Над 10 милиона украинци нямат електричество

Руските удари съвпаднаха с падането на първия сняг
18 ное 2022 09:20, Елка Василева
214
Над 10 милиона украинци нямат електричество
Снимка: архив, БГНЕС

Повече от 10 милиона украинци са без електричество, съобщи снощи президентът на Украйна Володимир Зеленски, предаде Франс прес.

Още по темата
„В момента над 10 милиона украинци са без електричество“, особено в района на Киев, заяви украинският държавен глава в редовното си телевизионно обръщение.

Няколко украински града, след които и столицата Киев, вчера бяха мишени на руски удари, съвпаднали с падането на първия сняг в засегнатата от прекъсвания на електрозахранването страна, където температурите може да паднат до минус 10 градуса.

Тези бомбардировки, насочени от октомври насам срещу енергийната инфраструктура на Украйна, редовно лишават милиони украинци не само от електричество, но и от водоснабдяване.

Националният електроенергиен оператор Укренерго обяви удължаване на прекъсванията на тока през вчерашния ден поради „влошаване на ситуацията“.

Поради рязкото застудяване потреблението на електричество се увеличи в регионите на Украйна, което допълнително усложни и без това трудната ситуация в електроенергийната система, а това води до по-обхватни ограничения в потреблението на енергия в цялата страна, посочи Укренерго.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 116 "Украйна ще победи Русия в тази война...." СЛАВА ЦИПСО!!!
104
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ще победи Русия в тази война.Защото е освободителна.Русия и руския народ все повече разбира капана в който е вкарана от фашисткия режим на Путин.Руснаците все повече ще се отказват от извършване на геноцид над украинските граждани.Все повече ще разбират целите на монголоидната раса Завладяла върховете и управленската политика на Кремъл.
103
1
 
14
 
! Отговори
Нали затова скачаха? преди 1 година
Нали затова направиха държавен преврат укропитецитре?- да се върна по пещерите преди огъня!
102
0
 
6
 
! Отговори
до 113 преди 1 година
ГробищенПарк :)
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво е туй орландовци че ние сме от провинцията и не знаем. Да не е психо диспансер боже пази...
100
0
 
0
 
! Отговори
фарс преди 1 година
До РеалистАко западните кредитори не го преименуват и остане нещо с името Украйна след време, ще са късметлии... и само за твое сведене, мнението ми е неплатено!
99
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 105 ...и ти ще видиш лицето ми отблизо , ако поискаш автономия.Тогав пък ти ще ме разбереш.Ама ще е късно русофилска г*д
98
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реалист 102 Значи си от ЦИПСО, а???
97
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво не разбираш бе приятел, че украинските пилоти 2014 г. са летели толкова ниско че хората са им виждали лицата , а те от своя страна са виждали хората над които си пускат бомбите. Това е било за отмъщение за дето хората са поискали автономия която е подписана в МС.
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен101 ЦИПСО, а????
95
24
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Русофилските тролчета не спират да си драйфат платените мнения и в тоя сайт. Украйна ще се оправи след време, но за България не съм сигурен.
94
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия си мисли , че са в 1945 година.И че може да спазарява , кой народ и коя държава да вземе под своя ,,закрила".Тогава Русия принудително ,,посъветчи" и комунизира Чехия, Полша,Румъния,България Унгария.Русия иска , и си мисли че е в миналия век.Комунизюа трябва и е нужно да бъде победена окончателно.И Русия сама ще си го стори.С таз безмислена война
93
2
 
7
 
! Отговори
Жорката преди 1 година
И аз захлебих от конфликта, резнаах една украинка та после и я понабих, че почна да се жалва от руснаците....викам *** са се оплачи , че си яла бой да видиш па тогава кво чудо те чака
92
2
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
ЕС и НАТО да им дадат. Ние можем спокойно да пренасочим тока от АЕЦ Козлодуй натам. И без това ЕС ни дава 30 милиона евро да го затворим. Факти.
91
7
 
7
 
! Отговори
До 90 преди 1 година
До Анонимен 90 "С ток, без ток, руската армия я спукват от бой. Това украинците майка! Русия се оказа по голяма пародия от очакваното. Самоубива се с фойрверки и фанфари, да я видят всички. :)" Ти от ЦИПСО ли си или си плaTeна тролейка?!
90
0
 
7
 
! Отговори
Не им и требе! преди 1 година
Иначе защо още бомбардират Запорожската АЕЦ?
89
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя нещо менти, при кажи речи 100% свалени от тях ракети да нямат ток, тия ракети да не са палзели като са ги свалили и пак да са се добрали до целта, чудеса!
88
1
 
17
 
! Отговори
Нямат а? преди 1 година
8 годин и в Донецк и в Луганск нямаха. А на западна Украйна се правеха че нищо не се случва. Асега да им посъчувстват!
87
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами те що взвривиха моста и се дрогират до състояние на зомби нацита?!
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
89...че не сме народ а доб* итък