В Украйна разбиха мрежа за проституция, управлявана от миграционни

Акцията е част от кампанията за изкореняване на корупционните практики
2 фев 2023 11:49, Елка Василева
69
В Украйна разбиха мрежа за проституция, управлявана от миграционни
Снимка: архив, БГНЕС

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) съобщи, че е разбила мрежа за проституция, управлявана от миграционни служители, в рамките на кампания срещу корупцията, целяща покриване на западните стандарти и изкореняване на корупционните практики, предаде Ройтерс.

Още по темата
ССУ съобщи, че мрежата е била ръководена от служители от отдела за миграция към националната полиция, който отговаря за защита на интересите на разселените лица.

Службата разпространи кадри с униформени полицаи, нахлуващи в апартамент, в който задържат няколко мъже, у които са открити големи суми пари, а на дивана в една от стаите седят млади жени.

"Тези високопоставени служители са осигурявали "чадър" на мрежа за проституция в Киев и други региони", се съобщава в изявление на ССУ.

Престъпната схема е носела печалби от над 1,3 млн. долара на месец, се казва още в изявлението.

В схемата са били въвличани жени на възраст между 18 и 30 години, които са били "в нестабилно емоционално състояние" и които са били предлагани на клиенти в Украйна и чужбина. Цената на услугите е варирала от 20 до 270 долара.

В ежедневното си видеообръщение снощи украинският президент Володимир Зеленски благодари на службите за сигурност за тяхната "бърза реакция срещу тези позорни практики".

Зеленски изтъкна, че ще направи толкова кадрови промени, колкото е необходимо, за да се пребори с корупцията и подчерта, че е изключително важно министерството на отбраната да работи честно.

"За съжаление, в някои сфери единственият начин да се гарантира върховенството на закона е да се смени ръководството . . . ще направим толкова промени, колкото е необходимо", каза украинският президент.

Украинската полиция извърши вчера претърсване в дома на влиятелния милиардер Игор Коломойски, някогашен съюзник на Зеленски, в рамките на кампанията за борба с корупцията, припомня Ройтерс.

(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
8
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До Шефрет явно са ти паднали приходите и сега ревеш.
23
22
 
12
 
! Отговори
независимо мнение преди 1 година
Да попитам кой ходи при въпросните момичета, може би същите тези пишещи тук възмутени мъже. Жените вършат тази професия по принуда, а мъжете ходят по желание.Но те са непорочни ангели, а насилените жени са мръс;ници.
22
8
 
29
 
! Отговори
Шефрет преди 1 година
Аз не напразно ви говоря,че укровдовиците подбиват пазара в бардаците и скоро ще може да си позволите сеанс за баничка или боза) Слава Украина)))
21
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинките отдавна заработват в ЕС! И не само там!! Та какво ще спира Зеленото еврейче не знам???!
20
2
 
26
 
! Отговори
В предвид това, преди 1 година
което постоянно се пише за СБУ от надеждни източници, съдържанието в статията е невъзможно или айде да не е невъзможно, но слабо вероятно. Подобни схеми, както и у нас, не може да се случат без някой голям шеф на СБУ да е минимум акционер в схемата. Това "разбиване" е просто окрупняване на пазарния дял.
19
5
 
27
 
! Отговори
Хахаха, преди 1 година
"разбиха" най-доходоносния си бизнес :) Най-много магистрални на глава от населението на Покрайна! Само се разходете по Слънчака или Златните и попитайте произволен минувач и веднага ще ви кажат тарифата на украинските ВИП кукички :)
18
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бива ги в това, дума да няма.
17
5
 
24
 
! Отговори
Украинците не бяха преди 1 година
развалени, преди евроатлантизмът да ги направи своя собственост чрез превратът наречен Майдан.
16
1
 
42
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
А зеления жабок Кърмит защо не ги е пратил на фронта тия?Или част от печалбата отива в джоба му както при всички мафиотски демокрации от нашенски вид!А вие бачкайте и поддържайте Украина ..хранете тука почиващите..плащайте 3 пъти по скъп бензин заради тях!
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нация от ***. И мъжки, и женски....
14
1
 
8
 
! Отговори
Пардон до 10 преди 1 година
е предишният коментар, след изтриване на някой предишен и промяна на номера в списъка.
13
2
 
25
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Видимо някой американец нещо е пострадал ..я Хънтер Байден...я някой друг..щото се носи слух ,че Ънтър е използвал украински момичета под ...така че видимо е засегната някоя американска чест и затова и разбиха това гнездо.. така де,без американски натисък едва ли щяха да се лишат от над 1 милион в ден ..нали се сещате,че това може и да стига и до по-високите ешалони на власта в Украйна .Дали тези долари щяха да стигнат за генартори,та нашите да събират капачки ..
12
5
 
26
 
! Отговори
11 преди 1 година
Да, нали с тази цел сащ направиха превратът в Украйна. За да може освен постигане стратегическите си цели да отвори територията за черния бизнес. Освен ако разпространението на черният бизнес и развалянето на нормалното традиционно общество и семейство, всъщност не е единствената стратегическа цел на запада. Разбира се и грабежът с които се съпровожда този процес.
11
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хич не ми пука за Украйна и скапания и народ. Те си бяха и си остават пълен бооокклук.
10
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая държава ще се окаже, че е била от най-прогнилите в света... А ние се чудиме с какъв труд са изкарани парите за луксозните джипове, с които се шляят в България. Корупция, проституция, наркотици, явно това работят укринците. И нашият Брендо там се крие, Зеленски му даде гражданство.
9
2
 
50
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Украйна е най-мафиотската и корумпирана страна. Даже и Албания не може да се мери с тях.
8
1
 
39
 
! Отговори
:::: преди 1 година
Генератори не са ли открили?Сега ли разбраха ,че се шири проституция и корупция.
7
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В превод от укри-език: до тука крадохме и правехме врътки, колкото можем, ама от днес нататък - малко ще се крием, че май взехте да се усещате... дарете по една заплатка за Укриландия!
6
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поомиийната яма Украйна. Тотално заличаване за тия Укропи. Да живее Русия, която ще отърве света от тая излишна шлака.
5
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия с войната се оправиха, ами и мрежи за проституция разбиват. Гласят се в съкратени срокове да влязат в ЕС и НАТО наведнъж.