Серия от оставки на висши служители в Украйна

Те идват след корупционен скандал
24 яну 2023 12:49, Елка Василева
105
Серия от оставки на висши служители в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник главният прокурор на Украйна Олексий Симоненко беше отстранен от поста си като част от кадровите промени по висшите етажи на властта в Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата
В изявлението, с което се обявява неговото отстраняване, не се посочват причините за решението, но се споменава, че той е напуснал "по свое желание".

Заместник-министърът на отбраната на Украйна, отговарящ за снабдяването на войските с продоволствия и оборудване, подаде оставка тази сутрин, цитирайки като причина за своето решение "обвинения в корупция от страната на медиите", които според него и министерството са безпочвени. В изявление, публикувано на сайта на министерството на отбраната, се казва, че оставката на Вячеслав Шаповалов е "достойна постъпка", която ще помогне да се запази доверието в министерството.

Зеленски заяви вчера, че тази седмица ще бъдат обявени персонални промени в правителството, в областните администрации и в силите за сигурност, след като в медийното пространство се появиха твърдения, че украински представители незаконно са се обогатили покрай войната с Русия.

Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, вече заяви по-рано днес, че е поискал вчера от Зеленски да бъде освободен от задълженията си.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По умните бегат
52
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плъховете напускат кораба. Даже закъсняха.
51
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки тръшнат Украинец е едно по малко зло за човечеството.
50
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСИЯ Е НАПЪЛНО ПРАВА:В МОМЕНТА ТОВА,КОЕТО СЕ СЛУЧВА В УКРАЙНА Е ПО-МАЛКОТО ЗЛО!
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В разследване на седмичника "Дзеркало тижня".Авторът разполага със споразумение на украинското министерство на отбраната за доставката на храна през 2023 г. за военни части, разположени в Полтава, Суми, Киев, Житомирска, Черниговска и Черкаска област. Споразумението на стойност 13,16 милиарда гривни е подписано на 23 декември 2022 г.Цените на включените в него продукти са се оказали 2-3 пъти по-високи от пазарните. ==== В гласове има доста по-подробна статия.
48
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия сигурно са заделили някой друг милион от помощите и си тръгват.
47
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До преди войната Украйна беше най куромпираната страна в света , а и най недемократичната. Нещо като Куба или Латинска Америка Но какво стана сега . Трябва да ги боготворим и да им благодарим. Всички *** политици не пропуснаха да се явят в Киев. За всичко е виновен още един *** , който седи в Кремъл.
46
4
 
29
 
! Отговори
Много хитър преди 1 година
тоя Путин! Чудиме се тука, защо я потака тая война, а то за да може да изплуват ак..тата на Зеленски и кръжока му и накрая украинците да го посрещат като цар освободител с хляб и сол и да му вдигнат паметник пред парламента.
45
2
 
39
 
! Отговори
Сега очаквам преди 1 година
да си получат присъдите и да гният в затвора. Все пак, цяла година слушам как Украйна се бори за демокрацията, и как Украйна е най-демократичната държава в Европа, а може би и в света. Хайде сега, демонстрирайте как работи демокрацията та на всеки да е ясно.
44
1
 
40
 
! Отговори
кръволоците от сащ преди 1 година
A краварските кръвопиици искат още избити украинци и още обедняване на европейското население !
43
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски си разчиства пътя към еднолична диктатура. Действа точно като съседините си Лукашенко и Путин. Аме те там всички са един дол дренки, Руснаци
42
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плъховете напускат, но колко ще доплуват до брега.
41
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна, най корумпираната държава в европа а може би и в света. Където се наляха 10ки милярди! Смятайте за какво крадене става въпрос и това от джоба и на всеки един от нас! Още ли има заблудени да милеят за Украйна?
40
7
 
26
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
То хубаво оставки, но нещо липсва капитулацията. Без да се предадат никога няма да излязат от кризата и да видят отново бял свят. Президентът директно на бесилото. Останалите в затвора.
39
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех ,че демократично ,не ги уволняват ,а подават оставки "по своя воля" .:))))
38
10
 
17
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Още утре тия ще започнат да критикуват Зеленският А бе нали тая работа трябваше в Кремъл да стане ,според всички разуснавания начела с англииското и нашите умници демокретковци
37
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадците напускат потъващият кораб! Остават несретниците и нещастниците да опъват ярема на фашисткото иго, наложено от САЩ и ЕС над една територия и един народ, които са обречени на гибел и унищожение, заради по-горе споменатите държава и общност!!!
36
2
 
21
 
! Отговори
Разбогатяха разни преди 1 година
от кръвта на Украинския народ и както казват - апетита идва с яденето. Увълчиха се първо за милиони после за милиарди безотчетни долари. Ей я и нашта Корнела през глава се премята само и само да се уреди пак министър на икономиката - да продава на Украйна оръжие и самолети през последници.
35
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извръщението Украйна. Цялата измама накрая ще лъсне. Но понеже тая каша я забъркаха САЩ и ЕС сега ще се правят на ощопани а РФ ще заличи следите. Хак да им е на глопавите Хихли.
34
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски и нацистите от Азов ърдят в едно гърне.