Украинската ПВО свалила 60 от над 70 изстреляни руски крилати ракети

Зеленски: Енергетиците вече започнаха да възстановяват електроснабдяването
Обновена: 6 дек 2022 09:54 | 6 дек 2022 07:00, Елка Василева
346
Украинската ПВО свалила 60 от над 70 изстреляни руски крилати ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски похвали успехите на украинската противовъздушна отбрана в отразяването на поредната вълна масирани руски ракетни атаки, предаде Ройтерс.

Още по темата
"ПВО е свалила повечето ракети, а енергетиците вече започнаха да възстановяват електроснабдяването", каза украинският президент в ежедневното си видеообръщение и благодари на силите на ПВО, енергетиците и народа на Украйна.

"Всяка свалена руска ракета е категорично доказателство, че терорът може да бъде победен", каза Зеленски. Украинската ПВО съобщи по-рано, че е успяла да свали 60 от общо над 70-те крилати ракети, изстреляни срещу Украйна от Русия. Въпреки това няколко ракети са поразили целите си.

"За съжаление има жертви", каза Зеленски и добави, че са били убити четирима души.

Украинският президент каза още, че Русия е отбелязала с новите си масирани ракетни удари годишнината от подписването на Будапещенския меморандум за уреждане на предаването на Москва на останалите на територията на бившите съветски републики ядрени оръжия.
Документът, подписан на 5 декември 1994 г. съвместно от Русия, Великобритания и САЩ дава гаранции от страна на трите държави на Украйна, Беларус и Казахстан в замяна на предаването на Москва на останалите на тяхна територия ядрени оръжия, отбелязва ДПА.

Наред с всичко друго, подписалите Будапещенския меморандум държави се задължават да зачитат суверенитета и съществуващите граници на трите бивши съветски републики.

Съдбата на този документ дава отговори на много от днешните въпроси за Русия, каза Зеленски. "Само подпишете нещо с тези терористи, и няма да има мир. Само се споразумейте с тях, и те със сигурност ще нарушат всичко", каза той.

Единствено поради тази причина е необходимо последователно следване на досегашната политика от "съвестните страни", каза Зеленски, имайки предвид всички международни партньори и поддръжници на Украйна.

"Само чрез унищожаване на терористичните способности на Русия, освобождение на цялата ни страна и осъждане на убийците, може да се постигне мир", обобщи украинският президент.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
0
 
4
 
! Отговори
До 287 Боби преди 1 година
Разбрахме, как гледа ракетата, а как мисли? Гледната и точка...
248
16
 
6
 
! Отговори
До 286 преди 1 година
Вече целият свят видя кой е Антихристът - земното му име е Владимир Путин !
247
12
 
6
 
! Отговори
Гаранция Франция преди 1 година
Има ли още някой да вярва на руските гаранции и подписани договори ??!!!
246
3
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До Боби ти сега ли се усети ? Има причина защо американците инвестират здраво в авиация и средства за потушаване на ПВО. За това руснаците не са съперника на краварите, защото в реален конфликт авиацията им няма никакъв шанс и е въпрос на време ПВО-то да стане за скрап и тогава почват бомбите. Руската доктрина идва от съветската, но проблемът е, че съветският съюз няма ресурсът да изгради еквивалентна авиация. Ракетите не могат да компенсират това, защото все някой ще трябва да ги изтрелва.
245
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо руските унищожили 30 хаймарса от 16 възможни после пък укрите унищожили шейсе ракети от 70 изстреляни браво а от где се взели ракети на руските питам?
244
3
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До юбералес Тестове над морето са едно над града... Ако можеш да погледнеш през гледната точка на ракетата какво ще видиш? Хоризонт половината област в небето няма един отразен или ИЧ сигнал, около хоризонта е една точка противниковия боеприпас а под хоризонта ЕЛЕКТРОНЕН/ИНФРАЧЕРВЕН ШУМ Слънцето за сек се отразява в огромен прозорец, Сателитна антена връща концентриран към мен рариолъча на собствения радар, Колко топлина излъчва този комин, Модерната сграда с огледални прозорци гори в радио диап
243
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Антикомунист. Ти не си Антикомунист ти си Антихрист. Да препишеш такава невярна и неумна опорка не си струва парите
242
11
 
3
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
Ако тази престъпна държава русия не съществуваше, светът щеше да е едно спокойно и много по добро място за живот.
241
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еее, 60 от 70, слабичко, нещо е паднало нивото във ВСУ. Само до преди месец-два украинците сваляха 18 от 12 изстреляни.
240
4
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
До Боби----Бундесвера тества своето ПВО над морето, най-често в северна Норвегия и Крит. Изстрелват учебни крилати ракети на стойност 50 хил.
239
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боби ти приемаш всичко за чиста монета но една част от опонентите лъжат и са доста арогантни и нагли така че човек не може да им се доверява.
238
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам чувството че само президента Зеленски и хората от неговия екип се чувстват нападнати и смятат че Русия им е враг. Останалите украинци мълчаливо страдат и се питат къде са сбъркали и какво да направят за да се стигне до мирен край на конфликта. Но те нямат думата. Само слушаме главните действащи лица.
237
3
 
12
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
Над 70 може да означава от 71 до безкрайност. Много ракети свалят но са на тъмно, студено и без вода. Така ще се стимулира мисловният им процес - може би. Ако пък ли не, войната на запада срещу Русия ще е до последната укра.
236
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До юбералес написах ти страхотен пост сгреших кода и тути финито --- ПВО разположено в града независимо РФ или Западен образец не работи ефикасно ФАКТ не е тествано за такава среда няма подобни полигони никъде по света не само че пропуска противниковите боеприпаси но и своите ракети падат в града.
235
6
 
8
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 272 една САЩ томахавка е 2.5 милиона $ една Руска Калибър понеже се произвежда от държавн завод за държавата стойността е в порядъци по-малка... сигурно 50-150000$
234
8
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
Нацисткото ПВО работи.
233
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свалила,ама не съвсем.
232
1
 
9
 
! Отговори
усрайна преди 1 година
До Украйна:да знаеш ,че ракетите са гумени и с 10 от тях, чрез подскоци поразиха разните ТЕЦове и други подобни инфраструктури. скраП се пише с П на на финала, научи правопис и после коментирай, то или имаш нещо между ушите или си *** и живота ти е тежък според учителя Теодоси. Хайде със здраве, *** никога не свършват.
231
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам на всяка свалена ракета западните партньори да плащат на укрите толкова колкото струва ракетата. Така укрите ще бъдат още по мотивирани. На добър час.
230
1
 
14
 
! Отговори
Р преди 1 година
Да-да, всички руски ракети са свалени, няма как))).Централите ща ток се взривили от само себе си, и цяла УРкаина без ток точно зарали това че руски ракети били поразени от украинско пво)))Вица на деня!))То още не сме забравили ща ракета, уж руска, в Полша. А се окаща чн хохло твари я изстреляли по Полша ща провокация на ядерна война.На хохли..... И......