Засилва се руският натиск върху украинската отбрана в Бахмут

Ожесточени боеве се водят в града и околностите му
4 мар 2023 12:16, Елка Василева
451
Засилва се руският натиск върху украинската отбрана в Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили, отбраняващи Бахмут, са подложени на засилващ се натиск от руските сили, съобщи днес британското военно разузнаване, като отбеляза, че ожесточени боеве се водят в града и околностите му, предаде Ройтерс.

Още по темата
Украйна подсилва района с елитни части, докато руската редовна армия и силите на частната военна компания "Вагнер" са напреднали още повече в северните предградия на Бахмут, отбелязва британското министерство на отбраната в ежедневната си разузнавателна сводка в "Туитър".

Два ключови моста в Бахмут са разрушени през последните 36 часа, а контролираните от украинците пътища за снабдяване са все по-ограничени, допълва разузнаването.

Руската артилерия подложи на масиран обстрел вчера последните пътища, извеждащи от Бахмут, с цел да завърши обкръжаването на обсадения град и да приближи Москва до първата й значителна победа от половин година, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Десислава Иванова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
3
 
3
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До Я, па ти: Тези работи се учат във всички военни училища, даже и най некадърните старшини и офицери знаят това.
230
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Я па я Така е,ама в района на Бахмут действа само Вагнер,а те не са чак толкова много пък и ползваха затворници за атаките,а руската армия с артилерия разби позициите на украинците.А в Бахмут бяха превъртяно 14 бригади,без да броим батальони като Кракен,Айдар и Днепър едно щото те не се водят към украинската армия,а и доста наемници имаше там.Украйна няма никаква армия боеспособна вече 70 % даде фира,а останалото е мобилизирани овчари.
229
15
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
Ако БГ беше найстина европейска страна и действителен член на НАТО, коментиращите тук русофилски *** вече щяха да са по арестите, някой по затворите, а някои веще щяха да са емигранти в матушката и да се подготвят за смъртта си в някой окоп около Бахмут.
228
0
 
15
 
! Отговори
Я, па ти преди 1 година
Това, че атакуващите дават повече жертви, къде го чете или просто си правиш вятър на устата? Да примери. Русия участва с 1/60 от капацитета си и не ползва големи бомби, за да намали цивилните жертви. Украйна няма авиация и се радва на 10 танка. Смяташ, че руснаците не очакват второ контранастъпление ли? Кой ти е дилъра?
227
3
 
3
 
! Отговори
11 преди 1 година
"първата й значителна победа от половин година" - това ми хареса. Ама сте пропуснали за "пълномащабната непредизикана инвазия", "превземането за три дена на Киев", "свършилите ракети" още през май месец и т.н. ....., както и за "новия коронавирус".
226
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора бройката на загиналите ще се окаже много по голяма.
225
0
 
5
 
! Отговори
?? преди 1 година
Btw, аз по тая причина се разсърдих на Меси и чух наскоро, че е започнал да си разплита пуловера.
224
0
 
11
 
! Отговори
?? преди 1 година
До 265 Е, как няма да го изберат? Велик пълководец..т'ва де, просяk.. Той и нобелова награда ще вземе, по-всяка вероятност. Освен това, смятам, че катарците постъпиха грозно, след като не дадоха световната купа на Украйна от Мондиала. Несправедливо беше спрямо тях. Нали всички сме длъжни да обичаме Украйна в момента? :)
223
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са искали да вземат Киев. Искаха да поставят правителство което да им удобно. Да си стиснат ръцете , но не стана така. Американците са работили здраво са промивали мозъци и са ги лъгали.
222
1
 
14
 
! Отговори
?? преди 1 година
До 262Е, тя Русия след санкциите и блокирането на сметките трябваше за 1 месец да изпадне в дефолт. Та, полгода по-късно, Пytинката ги тyмби като куцо пиле домат. Нещо да кажеш?
221
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във връзка с долния спор. Киевчани не ги пипа въобще за нищо. Прави всичко възможно да са добре. Там дори мобилизация не се чува да има. Чака пак да го изберат. Май трябва да има избори тая година.
220
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 262.Дрън -дрън ЦИПСО така каза.
219
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, като четете онзи нам кой си Лютви просто обърнете руснацити с укронацистите и Путин със Зеленски, и ще ви се получи истината. Ребятата минават като валяк през укронацистите. А тоя къде е чел и слушал, и той не знае
218
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От "Киев за три дня" до "Бахмут за полгода"
217
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Над 300 хиляди дела са заведени в украинските съдилища от роднини на безследно изчезнали войници от украинската армия. Те и до ден днешен нямат информация какво става със синовете, дъщерите, майките, бащите, братята и сестрите им. Тези данни за 157 хиляди убити украински войници може и да се окажат капка в морето на фона на тези над 300 хиляди дела заведени от роднините на безследно изчезналите украинци, които нямат ни вест ни кост от тях и затова водят дела за да разберат какво е станало с тях.
216
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 259 А според зеното човече трябвало и американци да ходят да умират може би щото уркопитеците свършват.
215
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избребиха невинните старчета и момчета в украинската армия, елитните части де.
214
2
 
18
 
! Отговори
pff преди 1 година
Зеленяка беше казал, че Путин е никой. И почваш да си мислиш. Путин има оръжия, а ти всяка седмица се молиш за пари и пушки като куrvа. Путин си прочисти затворите и няма да хрантути престъпници, ти плащаш дечица и дядовци на смyрt. Путин не те уби, защото си му безразличен, на другия ден излизаш от бункера и казваш: аз съм смел. Путин ти взе най-богатите райони, а ти ще си връщаш Крим. Кой е никой в случая се питам аз и отговор не чакам.
213
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аууу, колко люти путинофили тука. Не ви кефи че Бахмут от една година не можете да превземете нали ?Спокойно ще има да чакате още дълго, поредните обещания за светлото бъдеще на комуноидните фашаги в Кремъл. Същите простотии за прекрасно бъдеще ги слушаме и в България от 78г. пак от същите Кремълски *** и пребоядисани евроатлантици. Деца не разбрахте ли че ви лъжат ?
212
6
 
3
 
! Отговори
Fuckduck преди 1 година
Великата руска зимна офанзива ще приключи най много с превземането на Бахмут. Лошото е че развалините които ще превземат трябва да бъдат удържани в последствие. Времето ще покаже кой каква цена е платил за него и какво му струва.