Зеленски отне украинското гражданство на 10 души, сред тях бивши министри

Всички те имат руско гражданство
5 фев 2023 09:03, Елка Василева
99
Зеленски отне украинското гражданство на 10 души, сред тях бивши министри
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е лишил от украинско гражданство 10 души, включително бивши министри. Те са заемали постовете си при бившия президент Виктор Янукович, предаде агенция РБК-Украйна.

Още по темата
Агенцията посочва, че сред лишените от украинско гражданство са бившият министър на образованието и науката Дмитрий Табачник, бившият министър на тогавашното министерство на приходите и митата Олександр Клименко и бившият министър на вътрешните работи Виталий Захарченко.

Зеленски отнема гражданството и на бившия председател на службата за сигурност на Украйна Олександр Якименко и на бившия секретар на съвета за национална сигурност и бивш ръководител на президентската администрация Андрей Клюев. Всички те са заемали постовете си при бившия украински президент Виктор Янукович.

От украински паспорт са лишени още 5 души, сред които има бивши градски и областни съветници от Одеса и Харков.

Всички включени в този списък лица, които се лишават от украинско гражданство, имат руско гражданство, отбелязва агенция РБК-Украйна.
(БТА, Светослав Танчев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
50
 
! Отговори
срамота преди 1 година
Пак ли този наркоман? До кога ще ни натрапвате тази глуповата еврейска мутра?Всеки ден този краварски прислужник бръщолеви лъжи , а народа му мре ,за да угоди на краварите.Защо всички руски телевизии са спрени?Това ли е демокрацията на евроджендърите и краварите?А пък тази противна ЛЕлка Василева вече чупи рекордите за укрослугинаж...
31
7
 
30
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Бившият премиер на Израел в интервю за канал 12,съобщи че Путин му е обещал дане ликвидира Зеленски.И той е информирал за това Зеленски който след това е обявил по света че "от нищо него е страх"
30
42
 
10
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Нашите русофили сами ще отнемат българското си гражданство ако психясалото джудже ги призове под знамената на интернациналния плeбc.
29
7
 
44
 
! Отговори
Плюс преди 1 година
Украйнците излизаха в Европа и света само с визи а сега свободно се движат навсякъде,явно им харесва войната и затова не се бунтуват срещу хунтата в Киев.
28
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ние на макетата кога ще им отнемеме българското гражданство?
27
8
 
47
 
! Отговори
Украинка преди 1 година
50% от уж украинци, са руснаци на всички ли ще отнеме. *** този Зеленски,а колко със смесени бракове, а и той не със Украинско самосъзнание. Унищожи нация.
26
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е че Брендо е с укр.гражданство. Кскво ли мислят САЩ? Да не би да е техен човек :)
25
5
 
32
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Браво на Зеленски! Редовно постига делириум.
24
4
 
40
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Зеленска параноя!
23
2
 
37
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Нали се пишеха много демократични? Навсякъде по света може да имаш двойно гражданство, само в "демократична" Украйна това е невъзможно и тези хора обричат хиляди хора на смърт всеки божи ден за да влезнат в ЕС...Трагедия!...Просто не мога да го асимилирам някак си, да го приема като реалност...Шовинизмът е лоша работа, много лоша работа - и Втората Световна Война беше рожба на шовинизма и тази се пръкна от шовинизма, но тук се бият две силно шовинизирани страни и картината наистина е ужасна.
22
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на българските потомствени Янко Шумкари кога ще им се отнеме българското гражданство???
21
8
 
40
 
! Отговори
Червенски преди 1 година
Голям страх тресе фашистката вихрушка в покрайна. Да не спрат парите са готови на "крупни" мерки, само ще споделя, че урките са по големи мошенниици и от нас..
20
3
 
22
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 1 година
... след което те го преместиха в другия крачОл.
19
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашагите се самоизяждат.
18
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз така си мисля ще го убият и то украинците злополука ще е без да иска някой ще го гръмне
17
8
 
34
 
! Отговори
Бизнес преди 1 година
Украйнски военни са влезли в контакт с Руски такива в Донбас и са поискали оферти ако им предадът западни танкове Руснаците колко ще дадът.
16
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бас ловя, че скоро ще му се случи нещастен случай и войната ще свърши автоматично. На всички им писна.
15
12
 
40
 
! Отговори
Ясно е преди 1 година
Зеленски продаде народа си на сащ и нато за пушечно месо а те още го търпят,значи им харесва войната,няма невинни Украйнци.
14
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той и действащи министри уволни едни се разбиха с хеликоптер случайно разчиства недоволните и хората, които искат да прекратят безумията на американците
13
15
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаете ли съдбата на Саакашвили? Онзи същия грузински зеленски който докара Грузия почти до съдбата на Украйна. След пореден жесток побой в грузински затвор е в критично състояние. Зеленски го чака далеч по-лоша съдба.