Киев отново е под руски обстрел, поразени са жилищни сгради

Нападението било в отговор на обръщението на Зеленски към Г-20
15 ное 2022 17:30, Нели Христова
400
Киев отново е под руски обстрел, поразени са жилищни сгради
Снимка: Twitter

Украински официални лица обвиниха Русия за ракетно нападение срещу столицата Киев, като заявиха, че жилищни сгради са били поразени, а в цялата страна звучат сирени за въздушно нападение.

"Има атака срещу столицата. По предварителна информация са поразени две жилищни сгради в Печорския район", заяви кметът на Киев Виталий Кличко в изявление в социалните мрежи. "Няколко ракети бяха свалени над Киев от системите за противовъздушна отбрана. На мястото на ударите се намират медици и спасители. Повече подробности по-късно", добави той.

Заместник-ръководителят на канцеларията на президента Кирил Тимошенко заяви в изявление в интернет, че ракетите са били изстреляни от руските сили. Той разпространи кадри от очевидното място на ударите, на които се вижда пламък, излизащ от пететажна жилищна сграда от съветската епоха.

"Опасността не е преминала. Останете в убежищата", добави той.

Ръководителят на администрацията на президента на Украйна Андрий Ермак заяви, че нападението е в отговор на обръщението на президента Володимир Зеленски пред Г-20, по време на което той призова лидерите да окажат натиск върху Кремъл да прекрати инвазията си.

"Някой сериозно ли си мисли, че Кремъл наистина иска мир? Той иска послушание. Но в края на краищата терористите винаги губят", заяви Ермак.

През последните седмици руските сили се насочиха към енергийната инфраструктура в цяла Украйна и изстреляха баражи от ракети и изпратиха рояци безпилотни самолети към столицата. За последен път Киев беше атакуван от руските сили преди почти един месец на 17 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до343.Момче на колко си години?Знаеш ли че първият космонавт е руснак,първият спътник е руски.За какви тостери говориш,руснаците първи хора в космоса изпратиха.Знаеш ли че ракетите на НАСА летят с руски двигатели или за пръв път чуваш.Да тея ракети дето истреляха роботите на Марс летяха с руски двигатели.После се чудите откъде имаши ракети руснаците ми те са номер едно в тая сфера.
287
0
 
2
 
! Отговори
До боливуд... преди 1 година
Ами руски са бе мммайна! От СССР!!!
286
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за какво им е това безплатно здравеопазване, като средната възраст на мъжете е под 60 години и това образование, като Русия сама не може да измисли и един тостер?
285
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжат казаха че ракетите им свършиха още преди няколко месеца лъжат сами са се гърмяли
284
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 339.Икономиката на Русия е по малка от на САЩ но ресурсите на Русия са в пъти над американските.Предимствата на Русия са напълно безплатно здравеопазване и образование за всички.Евтино отопление през зимата за жълти стотинки.Освен това бездомните в Русия са в пъти по малко от богатата Америка.
283
2
 
5
 
! Отговори
До338 преди 1 година
Вярно бе,това не бях го заглеждал,как пък поне едно стъкълце на падна при това директно попадение?
282
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Някой си Икономиката на САЩ е около 19 ПЪТИ по голяма от руската. Ти смятой коя е голяма и коя малка
281
2
 
9
 
! Отговори
боливуд продъкшънс преди 1 година
Аре бе, коозяците, кажете от къде се купуват тези прозорци дето издържат на директен удар от ракета с няколко стотин кила експлозив???
280
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз мислех, че Русия няма ракети и горива, да оремести установките на ракетите...
279
4
 
7
 
! Отговори
До332 преди 1 година
Айдееее и другият тролеййй се включи,ако тия искаха да млатят по жилищни квартали,досега камък върху камък да не е останал!Мислете малко бре,стига сте повтаряли като папагали,целта им е преди зимата цяла Украйна да остане на тъмно и студено и да развее белият байрак а не жертвите сред цивилните!
278
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
200 метра? Човек, те превземат Бахмут вече месеци. Впрочем, даже Вермахта за 9 месеца е бил преминал Украйна. С ония танкове и обоз от коне.
277
6
 
3
 
! Отговори
123 преди 1 година
ВСУ са направили десант на левия бряг на Днепър. РА е отсъпила с 15-20 км от позициите на реката. Има го и в руските канали. Е сега вече русофилите тотално ще изветреят.
276
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само това могат рашистите, да обстрелват жилищни квартали
275
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин... Путин в момента чака за среща дори президента на Киргизстан и онзи му закъснява, щял да решава нещо :)))
274
3
 
6
 
! Отговори
До русофилите е шок преди 1 година
На какъв език трябва да ти се обясни?Ударите срещу Украйна са най жестоките от началото на войната,пораженията са най големи и това го казва не кой да е,а самият Зеленски,какви русофили и русофоби те гонят пак бре неадекватник?Пак ти казвам, трооли до насираане ама поне го прави качествено!
273
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти остави село Донецк, той Късия и Крим ще загуби, това ще е смъртната му присъда
272
6
 
6
 
! Отговори
русофилите са в шок преди 1 година
След коментар 320 русофилската пaсмина яко се размириcа и почнa да трака коментар след коментар
271
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И понеже Путин искаше само Донецк и Луханск, та вдигна бунтове чак в Одеса. А сега е на път и Донецк, и Луганск да загуби.
270
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До немско качество "Само три ракети са паднали в Киев," ---- гледахме ги в телеграм.. и трите ракети ги има на видео... останалите 100% са CGI... сигурно правено от същите, дето снимат еленски на зелен фон! Професионална работа!
269
6
 
6
 
! Отговори
До немско качество преди 1 година
Ти май не си гледал Зеленски тая вечер 85 удара по енергийната инфраструктура на Украйна,на човека направо му се ревеше?Поне като троолите,правете го малко по качествено!