Киев отново е под руски обстрел, поразени са жилищни сгради

Нападението било в отговор на обръщението на Зеленски към Г-20
15 ное 2022 17:30, Нели Христова
400
Киев отново е под руски обстрел, поразени са жилищни сгради
Снимка: Twitter

Украински официални лица обвиниха Русия за ракетно нападение срещу столицата Киев, като заявиха, че жилищни сгради са били поразени, а в цялата страна звучат сирени за въздушно нападение.

"Има атака срещу столицата. По предварителна информация са поразени две жилищни сгради в Печорския район", заяви кметът на Киев Виталий Кличко в изявление в социалните мрежи. "Няколко ракети бяха свалени над Киев от системите за противовъздушна отбрана. На мястото на ударите се намират медици и спасители. Повече подробности по-късно", добави той.

Заместник-ръководителят на канцеларията на президента Кирил Тимошенко заяви в изявление в интернет, че ракетите са били изстреляни от руските сили. Той разпространи кадри от очевидното място на ударите, на които се вижда пламък, излизащ от пететажна жилищна сграда от съветската епоха.

"Опасността не е преминала. Останете в убежищата", добави той.

Ръководителят на администрацията на президента на Украйна Андрий Ермак заяви, че нападението е в отговор на обръщението на президента Володимир Зеленски пред Г-20, по време на което той призова лидерите да окажат натиск върху Кремъл да прекрати инвазията си.

"Някой сериозно ли си мисли, че Кремъл наистина иска мир? Той иска послушание. Но в края на краищата терористите винаги губят", заяви Ермак.

През последните седмици руските сили се насочиха към енергийната инфраструктура в цяла Украйна и изстреляха баражи от ракети и изпратиха рояци безпилотни самолети към столицата. За последен път Киев беше атакуван от руските сили преди почти един месец на 17 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците храбро отстъпват, докато руснаците страхливо ги гонят. Много ги бива да копаят окопи, направо са факири на кирката и лопатата.Сега са основали чисто нов азов - Азов-Харков.В момента търсят, сгодно място да се заровят, за месец-два ;)
247
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия разваля дарението. Преди 30 години Русия с подписа на Елцин, дари на Украйна най-голямата територия в Европа. Надареният/Украйна/ обаче реши че може да плюе дарителя си и да се отрече от него. Днес дарителят разваля дарението си, недоволен от надарения.
246
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами освен денафикация (унищожаване на татуираните нацистки плъхове), Русия осъществява и Декомунизация (унищожава грозните сгради от соца), както и Приватизация на комунистическия завод Азовстал, основен замърсител на околната среда (както беше и случая с Кремиковци). Все демократични ценности. Не зная защо ДемоКраДците толкова ревете срещу Путин?
245
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаете ли защо няма никога новини за убити Украински генерали? Защото те седят в бюрото си във Вашингтон?
244
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кучетата, керванът. Времето за удачни мирни преговори изтича. Когато руската армия стигне Днепропетровск, преговорите ще приличат на капитулация.
243
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уникални кадри: Руски спецназ ликвидира спецгрупировка на Въоръжените сили на Украйна в тила на врага. Работа на специалните части на Русия в Запорожка област. Руските войски удариха местата на дислокация на бойците от ВС на Украйна в Сумска област. ВСУ вече загуби много чуждестранна артилерия, пише The Economist.
242
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще търся други медии и новини. Тука има само цензура и манипурация! Губите читатели днес бг!
241
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До сега гледах клипове на украинските фашисти от Северодонецк. Направи ми впечатление, че дори помежду си по време на битката си говорят на руски. Явно още не са научили украински.
240
7
 
11
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 година
Аре стига с тия хиляди жертви в Донбас. Според Русия жертвите за 8 години са около 4 000 цивилни и около 10 000 военни общо от двете страни. Това са 1 800 човека на година. Сега за няма година жертвите са сигурно над 200 000 от двете страни, поне млн русаци са избягали от страната, около 10 млн украинци са бежанци или напуснали родните си места. А помислете и руснаците и украинците сега по добре ли живеят. В Донбас местните се използват от РА за пушечно месо - дали са доволни от "асвабаждаване"
239
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе преди ни заливахте на ден по 5 пъти с истериите на Зеления наркоман, а сега от 3-4 дни го няма никакъв. Защо така? Да не би да е окупирал Москва?
238
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не знаеш в Украйна Русия воюва с 60 хилядна армия, основно 18-годишни новобранци, срещу 680 хилядна армия на Украйна, включваща и много западни наемници и инструктори. И въпреки това руската армия постоянно напредва, макар и бавно
237
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно значи самите служители на днес бг манипулират лайковете..Браво!
236
8
 
9
 
! Отговори
До 287 преди 1 година
Ех , колко жалки сте хората на заплата с " професия русофил" а пък ако си просто русофил си още по-жалък сто свинe да ти сepат в устата пак ти е малко!
235
20
 
7
 
! Отговори
По Гьобелски . . . преди 1 година
Украинската ПВО удари пететажна жилищна сграда в центъра на Киев, опитвайки се да свали руски крилати ракети. И сега тази снимка я разнасят като "панаирджийска" мечка по завладяните ни соросоиднимедии. Междувременно се съобщава за експлозии в Киев, Николаев, Харков, Ивано-Франковск и Кривой Рог. Полтавска, Кировоградска, Винишка, Черкаска и Хмелницка област също посрещат удари от страна Русия.
234
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес БГ,не е ли време да блокирате потребителят си който си играе с лайковете все едно си играе с чорката?Ако не го направите, това означава, че най вероятно това е ваш служител
233
8
 
6
 
! Отговори
Русия губи войната!! преди 1 година
В ерата на технологията блатната тайга не може да скрие военните си престъпления ,които са огледало на нейната безпомощност във военно отношение!!
232
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските фашисти ядат здрав бой по целия фронт и по всички фронтове. При това от 18-годшни монголчета (както ги наричат тук краварските тро лове).
231
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фандъкова свали ли фашисткото знаме от Общината?Тук е София, а не Киев.
230
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой предизвика гнева на Москва - попита папа Франциск.
229
0
 
8
 
! Отговори
До 271 преди 1 година
Техен служител е! Всеки път като напиша това или че трият лайкове, ме блокира! Просто за кеф!