Кулеба сигурен: Съюзниците на Украйна ще ѝ предоставят изтребители

Това е въпрос на време и процедура, убеден е той
18 фев 2023 21:15, Красимир Ангелов
123
Кулеба сигурен: Съюзниците на Украйна ще ѝ предоставят изтребители
Снимка: БГНЕС

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че е сигурен, че съюзниците на Украйна в крайна сметка ще ѝ предоставят изтребители, за да ѝ помогнат да отблъсне руската инвазия, предаде Ройтерс.

"Ще рискувам да кажа, че Украйна ще получи самолети, това е въпрос на време и процедура", каза Кулеба по време на пресконференция в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността.

Съюзниците на Киев са обещали танкове, а в момента се водят разговори и за осигуряване на ракети с по-дълъг обсег на действие.

Същевременно британският премиер Риши Сунак каза пред делегатите в Мюнхен, че Лондон е предложил помощ на страните, които имат готовност незабавно да изпратят самолети в Украйна, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ви изтребат като мишки, каквито сте вие Украинците. А дано по скоро, че останалите да си живеем живота.
56
3
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Ще ви предоставят приятелско потупване по рамото,защото вие сте избрани за пушечно месо,драги укроси.
55
1
 
21
 
! Отговори
ХемороID преди 1 година
Кулебоо ако то доставят изтребители ще трябва да кацаш в САЩ
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И колко ще получат ? 2, 3, може би дори 20 ? Сигурен съм, че са останали поне няколко C400 на руснаците за такива случаи. Изобщо няма да си хабят миговете и сутата.
53
12
 
3
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 1 година
работят ли противовъздушните сирени в маZkве и санк пит....а бомбоубежищата? Ще ви трябват.
52
2
 
13
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 1 година
Ти ли ще ги караш самолетите бе Кулеба?
51
2
 
13
 
! Отговори
абе преди 1 година
не ви трябват изтребители, с тях и без тях ще се изтребите.
50
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
50 Няма да пострадат пазарите им, ако стоят мирно.Кой командва стана ясно в Рим преди година, когато САЩ и ЕС привикаха китайския външен министър и доброзорно го помолиха да не помагат военно на Русия. И както виждаш китайците не помагат. Интересно защо ако са толкова силни те не извикаха външния министър на САЩ в Пекин или Пхенян и да му дърпат ушите за помощта за Украйна.
49
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задокеанските пак налазиха яко форума. Поради часовата разлика са много активни. Нямам намерение да се дърля с тях. Лягам си. Сабахлем ще видим
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За една минута не може да се прочете и осмисли едно мнение камоли да му се слагат лайкове. Прозрачни сте некои хора на позора.
47
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 година
Естествено, че ще им дадат. За танкисти се обучават няколко месеца. Вече ги обучиха и им дадоха танкове. За самолетите поне година и половина трябва. Значи ще са готови лятото или началото на есента. Тогава ще им дадат самолетите. Няколко месеца преди това ще почнат да говорят за това за да могат хората да свикнат с мисълта за самолети. Само за глупаците е тайна, че още след първия месец на войната НАТО обучава украинци на натовско оръжие. Но трябва време докато ги научат.
46
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западните пазари на Китай няма да пострадат но той ще каже кой командва
45
20
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Бъдещето е на Украйна, която заслужи мястото си в ЕС и НАТО с героизма, родолюбието и жертвоготовността си в името на своя суверенитет и мястото си в Европа, и даде пример на европейците как се защитава правото на европейски избор и ценности, ще я последва и Молдова, а след време и Беларус, когато кремълският режим се срути и повлече и марионетките със себе си ... путинова раша е бита карта, там предстои гражданска война и разпад на путинската федерация, подобно на СеСеСерето ... !!!
44
8
 
11
 
! Отговори
////// преди 1 година
47 Точно Китай накрая ще набие канчето на руснаците. Или си мислиш, че ще се откажат от западните пазари за сметка на руските въшльовци?
43
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай няма още дълго да търпи този западен цирк помнете ми думата. Китай ще си каже тежката дума. Ако Запада не се вслушат в Китай то тогава той ще разреши на Кремъл да действа според ситуацията.
42
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора все пак да не подценяваме противника и да сме на щтрек. Врага е много силен нагъл и противен . Но и ние няма да се дадем. Долу фашизма.
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли бе, чакайте на пролет щъркели, тоя фантазира пак!!!
40
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И пилоти и нови мобилизирани трябва да предоставим. Евроатлантическа българия трябва да пратим за начало 50000 евроатлантика!
39
4
 
19
 
! Отговори
Слава Кокаини! преди 1 година
Дмитро Да Го кулЕБА, нещо много се е окръглил - гушката се клати, устенцата понапълнели, свинските очички съвсем са се скрили...Това ще да е от недояждане и от безпаричие. Zеленото Клоунче и Кривата От Бой Глава Кмет На КИИВ също са понапълнели. Защо ли...
38
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление може би украйна много отдавна получава и оръжия и хора които да се бият на нейна страна не толкова колкото срещу Русия срещу доста солидно заплащане. Това е ужасно но изглежда е факт за съжаление.