Над 10 милиона украинци нямат електричество

Руските удари съвпаднаха с падането на първия сняг
18 ное 2022 09:20, Елка Василева
214
Над 10 милиона украинци нямат електричество
Снимка: архив, БГНЕС

Повече от 10 милиона украинци са без електричество, съобщи снощи президентът на Украйна Володимир Зеленски, предаде Франс прес.

Още по темата
„В момента над 10 милиона украинци са без електричество“, особено в района на Киев, заяви украинският държавен глава в редовното си телевизионно обръщение.

Няколко украински града, след които и столицата Киев, вчера бяха мишени на руски удари, съвпаднали с падането на първия сняг в засегнатата от прекъсвания на електрозахранването страна, където температурите може да паднат до минус 10 градуса.

Тези бомбардировки, насочени от октомври насам срещу енергийната инфраструктура на Украйна, редовно лишават милиони украинци не само от електричество, но и от водоснабдяване.

Националният електроенергиен оператор Укренерго обяви удължаване на прекъсванията на тока през вчерашния ден поради „влошаване на ситуацията“.

Поради рязкото застудяване потреблението на електричество се увеличи в регионите на Украйна, което допълнително усложни и без това трудната ситуация в електроенергийната система, а това води до по-обхватни ограничения в потреблението на енергия в цялата страна, посочи Укренерго.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
89...че не сме народ а ***
84
2
 
6
 
! Отговори
Митьо хотелиер преди 1 година
Аз съм зел 50 бежанки при мен и държавата ми плаща за 150. Подбрал съм си ги само по каталог и съм доволен. Страшни работи правят момичетата за по някое парцале от мола и бутилка водка. Готов съм да приютявам бежанки по всяко време.
83
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С ток, без ток, руската армия я спукват от бой. Това украинците майка! Русия се оказа по голяма пародия от очакваното. Самоубива се с фойрверки и фанфари, да я видят всички. :)
82
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна не може да бъде победена щом зад нея стои Запада.Това и Путин го разбира.Украйна е държава като всяка една .Всяка държава има суверинитет Това означава дама, без съседа си да се съобразява за вътрешната и външна политика.Премрбрегвайки това правило, Путин ни вкарва в Трета световна война.Не е работа на Путин да определя кой какви политики води .Така Русия ни вкара в своята орбита 1945 година.С една спогодба. Че взима под своя опека държавата ни.Русия тогава ни спазари със Запада.Като че
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До САЩ са тези...много си неграмотен бе човек да обясняваш неща , които не са ти ясни. Бъди по умен.
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Електричките как ще пренасят западната военна техника?" -------------------------------- Няма как, но хитрият Зе-клоун намери решение. Изкара дълбоко консервираните парни локомотиви. Руснаците му казаха, че след като привършат с подстанциите, ще започнат да разрушават възловите жп мостове.
79
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалки ***, воюват с цивилните, докато армията им я колят като *** по коледа из цяла Украйна.
78
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ са тези които помагат на Русия да победи Хитлер.Въпреки че се е знаело , че Русия е отговорната страна за войната.Това Русия и до днес не признава От там тръгва и раздора.Комунистите си по ислят.Че щом веднъж са постигнали такъв успех.Ще могат да преборят и ,,гнилия " американец.Бързо забравят че нападат своя Освободител.Взимат се на сериозно.И така е до днес.Трупат огромно количество ракети и арсенал.За да победят Запада.Фикс идея на русо- монголски мечтания за превъзходство.С какво С диваш
77
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
важното е че се кланят на запада и подкрепят Азов. Какво стана с Буча? защо всички мълчат? Нещо? Тишина защото не ви е удобно да разкриете военните престъпления на Азов ли? Това бяха мирни жители
76
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми пука. Светът не е Украйна. Да се спасяват.
75
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е, че имат свободата да определят собствения си пол, а скоро може и да им легализират наркотиците.Кеф
74
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 67....Това не е оправдание.Никой не убива , само защото е видял убийство на улицата.Това че се вършат злини , не е оправдание и че ти трябва да вършеше злини.Путин премина и задмина всички.Никой не е извършвал подобен геноцид от Втората световна война насам.В такива размери.И с такива последствия.Как може да оправдаваш Путин с аргумента , че и другите го правят.Това е лудост .Лудостта на фашизма с който започна предната Световна война..С едно оправдание на Хитлер от световните лидери.
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нас нормалните хора какво ни интересува това. Днес е перен петък в Емаг и купих телевизор 75 инча и засядам да гледам световното на климатиче, винце и мезета. Мога да дам 2 стари юргана от мазата в помощ на Зеленски
72
4
 
8
 
! Отговори
Умберто Жеко преди 1 година
Правилно. Трябва да им свърши и житото и ша ги питам тогава къде се рът гладните хахахах
71
0
 
10
 
! Отговори
До 65 преди 1 година
Не му трябват препинателни знаци. Човекът се е препънал по рождение.
70
2
 
8
 
! Отговори
А сега де? преди 1 година
Цивилните ще трябва да се отопляват с горивото с което се движат западните влекачи!
69
12
 
3
 
! Отговори
До 68 преди 1 година
Пълни глупости , очевидно е че руската армия няма капацитета да локализира и удари военни цели за това удрят енергиината система - за да направят живота на мирното население по тежък и евентъално те да протестират срещу правителството за да спревойната. Автономни енергиини източници , гориво,боеприпаси , логистични линии са от първите неща които армията си подсигурява по време на война . Да не мислиш че военните обикалят да си търсят работещи контакти за да могат да работят
68
2
 
9
 
! Отговори
А сега де? преди 1 година
Електричките как ще пренасят западната военна техника?
67
2
 
6
 
! Отговори
Долу ЕС преди 1 година
малко са .....
66
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин оставял украинската армия без ток...Пълно безумие.Фашистка пропаганда на Путиновите брътвежи.За Путин и цивилните ли са му врагове и армия.Ами да изтреби всички цивилни.Заедно с децата.Тива ли са войната по правилата.Дори и във войната има правила.Само башибозука постъпва така.Грабежи и изнасилвания на цивилно население.Така ли Путин ,,воюва".?