Зеленски: В по-голямата част от Украйна има ток въпреки руските атаки

Зеленски очаква Мюнхенската конференция да осигури още военна помощ
19 фев 2023 08:49, Елка Василева
191
Зеленски: В по-голямата част от Украйна има ток въпреки руските атаки
Снимка: архив, БГНЕС

По-голямата част от Украйна има ток въпреки поредицата руски нападения срещу електропреносната мрежа, заяви украинският президент Володимир Зеленски и похвали работата на аварийните екипи, предаде Ройтерс.

Русия нанася удари по важна инфраструктура в Украйна през последните месеци, което на моменти оставя милиони хора без ток, отопление или водоснабдяване.

Още по темата
„По-голямата част от територията на Украйна има енергия. Повечето от нашите хора имат електричество“, каза Зеленски във видеообръщение.

„Това е поредно потвърждение за нашата издръжливост, силата на Украйна, огромната работа, която е свършена или се върши от много хора“, заяви той.

Едно голямо изключение е пристанищният град Одеса, където спиранията на тока със защитна цел още са в сила, за да помагат за предпазването на енергийните обекти, повредени от предишни атаки.

Зеленски каза, че очаква Мюнхенската конференция по сигурността да осигури още военна помощ за Украйна в битката й срещу руското нашествие, посочва ДПА.

„Има важни изявления от световните лидери в подкрепа на нашата държава и сигнали за по-силни оръжия за нашата отбрана“, заяви той. По думите му това в особена степен се отнася за ракети с голям обсег.

Според него изявленията на лидерите на конференцията ясно са показали, че войната на Русия срещу Украйна може да завърши само със загуба за агресора.

Той също така каза, че са постигнати конкретни споразумения с партньорите за търсене на отговорност от Русия за инвазията.
(БТА, Илиян Могиларски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
13
 
18
 
! Отговори
справедлив преди 1 година
Незабавно трябва да върнем на Зелевия навлеците му ,които усмърдяха страната ни.Тези пияници са по-нагли и от хамериканците ,които ни окупираха и ни превърнаха във военна цел.Всички укропитеци трябва да се върнат в Киев за предстоящата победа.Защо тези търтеи живеят на наш гръб?До кога ще ги хрантутим и ще търпим наглото им поведение?Цялото ни Черноморие е пълно с фашаги ,които карат нови джипове и не зачитат никакви правила и закони.
82
23
 
15
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
Стига с тази омраза към комика. Той се справя много по-добре от един обучен кагебист. Украйна се прояви като щит на мира и прогреса и ще погребе любимата Рассия. За успокоение на пролетариата във форума има неопровержими данни, че от вчера сутринта до днес сабахлен Музикантите са напреднали 3 метра. ;)
81
14
 
21
 
! Отговори
До долният Стоян преди 1 година
А на теб лично какво ти даде САЩ ? И какво всъщност много жизнено важно е направила САЩ за България през вековете, освен че бомбардираха София без никаква военна причина ? И ти какъв щеше да бъдеш ако въобще те има, ако Русия не беше освободила България от османско иго ? Сега щеше да си отрязан и с ча. лма....
80
14
 
19
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 1 година
Това еврейско джудже-клоун вече е втръснало на всички с келявата си пропаганда.Съсипа страната си за да угоди на подлите кравари.Факт.
79
0
 
10
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
До Анонимен 103 - И аз искам да съм самолет, ама не става.
78
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уссрайна-краварска провинция ,трябва да бъде срината!
77
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Къде има ток ? Това за генераторите е вярно.И затова имат ток. Ама украинците си ги купуват. Така ,че от подаръците някой пак прави пачки яко. Познай кой? Не е Сулю и Пулю.
76
18
 
14
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Стоян Димитров - Изключително точна констатация. Иронията в случая е, че един комик ще претрепе един КаГеБист, който така се е ошашавил, че не знае на кой свят се намира. Е, то и КаГеБето го преименуваха на ФСБ след като Василий Митрохин изнесе целия им архив и го предостави на Запада, за да започен масово арестуване на съветски под-мет-ки и разни пияни съпортъри, считащи себе си за недосегаеми.
75
11
 
13
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
Много лоша атестация за съветските оружия. Събарят сгради, детски градини, трепят деца и старци, защото са изключително прецизни в ударите си. За пример, виж Сирия преди земетресението, без земетресение.
74
12
 
16
 
! Отговори
бай Гошо преди 1 година
да де, ама нарко-нацисткият клоун-резидент много добре знае,че въздушните удари не са да спират тока на хората, а в предприятията на военната промишленост,които не могат да бъдат директно взривени щото са под земята.А колкото до това "дайте по-силни оръжия за отбрана,и ракети с голям обсег" ще си го нахлузи още повече, тъй като ще се стигне до това, че така ще му отесни територийката, че няма да има откъде да ги изстрелва теа ракети, както стана с летищата и еднократните самолети на укровермахта
73
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фенерчетата са възможни и необходими.
72
9
 
12
 
! Отговори
мак преди 1 година
До Стоян Димитров. Щом казвате за даване - има и хора, които се подмазват на Украйна, която нищо не им е дала. И не пращайте никого на фронта преди да отидете сам.
71
6
 
15
 
! Отговори
Енерго Про преди 1 година
Този дрънка така,защото са му подарили фенерче за лична употреба.Китайско.Да може да ходи до клозета.
70
24
 
6
 
! Отговори
Стоян Димитров преди 1 година
На вас любителите на Русия, какво безплатно ви е дала Русия че толкова много и се подмазвате? Ако искате да помогнете на Русия толкова много , то вземете си сменете парите в рубли, за да смачкате долара. Може и на фронта в Украйна да заминете поне да събирате унищожената руска техника за претопяване.
69
17
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Този клоун не иска да разбере, че и в България си имаме ток. Не е като във времената на социализъма и комунизама на другара му на Бойко Борисов от БКП. Тогава имаше режими и на тока, че дори и на водата. Ходехме като небръснати и мръсни ромчета. За щастие обаче, сега времената са други.
68
3
 
25
 
! Отговори
Христосков преди 1 година
Абе батко. Верно ли имате ток в Оокрайната ? А. Стига бе ! Тази новина беше жизнено важна за бъдещето на България.
67
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли още ток у Украйна, че ми е важно ?
66
1
 
30
 
! Отговори
Къде има ток ? преди 1 година
По една крушка в жилище. Но само на някои места. Промишлен ток за производство няма да има скоро. Икономиката на Украйна е спряла. Издържа я Европа и ние. САЩ доставя оръжия. По улиците бръмчат битови генератори подарък от България плюс горивата за тях. Пак ние ги плащаме на бензиностанциите. Иначе няма страшно. Нали Русия е свършила ракетите ? И Ге. йропа щяла да съсипе Русия икономически (а може би и военно). За това почваме да ядем зелени мухи и х.ле.барки .....И чакаме Русия да се предаде ?!
65
1
 
32
 
! Отговори
Марш в Израел преди 1 година
Защо всяка трета статия в интернет е за това евреин 1,60 ... Какво прави той за Света и България освен да мрънка, че иска военна подркрепа... А всички му подръжаваме повече от нашия президент дори...
64
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бяхме се притеснили, че няма да ни започне деня без тоя