Над 10 милиона украинци нямат електричество

Руските удари съвпаднаха с падането на първия сняг
18 ное 2022 09:20, Елка Василева
214
Над 10 милиона украинци нямат електричество
Снимка: архив, БГНЕС

Повече от 10 милиона украинци са без електричество, съобщи снощи президентът на Украйна Володимир Зеленски, предаде Франс прес.

Още по темата
„В момента над 10 милиона украинци са без електричество“, особено в района на Киев, заяви украинският държавен глава в редовното си телевизионно обръщение.

Няколко украински града, след които и столицата Киев, вчера бяха мишени на руски удари, съвпаднали с падането на първия сняг в засегнатата от прекъсвания на електрозахранването страна, където температурите може да паднат до минус 10 градуса.

Тези бомбардировки, насочени от октомври насам срещу енергийната инфраструктура на Украйна, редовно лишават милиони украинци не само от електричество, но и от водоснабдяване.

Националният електроенергиен оператор Укренерго обяви удължаване на прекъсванията на тока през вчерашния ден поради „влошаване на ситуацията“.

Поради рязкото застудяване потреблението на електричество се увеличи в регионите на Украйна, което допълнително усложни и без това трудната ситуация в електроенергийната система, а това води до по-обхватни ограничения в потреблението на енергия в цялата страна, посочи Укренерго.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
7
 
! Отговори
Еврожендер преди 1 година
Да идват тука на почивка!Какво чакат?
24
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако дойдат тука тъкмо ще си напълним хотелите почивните станции държавните бази и къщите за гости. Урсула със сигурност е навита да плати в знак на солидарност стига сте пращали оръжия изрроди !
23
7
 
14
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Съвсем скоро и съвсем случайно прочетох за Кристина Жук от Донбас и 10 месечната й дъщеря. А е станало преди 8 години! Бог да ги прости!
22
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки божи ден в 03 ч бандеровците бомбиха Донбас за да е без газ вода и топло което действа и на психита ! Това нито една западна преса не го пишеше ОСВЕН ЖУР-КА ОТ франция която и пази всички тези клипове за меж-я съд но ако го има !!!!!!!!!!!!!! А Киев е споменат от всичи медиии макар и тата и там повечето са руско говорящи и даже прехидента на Украина еврей е рускоговорящий и даже незнае как гребен на украински
21
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати кефа. Това е щото печелат войната. Слава кокаине.
20
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
10 пъти повече Африканци също нямат електричество и вода!! Но това не е никакъв проблем за запада!! Да живей евро-расизмът!!
19
6
 
31
 
! Отговори
Факти преди 1 година
Хората с всеки изминал ден виждат грозното лице и престъпленията на фашисткият режим в Киев заради който страдаме всички.
18
4
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Да минеш пътя на американската демокрация е на първо място хипер инфлация дефицит на основни продукти хляб олио захар кашкавал месо горива!!!Така минахме и ние 90г После е приватизиранията ограбване и съсипване на държавността и *** х фактори евровизията за която задължителност трябва да си от ЛБТ модерен *** да си в първите места ,,,,
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не до 14, до 12 беше отправката.
16
6
 
23
 
! Отговори
999 преди 1 година
БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ НЕ ЗНАЕ КАКВО СЕ Е СЛУЧВАЛО В ДОНБАС ПРЕДИШНИТЕ 8 ГОДИНИ!!! ПЪЛНО МЕДИЙНО ЗАТЪМНЕНИЕ ПО СВЕТА И У НАС!!! АКО ЗНАЕХМЕ - ЩЕШЕ ДА Е ДРУГО!
15
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Десет милиона мое ги приберем като едното нищо. Вместо да се карат базите и хотелите да идват хората само не знам кой ще плаща предполагам който дава оръжията с едничката цел войната да продължи той и да плати.
14
12
 
8
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
На Ламанша, кога ще стигнат? А в България кога да ги очакваме? Питам щото за 9 месеца до никъде не са я докарали.
13
15
 
18
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Това е безсилието на Путин! Бъдещето е на зелената енергетика! Лошото е, че когато няма ток, помпата не работи и може да замръзне водата в тръбите! След това и да дойде ток, вода финиш!
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнелия и тя каза одеала да се пращат ама ей го на не е питала Найденов за оръжията не беха ли от една партия пък що приказват на чомпи тя нямало да дава ама той натиска имало за даване.
11
3
 
26
 
! Отговори
Супер преди 1 година
Руските войски са пробили фронта в Донбас и приближават гр.Соледар.
10
1
 
36
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Абе тия нали ток на цяла Европа щяха да дават -евтин Що сега така
9
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да идват на нашето море. Хотелче, джакузи, пълен пансион. Ток, вода, интернет... муфтата е пълна
8
6
 
19
 
! Отговори
Васил преди 1 година
А как наркотици говори по телевизията като няма ток? И как го гледат?
7
16
 
44
 
! Отговори
Хора преди 1 година
Няма невини Украйнци, те всички си мълчаха и гледаха как Украйнаунищожава ше Донбас.И сега всичко се връща.
6
39
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските фашисти така изнудват Украйна да преговаря, но всъщност само печелят омразата на милиони украинци...