Борис Джонсън сравни Путин с "дебелото момченце" на Дикенс

Той е убеден, че Кремъл няма да използва ядрено оръжие
19 яну 2023 20:39, Нели Христова
127
Борис Джонсън сравни Путин с "дебелото момченце" на Дикенс
Снимка: БГНЕС

Борис Джонсън сравни Владимир Путин с "дебелото момче от Дикенс", което иска да накара хората да настръхнат и настоя, че руският лидер няма да изпълни заплахата си да използва ядрено оръжие.

Говорейки на Световния икономически форум в Давос, бившият премиер каза, че всяко използване на ядрени оръжия от Русия ще я остави в "пълна икономическа парализа", тъй като останалите нации, включително Китай и Индия, ще се обърнат срещу нея.

Той призова западните съюзници да дадат на Украйна танкове, за да й помогнат да се бори с руските сили. Когато Кристия Фрийланд, вицепремиер на Канада, използва метафора за хокей на лед, за да призове за повече подкрепа, Джонсън каза, че Путин трябва да "измъкне шайбата от Украйна".

Запитан какво мисли, че минава през ума на Путин, Джонсън предупреди да не прекарваме твърде много време в обсебване около руския лидер или в безпокойство от ескалацията на конфликта.

"Путин иска да го представи като ядрено противопоставяне между НАТО и Русия", категоричен бе той. "Глупости. Той няма да използва ядрени оръжия, добре. Той е като дебелото момче от Дикенс, иска да накара плътта ни да пълзи. Той иска да помислим за това. Той никога няма да го направи.

Коментарът е препратка към първия роман на Чарлз Дикенс, The Pickwick Papers, в който момче казва на възрастна дама, че възнамерява да "я накара да настръхне".

Джонсън каза, че използването на ядрени оръжия ще постави руския президент в "пълна икономическа криогенна парализа", ще настрои държави като Китай и Индия срещу него и ще "ужаси руснаците".

"Той няма да го направи. Не влизайте в тази заешка дупка, спрете", повтори бившият британски премиер.

Той каза на публиката да "спре да се тревожи за кремлинологията", иронизирайки: "Трудно е да се разбере какво ще се случи в политиката на Обединеното кралство, да не говорим за Кремъл".

"Това, върху което трябва да се съсредоточим, е да подкрепим Украйна и да дадем на Володимир Зеленски необходимите инструменти, за да завърши работата. И те могат да спечелят и ще спечелят. . . Дайте им танковете", призова Джонсън.

Към Джонсън в дискусионния панел се присъединиха Марк Рюте, холандският министър-председател, и Юлия Свириденко, вицепремиер на Украйна и министър на търговията и икономиката.

