Зеленски: В по-голямата част от Украйна има ток въпреки руските атаки

Зеленски очаква Мюнхенската конференция да осигури още военна помощ
19 фев 2023 08:49, Елка Василева
191
Зеленски: В по-голямата част от Украйна има ток въпреки руските атаки
Снимка: архив, БГНЕС

По-голямата част от Украйна има ток въпреки поредицата руски нападения срещу електропреносната мрежа, заяви украинският президент Володимир Зеленски и похвали работата на аварийните екипи, предаде Ройтерс.

Русия нанася удари по важна инфраструктура в Украйна през последните месеци, което на моменти оставя милиони хора без ток, отопление или водоснабдяване.

Още по темата
„По-голямата част от територията на Украйна има енергия. Повечето от нашите хора имат електричество“, каза Зеленски във видеообръщение.

„Това е поредно потвърждение за нашата издръжливост, силата на Украйна, огромната работа, която е свършена или се върши от много хора“, заяви той.

Едно голямо изключение е пристанищният град Одеса, където спиранията на тока със защитна цел още са в сила, за да помагат за предпазването на енергийните обекти, повредени от предишни атаки.

Зеленски каза, че очаква Мюнхенската конференция по сигурността да осигури още военна помощ за Украйна в битката й срещу руското нашествие, посочва ДПА.

„Има важни изявления от световните лидери в подкрепа на нашата държава и сигнали за по-силни оръжия за нашата отбрана“, заяви той. По думите му това в особена степен се отнася за ракети с голям обсег.

Според него изявленията на лидерите на конференцията ясно са показали, че войната на Русия срещу Украйна може да завърши само със загуба за агресора.

Той също така каза, че са постигнати конкретни споразумения с партньорите за търсене на отговорност от Русия за инвазията.
(БТА, Илиян Могиларски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
1
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Ток има не защото зельо е казал , а защото Путин е милостив!
122
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Също като антирекорда на нашия Тиквун, отгоре беше написано със Зеленичко. карай да върви, важното е оптимизъм да има.
121
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сащ и нато са най големите терористични организации и държава в света. Създадоха фашистка Украйна, факт неоспорим. Азов, фашисти. Запада пак е с фашисти те украинци, преди с фашистка Германия. Два близки народа се избиват за кеф на запада. Зелински също като Хитлер ходи държи речи и те му ръкопляскат, западняци те. Няма разлика между Хитлер и Зелински, фашисти. Няма да се учудя ако Зелински започне да избива и евреи в лагери, нищо че и той е евреин. Няма разлика между него и Хитлер.Слава Русия
120
1
 
17
 
! Отговори
ГОЛЯМАТА ХВАЛБА преди 1 година
Намерил Зеленски с какво да се хвали. Има ток, понеже ви подариха генератори с мощност от гигавати (взето всички заедно). Пък и с какво друго може да се похвали Украйна в момента: срината икономика, разрушена инфраструктура, обезлюдени села и градове, стотици хиляди млади украинци вече ги няма (физически),военна загуба по всички фронтове към момента... ГОЛЯМА ХВАЛБА, няма що...
119
1
 
7
 
! Отговори
Статистик преди 1 година
От сайта на ЕК - "Страните от ЕС са изпратили в Украйна над 37000 преносими генератора". Та затова имате ток тук-там. Е... докато има бензин, де...
118
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската офанзива срещу украинските трансформатори и елцентрали претърпя крах.
117
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 136 А какъв е интереса България да не праща оръжия? Може би чакаш ново руско робство за България?
116
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слугата на САЩ пак са му пуснали сценарии и той играе ли, играе.
115
1
 
11
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 1 година
Ток ...тука има...тука нема...Важното е БЕЛОТО да не свършва ! СЛАВА КОКАИНА!
114
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 134.А за кой да гласуват за тия дето продават страната си ли.Какъв е интереса на България да праща оръжия на Украйна?
113
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 133 Трябвало обаче да се съберат всички мъже дето са избягали от Украйна и да отидат на фронта,за да станела тая работа.
112
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За когото и да гласуват българите няма да гласуват за БКП и ***. Така че Путин в България ще загуби.
111
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раша ще загуби тази война и тогава путинистите няма да вярват какво се случва. Времто вече започна да се затопля, а путинистите са силни само при кучешки студ. Отделно идват танкове и ракети със среден обсег на действие. Следват ракети с още по-голям обсег на действие, и самолети... И после Путин на бесило пред Кремъл.
110
2
 
16
 
! Отговори
Треньор по бокс преди 1 година
Аайййддееее момчета "Бахмутът"утече!! ДА СЕ ГОТВИ ОДЕСА!! ББИИИИЙЙЙЙЙ
109
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 128 А искаш ли да ихвърчиш от България към Бадрерията ти и там да си казваш кой какъв е.Някой урк май ще го отнеса.Накой желаещ или сам да избирам.
108
2
 
12
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Този дрогирания който урсулката нежно го милва по главата да се надява да не решат руснаците да му спрат тока.Да видим тогава с какво ще се хвали
107
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До главен дявол а,украински ли да стане,че не се сещам кои са тия и кво правят в чужда държава да просят.Егати жалките същества.
106
2
 
19
 
! Отговори
Хора! Българи! преди 1 година
Внимавайте за кого ще гласувате, за да не се налага след време да реват децата ви за ВАС на гробищата след като загинете по украйнските степи! Тези партии които пращаха оръжие за украйна, утре ще ви мобилизира и ще ви прати ВАС на фронта, защото въобще не им пука за ВАС!
105
10
 
1
 
! Отговори
Главен дявол преди 1 година
Нещата се влошиха. Няма средства за разширяване на инсталациите и ме карат да уча руски език. Чува се, че руския ще стане официален тук в АДА.
104
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цъфнаха и скоро ще вържат в укрия.