Ожесточени боеве в Бахмут, петима ранени от руски ракети в Харков

Една от ракетите е ударила жилищна сграда, избухнал е пожар
5 фев 2023 13:29, Елка Василева
301
Ожесточени боеве в Бахмут, петима ранени от руски ракети в Харков
Снимка: архив, БГНЕС

Ожесточени сражения се водят в северните квартали на украинския град Бахмут, който е във фокуса на вниманието на руските сили вече седмици наред, предаде Ройтерс.

Още по темата
Ръководителят на частната военизирана компания "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че нейните бойци водят битки там за всяка улица, всеки дом и за всяко стълбище срещу украинските сили, които не отстъпват.

"Разбира се е приятно това, че медиите желаят отстъплението на въоръжените сили на Украйна, но това не се случва нито в северните квартали, нито в южните, нито в източните", каза Пригожин в отговор на журналистически въпрос относно съобщения в руски медии, че украинските сили са се изтеглили от северните райони на Бахмут.

Същевременно Сергий Хайдай, областен управител на Луганска област, заяви, че украинските сили продължават да контролират село Билохоровка, което е последната част от Луганска област, държана от украинците.

"Нашите войски си остават на техните позиции, никой не е превзел Билохоровка, никой не е влязъл там, там няма врагове", заяви Хадай и допълни, че ситуацията на фронта е напрегната, а броят на руските атаки е нараснал, но всички са били отблъснати от украинските войници.

Две руски ракети поразиха центъра на град Харков, в Североизточна Украйна. Една от ракетите е ударила жилищна сграда, заяви в Телеграм Игор Терехов, кметът на града, предаде Ройтерс.

В кооперацията е избухнал пожар, а ранените в нея по последни данни са четирима, съобщи в Телеграм областният управител на Харковска област Олег Синегубов. Петият ранен е охранител в училище наблизо.

Синегубов публикува и кадри от сграда с избити прозорци,  а според регионалната прокуратура нападението е било извършено с ракети С-300, допълва Франс прес.

Същевременно от поразена вчера от украински снаряд жилищна сграда в град Донецк бяха извадени телата на трима убити - двама мъже и една жена, предаде ТАСС, като се позова на Алексей Кулемзин, проруския кмет на града.
(БТА, Габриела Големанска)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 206 Блажени са верующите в Путин.
182
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 203 Не им трябва на руснаците Киев,Киев сам ще дойде на колене в Донбас.
181
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен до 200 преди 1 година
Точно такива като теб са сбъркани и като ДБ да стигнем до там, че да ни натрапват да ядем скакалци а имаме най плодородните земи. Да ни карат, че съжителството между мъж с мъж и жена с жена е нормално, гей парадите и всякакви извратени неща които ни налагот РУСОФОБИТЕ. Ние сме традиционалисти и сме с Русия колкото и да се опитвате да ни налагате вашето извратено мнение. Вие и сега сте една шепа хора а след капитулацията на Украйна съвсем ще изчезнете.
180
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 200 Аз пък съм на мнение,че такива като теб щом подкрепят убийството и паленето на живи хора в Украйна трябва да бъдат съдени за терористи.
179
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е супер сила която завзема Киев за 3 дни, което означава че сто пъти по-малкия град Бахмут ще бъде завзет за 43 минути.
178
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом Прогожин говори така значи Артьомовск е превзет до няколко дни.Той и за Соледар така разправяше и го превзеха.
177
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 187.Е друго си е да имаш президент актьор,които може да изиграе ролята на ам-гъл във Властелина на пръстените.
176
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 178 И защо си мислиш,че са ги накарали.Или една държава,която има 150 милиона население Разполага само със 150 хилядна армия към 24.02 2022г.
175
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отявлените русофоби в България са около 9-10хил. Заблудените русофоби са около 12-15хил. Феновете на русофобията са около 35-40хил. След победата на Русия тези 9-10хил. отявлени и неизлечимо болни русофоби ще бъдат подканени да напуснат България и да отидат в истинската си родина САЩ при менторите си. Нежелаещите да си отидат, ще бъдат подложени на лечение, ампутация на мозъка. Заблудените и феновете ще оздравеят бързо, бързо.
174
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофобията е остро психично заболяване,водещо да деградация на личноста.Лечението е само чрез ампутация на мозъка.Дали ще се излекува от фобията си,ако Русия бъде унищожена.Твърдо ще ви кажа НЕ!Само като чуе Русия и почва да се клати като абортирала гугуДка.
173
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е бива ли при тези "ожесточени боеве" само петима да са ранени и нито един загинал? Заглавието е оксиморон. Цялата война е едно авокадо.
172
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма полза от русофоба освен може би да бъде изпратен на Марс.Има нужда от хора за колонизацията на Червената планета и русофоба е идеален за целта.Сред радияция,без много кислород и вода русофоба ще се чувства прекрасно.Без голяма гравитация е същото като без мозък.
171
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Гантчовитса посреща пияния руски солдат с хляб и сол, нагиздени моми с влажни погледи и подмокрени гаштти под коленете, и полите метнати над кръста, и вазелинираните бузски на дуппеттоо прилежно разтворени с двете ръчички за братушката. И само Гантчо отпраща от дома си пияното муджик отпочинал, преял, препил и оттебал на воля, натоварен с каруци злато и буре джибрица за изпроводняк.
170
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия никога няма да си даде териториите, които й принадлежат! Сто години ще води война със САЩ, НАТО и ЕС, но ще си ги върне пак! Какво става в Херсон? Май няма цивилни граждани, които да имат желание да живеят там и да умират за фюрера от Киев и хунтата му! Хахахахахаа! Така ще е с Запорожие, с ДНР, с ЛНР, с Одеса, с Харков и накрая Киев!!!
169
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 189 "руски земи" Нито един метър земя на тази планета не е руски, но ти няма как да го знаеш, защото си untermensch.
168
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След Славянск е голямото укаинскополе до Киев.
167
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите са много болни "хора". Само куршум ги спасява от мъките.
166
3
 
9
 
! Отговори
Помогнете преди 1 година
Братя русофили! Краварските евроджендари ми спряха тока! Немам пари! Мръзна немам какво да ядем останаха само 1 гасеница и двама скакалеца...
165
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в Славянск, както и навсякъде другаде в руските земи укропите победоносно ще отсъпят, като се евакуират!!!
164
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до181.Вовата е мъж,госпожо.Това че нямате успехи сред мъжете заради крокодилският ви външен вид си е ваша работа.В крайна сметка за всеки влак си има пътници,дори за крокодилите пожелавам ви успех да си намерите мъж.