Зеленски повтори призива си към страните да действат по-бързо в доставянето на оръжия в обръщение към събитието чрез видеовръзка. "Ваксината срещу руската тирания е налична", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
аььаьа преди 1 година
Аз ако съм на Путин ще пусна една атомна за тест от 200мт горе за да се раздвизжат малко по земата хората, Както прави прасето от Северна Корея. С него не се бъзикат и не го закачат, защото лошо може да стане
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
клоуна пак клоунее
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Валдемар Гердт, член на германската дясна партия Алтернатива за Германия: Съдбата на Украйна според мен вече е решена. Целият свят ще трябва да възстанови страната и най-вероятно тя ще бъде разделена от цялата световна общност. Украйна вече няма да остане в първоначалните си граници.Струва си да се отбележи, че това е член на партията(дори не управляващата), но думите са верни.Говорителят на Пентагона Сабрина Сингх:САЩ подкрепят Украйна в опит да си върне териториите по всякакъв начин.
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСУ от своя страна провеждат настъпателни действия на Куземовка. За руските войски това е опасно направление. Зад това село няма населени места, по-скоро открита местност. Доста удобен път за Сватово от северозапад.
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук вече няма населени места. В източните покрайнини на самия Бахмут оркестрантите също напредват. Но това е по-вероятно отклоняване на вражеските сили. Очевидно е, че ще се опитат да обградят града. Това се доказва от събитията на север от Бахмут. ЧВК Вагнер атакува Красная гора и Благодатное. А на изток от Северск руските войски вече се опитват да настъпят към Верхнекаменское. В Луганско направление ВС на РФ отново атакуваха в района на Белогоровка. Те също се опитаха да напреднат от Житловка до Терни.
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Южно от Бахмут ВСУ имат сериозни проблеми. ЧВК Вагнер от Курдюмовка атакува в посока Дилеевка. А малко по на север вече тече нападение при Бялата планина. Тоест музикантите са се прицелили в Константиновка, през която минава снабдяването на украинския гарнизон в Бахмут. Освен това този град, подобно на Часов Яр, е команден център на зомбинацитата в Донбас и място за концентрация на сили и резерви. Константиновка е и южната порта на Краматорск. След като ЧВК Вагнер превзе Клещеевка, пътят към Бахмут от юг е отворен.
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
WarGonzo: В Запорожие руската армия, подкрепена от артилерия, атакува позициите на зомбитата в Степное, за да достигне важен участък от пътя, водещ към Орехово. На югоизток от този град тя се опита да се придвижи към Малая Токмачка.Така ВС на РФ се стремят да достигнат Орехово от две страни. Артилерията удари Гуляй-Поле и Полтавка. На Донецкия фронт руските войски атакуват в посока местната Парасковеевка. В Маринка те изтласкват зомбинацитата в западните покрайнини на града, напредвайки в района на Водяне. Артилерия работи по украинския укрепен район в Авдиевка.
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
The Washington Post...Генералният щаб, съвместно с Пентагона, разработи контранастъпление на ВСУ за пролетта, което ще се основава на опита от Харковската операция с дълбоки флангови пробиви в отбраната на руската армия, която е принудена да напускат позициите си и се оттеглят. На първо място, тази тактика е идеална за посоката на Запорожие, където има много степи и малко селища, което ще ви позволи да нанесете редица разнообразни удари. За тези цели е обявена нова вълна на мобилизация, която трябва да увеличи въоръжените сили на Украйна със сто хиляди души.
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американското издание The Washington Post съобщава, че шефът на ЦРУ се е срещнал тайно със Зеленски в Киев, за да предупреди за военните планове на Русия. Освен това те обсъдиха военната помощ на САЩ за Киев. Директорът на ЦРУ призна, че в даден момент доставката на оръжие може да бъде намалена поради намаляване на нивото на подкрепа за Украйна сред американците. Украинските политически телеграм канали пишат своя собствена версия защо Украйна сега е снабдена с толкова много бойни машини на пехотата:...
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...изхвърляйки зомбинацитата от укрепените им позиции и разширяват зоната на контрол над това стратегически важно дере.Украинските политически телеграм канали пишат, че цялата отпусната военна помощ от Запада е договорена в началото на годината с Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, а танковете се очакват през пролетта. Сега тече информационна кампания, която трябва да формира необходимото обществено мнение на Запад.
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На фронтовата линия Сватово-Кременная (ЛНР) ВСУ трупат сили в района на Серебрянка, за да нанесат удар южно от Кременная и да достигнат пътя Кременная-Рубежное. Изчисляват се струпванията на зомбинацитата, нанасят му се масирани артилерийски удари. Постоянната опасност от нападение на зомбита на тази фронтова линия ще остане до превземането на Северск от руските витязи. На линията Площанка-Невское в района на дере Журавка 3-та мотострелкова дивизия продължава настъплението си...
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес в американската база Рамщайн (Германия) ще се проведе поредният конгрес на съучастниците на украинските неонацисти, включително страните от НАТО. Те ще обсъдят следващата ескалация на конфликта в Украйна и доставката на настъпателна тежка техника (танкове).
76
0
 
0
 
! Отговори
От народа преди 1 година
Този човек е много противен. Пълен наглец. Т.е. всичките британци са нагли иналчни ***. Те да ни върнат златото. Спибда питка помен правят. Само да не предизвикат голямата мечка, защото те първи ще усетят болката....
75
0
 
1
 
! Отговори
Конспирацията преди 1 година
"Номер 5" е американската героиня главорезка на Джордж Вашингтон изтребвала англичаните и убита след изтезания от англичаните...........Американофоба Чарлз Дикенс бил "БЕЗ ДОМ" като Нерон след пожара а после си построил дворец с 55 тоалетни като ден рожден на червената тоалетна Карл Маркс 5 май.............Чарлз Дикенс толкова силно доказано мразел САЩ че ги проклел което е факт но за друго няма доказателства
74
1
 
1
 
! Отговори
Путин е Карл Маркс преди 1 година
Под натиск от Англия Путин се отказа от Руската империя до 1917 още някъде около 2013 година и пак не се разбра с Англия......................2013-2022 Путин заедно с Англия и САЩ заедно редовно оплюваха и обиждаха Руската Империя умряла още 1917 година.............Дива цензура от Русия,Англия,САЩ има примерно за прогнозите на англичани преди 1917 че Руската Монархическа Империя около 1950 ще е номер 1 по богатство,доходи,производство в целият свят........Путин сам се заоплюва и пак нищо
73
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин на 70 години има фигура като 40 годишен,а този разплут и увиснал *** тръгнал да изказва мнение.Явно огледало вижда само когато си дърпа линията с бял прах но масата.
72
4
 
1
 
! Отговори
Англосакса Путин преди 1 година
24 февруари Англия подарява Независимост на САЩ а 4 юли е фалшифакат...........Джордж Буш старши създател на Новия Ред е роден на 24 юни...........Путин нападна Украйна на 24 число..........Простичко е
71
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запитали го какво мисли, че минава през ума на Путин. Той откъде да знае. Борко е специалист по петъчните парти с огнени танци и със следи от бялпрах по масите.
70
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той па тоа много убав, като цяло провал за целия ЕС както и за Русия, взаимно се прецакваме доката САЩ и Китай потриват ръчички, тва е ама не са далновидни тези а и ги дърпат на конци от САЩ.
69
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На икономическия форум в Давос Борко искаше да блесне с остроумие пред събралите се олигарси, но получи обратен ефект. Кой, ако не Борко с наднорменото си тегло е "дебелото момче от Дикенс"?