Зеленски: В по-голямата част от Украйна има ток въпреки руските атаки

Зеленски очаква Мюнхенската конференция да осигури още военна помощ
19 фев 2023 08:49, Елка Василева
191
Зеленски: В по-голямата част от Украйна има ток въпреки руските атаки
Снимка: архив, БГНЕС

По-голямата част от Украйна има ток въпреки поредицата руски нападения срещу електропреносната мрежа, заяви украинският президент Володимир Зеленски и похвали работата на аварийните екипи, предаде Ройтерс.

Русия нанася удари по важна инфраструктура в Украйна през последните месеци, което на моменти оставя милиони хора без ток, отопление или водоснабдяване.

Още по темата
„По-голямата част от територията на Украйна има енергия. Повечето от нашите хора имат електричество“, каза Зеленски във видеообръщение.

„Това е поредно потвърждение за нашата издръжливост, силата на Украйна, огромната работа, която е свършена или се върши от много хора“, заяви той.

Едно голямо изключение е пристанищният град Одеса, където спиранията на тока със защитна цел още са в сила, за да помагат за предпазването на енергийните обекти, повредени от предишни атаки.

Зеленски каза, че очаква Мюнхенската конференция по сигурността да осигури още военна помощ за Украйна в битката й срещу руското нашествие, посочва ДПА.

„Има важни изявления от световните лидери в подкрепа на нашата държава и сигнали за по-силни оръжия за нашата отбрана“, заяви той. По думите му това в особена степен се отнася за ракети с голям обсег.

Според него изявленията на лидерите на конференцията ясно са показали, че войната на Русия срещу Украйна може да завърши само със загуба за агресора.

Той също така каза, че са постигнати конкретни споразумения с партньорите за търсене на отговорност от Русия за инвазията.
(БТА, Илиян Могиларски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. . . Володимир Зеленски и похвали работата на аварийните екипи . . . Да ги повикаме и в България, че сме вече на границата между третия и четвъртия свят! Да не вземе да не изпаднем въобще от света! Ходили ли сте скоро на село? Идете!
62
0
 
27
 
! Отговори
мак преди 1 година
Какъв е смисълът от такива статии за него през 5 минути? Все едно и също, дай, дай. Той мисли, че е център на света и всички са му длъжни. Цял ес му помага, не може да се оплаче, че е изоставен, но всичко си има граници, помощта също.
61
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е тогава прибирай си украинците дето избягаха от Украйна стига са стояли на издръжка в чужбина.
60
1
 
24
 
! Отговори
Иван Христов преди 1 година
Много ясно, че ще има ток, все пак Украйна е развита държава с напреднала икономика, толкова напреданала, че България,Сърбия и Албания са преди нея... Ха Евреина ти с евреин, май сънуваш!
59
29
 
1
 
! Отговори
Стоян Димитров преди 1 година
Слава Украйну - Героям слава. Украйна ще победи в тази война. И няма значение кой какво пише тука в полза на Русия. Няма значение колко е голяма РФ и с какъв ресурс разполага. Пример , вижте Израел няколко милиона държава как мачка 250 милиона араби.
58
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са поискали руснаците, не са ви пратили в каменната ера
57
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в главата ти са изгърмели бушоните и е спрял напълно тока
56
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американският райх и еврофашисткия съюз намериха един ***, който да даде територията на държавата си и живота на народа си , за да могат те да воюват с Русия . За ресурсите и разбира се.
55
3
 
18
 
! Отговори
однако преди 1 година
Зе-клоунът казал, че войната на Русия срещу Украйна може да завърши само със загуба за Кремъл. Между кой и кой е войната? Има ли други мнения? Има ли последователи в Европа Джен Псаки? Има. На 24 януари Аналена изръси "Западът води война срещу Русия", а вчера тая същата метна нов бисер: Призова Президента Путин да промени политиката си на 360 Градуса и да направи света щастлив. Така каза. "На 360 Градуса" и ... щастието е сигурно.
54
3
 
29
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
Зеленски, руснаците само ви проверяват, за колко време оправяте щетите, но един слънчев ден или ясна нощ ще хвръкнат толкова птички, че и един месец няма да можете да се съвземете, докато руски танкове мачкат плодородната ви земя. И нито Макрон, Шолц или Байдън ще могат да ви помогнат, ще пляснат с ръце и ще кажат дадохме ви всичко, толкова си можете.
53
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 77 кой е бил добре бе я се гръмни.И сега умират в окопите за някакви си 250 евро толкова плащат на войник.
52
2
 
25
 
! Отговори
Преди преди 1 година
Някак ги съжалявах украинците, ама сега разбрах от Зеленски и от други, че са много по-добре от нас българите и вече им завиждам. Добре са си - да вземем най- сетне са се погрижим за нас си българите, че скоро ще изчезнем от лицето на земята.
51
4
 
30
 
! Отговори
"" преди 1 година
Кажи зелена гадино имали още т-Ъ_п-и укропитеци да умирГат ,за да си добре ти твар такава.
50
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вода нали имаш, пери на ръка, киртак!
49
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз много си повярва, бати срамотията :)))
48
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На север музикантите атакуват Федоровка,Роздоловка и Весели. Но тук не успяха да напреднат.В Луганско направление руските войски отново атакуваха край Белогоровка.На северозапад те извършват настъпателни операции от Диброва към Заречни.Те също се опитаха да напреднат в посока Невски и Стелмаховка.А на север,след превземането на Гряниковка,ВС на РФ атакуват Масютовка и Синковка,опитвайки се да прогонят фашистката *** през река Оскол.
47
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ми то няма война, затова имате ток, интересно ми е защо се играят футлни, баскетболни и хокейни мачове като навсякъде има разрушения и бомби и ракети.....айде стига.......на некой друг...
46
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахмут и околностите:На юг от Бахмут фашистката *** атакуваха Курдюмовка и Клещеевка.ЧВК Вагнер контраатакува в посока Часов Яр и Ивановски,за да си върне загубените по-рано позиции в района на магистралата Константиновка-Бахмут. И3MeTTa успя да отвърне на удара.Самият град оркестрантите се опитват да щурмуват от юг,изток и север.Няма промяна.Но на югозапад от Соледар,след превземането на Парасковиевка,ЧВК Вагнер настъпва към Берховка и Дубово-Василевка.
45
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В посока Запорожие руските войски след обстрел направиха опит за настъпление към Новоданиловка.Също така артилерията на ВС на Рф е обстрелвала Каменски,Степной,Мали Щербак,Новоандреевка,Орехово,Малая Токмачка,Белогорье,Железнодорожный,Гуляйпол и Малиновка.В сектора Угледар руските войски отново атакуваха в посока покрайнините на града от района на Николски дачи.Артилерийски удар по самия Угледар.Болшая Новоселка,Золотая Нива и Богоявленка също бяха атакувани.
44
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВС на РФ унищожават с артилерия обекти на фашистката *** в района на Купянск(източно от Харковска област).Преди няколко дни беше обявена евакуация на населението в град Купянск и околностите му.Руската армия напълно освободи Гряниковка(намира се североизточно от Купянск,Харковска област),като изгони оттам остатъците от отбраната.Фашистката *** в отговор се опитаха да извършат контраатака,но безуспешно.Бахмут и околностите:Вагнерите продължават да смазват врага в околностите на Красное(сега наричано Ивановское) и Ступочек,които се намират югозападно от Бахмут.