеснеят.
298
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 347 журналистите са на CNN и skynews . В репортажа на CNN на заден план зад журналистката се вижда украинец с украинският флаг на покрива на кола как прави поздрава на нацитата зигхайл. И една журналистка от raiuno взима интервю от няква жена с емблема на Бандера на якето. Зелето го хвана яд ,чене им оставят време да фабрикуват руски военни престъпления и да ВСУ да репресират местните.
297
2
 
10
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
гОСПОДА И госпожици журналисти,моля Ви информирайте правилно и точно вашите читателите!Киев,Житомир,Лвов,Одеса...навсякъде руснаците са "инвестирали" в енергетиката на Украйна ..Над 7 000 000 абоната са без електричество (20-30 милиона жители),вода нямат..в Лвов без отопление ...а там утре е -4 градуса ,в Харков е към -3 утре сутринта ..нямат отопление,метрото не работи ...всичко това е в отговор на г-н Зеленски който се изяви онлайн в G-20 и каза ,че няма да има мир....
296
3
 
8
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
ВСУ са обстреляли Шебекино Белгородска област в Русия има убити и ранени. Обстрелван е жилищен район убитите и ранените са се намирали до аптека. Така че утре очаквайте нещо сериозно в Киев. И това вече е ескалация като не знаеш кой за какво връща, а Германия ще разделя гробищата на руски и украински войници. Е толкова *** да са наследниците на Гьоте не очаквах.
295
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полша твърди, че руски ракети са паднали на територията на Полша. Очаквайте новини!
294
0
 
6
 
! Отговори
Ас преди 1 година
По зле написана статия няма. Нищо не научваш от нея. Нито колко ракети, нито в кои градове, нито колко са свалени и колко са поразили целите си, нито какви са щетите... Поне се постарайте малко да съберете информация като пишете статия. Да бяхте напшсали че е най многобройната атака от началото. В Киев е ударена сградата на военното ръководство. Това е много по интересна и съществена информация от това че горял етаж на няква хрушчовка в съседство.
293
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СССР беше номер 1 в космическите ракети. Беше номер 1 и в танковете. Беше номер 1 и в ракетната артилерия. Факт. Като икономика беше зле, но няма как да не с епризнае, че като военна сила беше страшилище. Русия е бледо подобие на това. Даже огромна част от сегашната й армия разчита на съветско въоръжение, или на проекти, заложени още при СССР. Също факт.
292
8
 
5
 
! Отговори
Папо преди 1 година
Руските Червени кхмери са подивели от първобитна злоба.
291
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На достатъчно години съм, че още да имам вкъщи неща с надпис "Сделано в СССР" и ги пазя като антики. Да, СССР произвеждаше. Много неща бяха лицензни, даже направо крадени, но ги произвеждаше сам. А сега си избърши пяната от устата и ми кажи - какво имаш у вас като уред, автомобил и каквото се сетиш, което РФ да е произвела със собствени усилия?
290
4
 
6
 
! Отговори
боливуд продъкшънс преди 1 година
До До338 "Вярно бе,това не бях го заглеждал,как пък поне едно стъкълце на падна при това директно попадение?" -- не им е за първи път на хохълите. Преди месеци бяха наредили взривени танкове, опожарени мтлб, трупове и т.н., а на блока 5 метра встрани всичките прозорци здрави со все саксиите на первазите. При предните атаки имаше видео как тяхно ПВО директно се врязва в блок - ауу бляяддовете бомбят блокове. Тия дни пък били изгонили чужд. журналисти, че били снимали преди да нагласят сцената.
289
4
 
9
 
! Отговори
Дончо преди 1 година
Пораженията по жилищните сгради са от украинското ПВО, това се спестява умишлено.