Русия не иска мир, ще се стреми към военно решение в Украйна

Всеки мирен план за Украйна трябва да признава руската анексия
28 дек 2022 18:45, Александър Попов
370
Русия не иска мир, ще се стреми към военно решение в Украйна
Снимка: БГНЕС/EPA

Всеки мирен план за Украйна трябва да признава руската анексия на четири нейни области, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Песков отхвърли мирния план от 10 точки на украинския президент Володимир Зеленски. Всички предложения за слагане на край на конфликта трябва да отчитат "днешните реалности", предупреди говорителят на Кремъл, според когото Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област в Украйна вече са част от Руската федерация.

Русия анексира тези четири украински региона след референдуми през септември, отхвърлени от Киев и Запада като фалшиви. Освен това Москва на практика не контролира изцяло нито една от тези области, отбелязва Ройтерс.

Зеленски представи мирния си план миналия месец. Украинският президент лобира за своята инициатива, която обсъди с редица чуждестранни лидери, сред които и президентът на САЩ Джо Байдън, и призовава за провеждането на световна среща на върха за мир на тази основа.

Планът предвижда изтеглянето на руските войски от международно призната територия на Украйна (т. е. от всички окупирани от 2014 г. територии). Москва на свой ред многократно увери, че е готова да преговаря с Киев, но казва, че не вижда желание от негова страна, отбелязва Ройтерс.

Още по темата
Във всекидневната си сводка за хода на войната Институтът за изследване на войната коментира днес, че Русия не се е отказала от максималистичните си цели в Украйна и не възнамерява да води сериозни преговори. Базираният във Вашингтон мозъчен тръст цитира изказване на руския министър на външните работи Сергей Лавров от вчера, че страната му ще продължи да се стреми към военно решение на конфликта, докато украинското правителство капитулира пред нейните условия.

Киев и Западът са "добре запознати с предложенията на Русия за демилитаризация и денацификация" на контролираната от Украйна територия, заяви вчера Лавров в интервю за ТАСС и предупреди, че руската армия "ще реши тези проблеми", ако тези искания не бъдат изпълнени, припомня Институтът за изследване на войната в сводката, публикувана на неговия сайт.

Американският изследователски център отбелязва, че руските искания за "демилитаризация" имат за цел да лишат Украйна от капацитет да се защитава при нови атаки, а под "денацификация" се има предвид смяна на властта в Киев.

Лавров също призова Украйна и Съединените щати да признаят анексирането от Русия на Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
20
 
7
 
! Отговори
Браво преди 1 година
на Путин! Преди всичко националните интереси!
24
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да спират тая безумна война. Не им се получи замисъла на русите
23
7
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
1.5 МИЛИОНА ДУШИ НАСИЛСТВЕНО ДЕПОРТИРАНИ ОТ УКРАЙНА В КОМУНДЕЛИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ОТ КОИТО 250 000 СА ДЕЦА! ПОД ПРЕТЕКСТ, ЧЕ ТАКА ГИ ПАЗЕЛИ, НО ПАК Е ВОЕННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СПОРЕД МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО!
22
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-богатите на ресурси територии ще отидат при Путин.
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още 3 дни и са пак в Киев
20
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тези джендърски филмчета и новата мода да са некакви политкоректни, едва ли ще спечелят САЩ :))) Разбирам ги обратните, всеки си има ориентация, но да ти натрапват в лицето, че требва да станеш обратен, щото така требвало....не бива :))) Да не забравя черните и всекакви от Африка, то едва ли не е престъпление да си от бялата раса вече :)))
19
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Населението на тези четири региони иска да бъде част от Русия и според Хартата за правата на човека на ООН хората там имат право на самоопределение.
18
3
 
15
 
! Отговори
do 20 преди 1 година
Ама вие наистина си вярвате :)
17
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само където Русия е завзела само части от 4-те уж свободно присъединили се области, и 2 от техните "столици "Донецк и Луганск. Херсон скоропостижно го напуснаха, а град Запорожие никога не са владели.
16
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баба Меца се надигна бавно след 31г. сън. Съмнявам се да позволи на някакви ЕвроГейбери и шепа нацисти да си развяват байрака на черджето пред входната и врата. Бавничко и на запад. Я до Варшава, я до Лондон. Близкото бъдеще ще покаже! Много изнагляха и ще си получат всекиму според дължимото.
15
17
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
сащ не искат мир за да печели техния впк тои пък вкарва в конгреса и демократитеи републиканците русия даде над 20 милиона жертви в 2 св воина те знаят какво е воинаи тегло 900 дни обсада на ленинград
14
5
 
10
 
! Отговори
НАСИЛА ХУБОСТ преди 1 година
А ТЯХ НЯКОЙ ИСКА ЛИ ГИ?
13
19
 
9
 
! Отговори
А стига бе! преди 1 година
До вчера всички copopoидни медии тръбяха, че Путин бил победен и искал преговори, даже и днес има статия във фактор беге как Украйна победи а Путин проси за преговори, а сега изведнъж отнеиска преговори! Значи Путин не е рилайъбъл искач на преговори!
12
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между 3 и 4 милиона украинци, според данни на Украйна, са отишли в Русия от началото на военната операция до сега. Как така се получава, че Русия, която иска да унищожи украинския народ е приела близо 4 милиона украинци, те да не би да искат лична среща с кръволока Путин, той да ги унищожи собственоръчно.
11
17
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
РЕЖИМА В КОМУНДЕЛИСТАН ПОНЕСЕ ОГРОМНИ ЗАГУБИ ВСЯКАКВИ ПРЕЗ 2022-РА ТЪЙ, ЧЕ 2023-ТА ЩЕ Е МНОГО ТЕЖКА ЗА РЕЖИМА В КОМУНДЕЛИСТАН!
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно, таман са се обединили /Запада/, иначе трябва да ги мисли един по един.
9
4
 
7
 
! Отговори
Дони преди 1 година
И ще си получи заслуженото!!!
8
14
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
САМО ДОКАТО Е НА ВЛАСТ РЕЖИМА В КОМУНДЕЛИСТИЧЕСКАТА , ПАДНЕ ЛИ РЕЖИМА В КОМУНДЕЛИСТИЧЕСКАТА И ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЩЕ СВЪРШИ ДО ДНИ!
7
15
 
13
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Само да не стане като едно време да ядете пердах до Париж и Берлин! не-не няма да стане, въх въх!
6
39
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинският фашизъм и режим в Киев,трябва да си получи заслуженото! Трябва да има справедливост,за Избиването в продължение,на повече от 8 годи,руско население в анексираните от Русия територии!