Кулеба сигурен: Съюзниците на Украйна ще ѝ предоставят изтребители

Това е въпрос на време и процедура, убеден е той
18 фев 2023 21:15, Красимир Ангелов
123
Кулеба сигурен: Съюзниците на Украйна ще ѝ предоставят изтребители
Снимка: БГНЕС

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че е сигурен, че съюзниците на Украйна в крайна сметка ще ѝ предоставят изтребители, за да ѝ помогнат да отблъсне руската инвазия, предаде Ройтерс.

"Ще рискувам да кажа, че Украйна ще получи самолети, това е въпрос на време и процедура", каза Кулеба по време на пресконференция в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността.

Съюзниците на Киев са обещали танкове, а в момента се водят разговори и за осигуряване на ракети с по-дълъг обсег на действие.

Същевременно британският премиер Риши Сунак каза пред делегатите в Мюнхен, че Лондон е предложил помощ на страните, които имат готовност незабавно да изпратят самолети в Украйна, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
3
 
! Отговори
Атлантически клуб преди 1 година
Ние от клуба сформирахме цял екипаж за Ф 16, пилот Мони Паси. Ивко Инджев ще кара Леопард, а Кирчо Пелтека и Опуленият ще бъдат щурмови отряд на Укро Вермахта. Е сега вече им се разказа играта на Русия.
76
1
 
2
 
! Отговори
И още нещо преди 1 година
До 78 Алекс Правилно мисли Кулеба. Леопар-дите трябва да работят съвместно със самоле-ти. . . . . . и междуконтинентални ракети най-малко до Вашингтон, ча ако се обърнат нещата като в Афганистан да може да се отбраняват! Сигурното си е сигурно!
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надеждата последна умира, но и тя умира!
74
1
 
3
 
! Отговори
Само преди 1 година
като прочета "британският премиер Риши Сунак" и се разплаквам от умиление. Сигурно е добро момчето с това гордо британско име - символ на славата на великата колониална империя.
73
1
 
12
 
! Отговори
Явно са си преди 1 година
Добре икономически в Украйна щом имат пари да плащат американски самолети - ние наше 8 самолета ги платихме авансово преди 5 години и ще ги чакаме още поне 3 - значи общо около 8 години. Да не говорим, че яко ни разклатиха бюджета.
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чик-чирик, чик-чирик, искам още ечемик! :D
71
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това с изтребителите е някакъв театър на тема искам нещо. Какво ще им помогнат? Ако летят близо до фронта ще ги свалят, Ако пращат ракети далеч от тила, за тая работа не им трябват самолети. Да летят над Русия също не могат. Изобщо, това искане по-скоро цели по-голямо накисване на Запада. Все си мимля, че един ден ластикът ще се скъса.
70
16
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Правилно мисли Кулеба.Леопардите трябва да работят съвместно със самолети.
69
3
 
21
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Абе, днес е 150 годишнината от обесването на нашият най- голям герой- апостола на свободата Васил Левски! Вместо да има статии за това, ние четем коя зодия обича секс без обвързване, Камала кво казала, кво настоял Кулеба и кво споразумение написал изкуствения интелект. Сериозни ли сте, питам?!?!
68
6
 
12
 
! Отговори
Невероятни тъпаци 2 преди 1 година
Да допълним - Тиквата го хванаха здраво за тaшaците от САЩ и го принудиха след изборите да съставят правителство заедно със сopocoидните ДБ и ПП. Вече се говори, че ще обявят частична мобилизация и ще пращат бaлъци на фронта срещу Русия. Има достатъчно такива - заграбили от ГЕРБ и сopocoидни тъпaчeта. Ще гледаме сеира на български сopocoиди срещу руски пандизчии, който и *** от двете страни, все е келепир за природата, ще се кефим. Батко е вече програмистче в Ю.Америка и ще се кефи на сеира
67
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ние ще им предоставим 8 самолета ще им ге пратим в плик по "Еконт".
66
3
 
20
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 1 година
Кой ще ги пилотира тези самолети, бе тъпaнaр? Как ще им осигуряваш логистиката - гориво, РЕМОНТ, поддръжка, ракети, боеприпаси. Как ще ги осигуряваш навигацията? Не разбирам как може да има толкова голямо опpocтачване в Европа и САЩ за да приемат тези пpocтотии насериозно. Тоя тарикат иска да получи някакви помощи от САЩ и ЕС, които да щипне и да ги сложи в офшорки - най-вероятно до момента над $10 милиарда.
65
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нарамвай пушката и бягай на фронта цайс
64
4
 
13
 
! Отговори
;;;; преди 1 година
За оръжия и пари мисли Куле,а на укропитечетата не им се ходи пушечно месо.Нямали да разберат,че
63
3
 
16
 
! Отговори
Някога, но не сега преди 1 година
"Кулеба сигурен: Съюзниците на Украйна ще ѝ предоставят изтребители"- А на мен, тати ще ми купи колело, ама друг път
62
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото освободиха Афганистан.
61
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мда, барабар със самолетоносачите и екипажите. Ще се тепат за пустинята Украйна.
60
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците това и чакат- да си рекламират ракетите.
59
1
 
22
 
! Отговори
Българин преди 1 година
И какво като ви дадат разни стари самолети? Русия вече произвежда новата система С-500, която е доста по-усъвършенствана версия на С-400. А както всички знаем, С-400 е най-търсената система за ПВО, дори от страни в НАТО. Та разни самолети дето са две поколения назад спрямо това, което може да сваля С-500 ... след няколко полета ще бъдат свалени. И кой ще плаща цената?
58
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ще бъде парк.