Серия от оставки на висши служители в Украйна

Те идват след корупционен скандал
24 яну 2023 12:49, Елка Василева
105
Серия от оставки на висши служители в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник главният прокурор на Украйна Олексий Симоненко беше отстранен от поста си като част от кадровите промени по висшите етажи на властта в Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата
В изявлението, с което се обявява неговото отстраняване, не се посочват причините за решението, но се споменава, че той е напуснал "по свое желание".

Заместник-министърът на отбраната на Украйна, отговарящ за снабдяването на войските с продоволствия и оборудване, подаде оставка тази сутрин, цитирайки като причина за своето решение "обвинения в корупция от страната на медиите", които според него и министерството са безпочвени. В изявление, публикувано на сайта на министерството на отбраната, се казва, че оставката на Вячеслав Шаповалов е "достойна постъпка", която ще помогне да се запази доверието в министерството.

Зеленски заяви вчера, че тази седмица ще бъдат обявени персонални промени в правителството, в областните администрации и в силите за сигурност, след като в медийното пространство се появиха твърдения, че украински представители незаконно са се обогатили покрай войната с Русия.

Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, вече заяви по-рано днес, че е поискал вчера от Зеленски да бъде освободен от задълженията си.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
8
 
2
 
! Отговори
Разликата преди 1 година
В Украйна ги уволняват, а в Русия стават олигарси под опека на държавата !
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия дето ги или сами се отставят ще са първите бойци по време на преврата срещу Зеленски. Нищо чудно да ги изпрепат убивайкиги смъртно за да починат от смерт чрез умиране. Купонът с Арестович е голямата порнография. Чуйте му коментара за думи в ЪКР химна. Довчера преди да го изритат какви ги говореше. Днес след ритника па да видиме какви ги мели. Забележителен крехтеньнюид.
71
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеления го е хванала параноята след шмъркане те не са крадци. Това ще бъде обяснението на D.W.
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само при нас кервана си върви. Герберските калинки си седят на шефските места с много по-високи заплати от останалите. Измислят се какви ли не шефски места. Държавата я няма никаква.
69
0
 
5
 
! Отговори
да преди 1 година
всички укри скоро ще ги уволни путин! бъдете сигурни!
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна разтърсена от корупционен скандал, вълна от високопоставени служители подадоха оставки. Купувани са спортни автомобили, имения, луксозни ваканции, златни накити и други докато укрите и цяла Европа страдат.
67
7
 
1
 
! Отговори
Динев преди 1 година
По важно че се чисти не като нашите тюфлеци ,нищо не ги спира,а нашите русофилчета ехидничат ,защото не знаят каква корупция има в Руската Армия,сам Гиркин Стрелков го казва в неговата рулетка,ами и във чеченските им войни беше така,за две шишета водка сменяха калшник
66
0
 
4
 
! Отговори
До призив преди 1 година
Ти си глynaвичък , ако очакваш че на кой кво му се случи, ще обвинява ваксините! Ходи другаде да се жалваш!
65
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле, леле, леле, леле, тоя Зеленски ги привлича русуфилчовците като магнит! Няма тук нито един русофоб! Мнооого ва я наплашил този честен човечец патриот, за да ви е подчинил и обладал мислите толкова сериозно! Шyтoве сте! ПФУ!
64
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е най-крадливата и просяшка нация,който успее да награби бяга в Европа и си живее за сметка на балъците дето се бият на фронта,но зелено не обича някой да му е конкурент и понякога става така.
63
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За парлама,за медиите! Корупцията е огромна там!
62
1
 
9
 
! Отговори
Призив преди 1 година
До всички дупчени с ковид препаратите: Потърсете отговорност от палачите си, докато можете. Проверете какво се случва по света с такива като вас. Така както нищо ви няма, изведнъж ще се преселите в другия свят, а тези които ви го причиниха ще си живеят живота.
61
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 година
"ес" Налива евро пари,, от Българският народ,, който си плащат данъците, и т.н....... Тези евро пари, който България дава като годишна членска такса на "ес" Не искам моите пари да отиват за укрите, за зеленото човече и там разните му политици... Оръжия, нито за хуманитарни помощи.
60
3
 
23
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
финансов одит на украина колко имения е купил наркома-нът по света и с каквисредства кои в ек лобира за изпращане на оръжие и траншовете в украина и каквостава нататък има ли връзка със сем баидън и хора от конгреса преговори и мирняма друго спасение
59
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеле,подавай и ти оставката.Даже гаргите са на протест да спрете войната там.За 2 милиарда подаде страната си и народа за пушечно месо...
58
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Синчето на байдън най отгоре в схемата
57
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай Вова!! Заслужават го!
56
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха,рибата се вмирисва от главата
55
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А $елето кога ще подаде оставка след толкова обвинения в корупция....
54
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички тези милярди дадени на Украйна от бюджетите на държави и ЕС се връщат обратно но в конкретен джоб. В джобове на чиновници които за "нас го правят и в името на демокрацията". Е по некой и друг милион остава в вихрушката на Украйна. А тия с оставките от днес са първите пенсионери от тях.