Засилва се руският натиск върху украинската отбрана в Бахмут

Ожесточени боеве се водят в града и околностите му
4 мар 2023 12:16, Елка Василева
451
Засилва се руският натиск върху украинската отбрана в Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили, отбраняващи Бахмут, са подложени на засилващ се натиск от руските сили, съобщи днес британското военно разузнаване, като отбеляза, че ожесточени боеве се водят в града и околностите му, предаде Ройтерс.

Още по темата
Украйна подсилва района с елитни части, докато руската редовна армия и силите на частната военна компания "Вагнер" са напреднали още повече в северните предградия на Бахмут, отбелязва британското министерство на отбраната в ежедневната си разузнавателна сводка в "Туитър".

Два ключови моста в Бахмут са разрушени през последните 36 часа, а контролираните от украинците пътища за снабдяване са все по-ограничени, допълва разузнаването.

Руската артилерия подложи на масиран обстрел вчера последните пътища, извеждащи от Бахмут, с цел да завърши обкръжаването на обсадения град и да приближи Москва до първата й значителна победа от половин година, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Десислава Иванова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
0
 
2
 
! Отговори
До 296 преди 1 година
Явно си гледал друга пресконференция, защото не казваш за втори път причината, поради която се засмяха.
250
9
 
3
 
! Отговори
295 преди 1 година
Каква опорка бе ***? Половин година един град мъчим! Къде е редовната армия? Защо трябват наемници да им плащаш сума ти пари,като имаш редовна армия? Защо трябваше мобилизация? Много просто-нямаш редовна армия! Измря. Опорките са само за вас ***. Невиждащи на два метра пред носа ви. Залата при Лавров беше пълна да и всички му се изсмяха,като пак се оправда със запада. Вече и верните им другари ги разбраха. Затова пазят неутралитет
249
3
 
14
 
! Отговори
До Хохо преди 1 година
Стягай се за бой, пoсерко. Половината украинска армия е избита, затова пращат деца и старчоци с 8 диоптър за снайперисти в Бахмут. Скоро и нас ше ни мобилизират, да се бием за хохлите.
248
14
 
4
 
! Отговори
Хохо преди 1 година
Великата руска армия отдавна тори украинската земя! То затова само вагнеровците се бият! И затова Бахмут им е толкова важен,защото от половин година тъпчат на едно място! *** се радва на всеки метър земя,защото неговата под краката му се свлича! Този малка победа ще засили пропагандата,защото и слепите в Русия започват да виждат какво става. А онзи ден на визитата на оня кон Лавров в Индия всички му се измяха,а уж индииците били твърдо зад рашките! само нашите балами останаха да вярват на Путин
247
2
 
12
 
! Отговори
Кога ще свърши преди 1 година
Един от най-вероятните сценарии за спиране на войната е: Ако Тръмп го изберат за президент, той ще откаже да дава милиарди за Украйна и това ще бъде краят на войната. Най-вероятно ще каже на Урсула, Барозу, Шарл Мишел и т.н. Щом искате Украйна да воюва, нека ЕС да плаща за това.
246
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съединените щати и Германия обсъждат при закрити врати да се увеличи натиска върху Украйна за започване на мирни преговори с Русия през есента. Това съобщава германското издание BILD, позовавайки се на източници. На 25 февруари американското издание на WSJ съобщи, че Макрон и Шолц на срещата със Зеленски в Париж на 8 февруари са казали на президента на Украйна, че е крайно необходимо да започне мирен диалог с Руската федерация .
245
0
 
7
 
! Отговори
До Сата НАТО преди 1 година
Тебе, като малък, явно батковците не са те пращали достатъчно за банички. Надявам се да си разбрал какво се опитвам да кажа.
244
0
 
11
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Русия отдавна е сложила на масата условията за мир: неутрален статут, отказ от разполагане на чужди оръжия, признаване на статута на Крим, Донбас и Запорожие като част от Руската федерация. Засега Киев не показва готовност за такива отстъпки (а и няма указания от Вашингтон) и затова няма условия за преговори. Но ако войната продължава, Украйна може да загуби и повече от това.
243
7
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Не са искали да вземат Киев. Искаха да поставят правителство което да им удобно. Да си стиснат ръцете , но не стана така. ---///----- Е, как ше стане тая, бе? Ти у ред ли си? Това да не е Гвинея-Бисау? Това е 35 млн бял народ и ше седи ти да му слагаш правителство....
242
0
 
13
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
До Анонимен 285: "Бахмут не е важен град"? Така е винаги. Щом украинската армия загуби някой град, в западната пропаганда той престава да бъде важен. Така беше за Соледар, ето дойде ред и на Бахмут.
241
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам за кой е важен Бахмут, ама там се извъртеха половината украински батальони и накрая се наcраха. Никой не дава официално броя на убитите укри, защото разбере ли се, ще настане паника. Приятна вечер.
240
2
 
12
 
! Отговори
До 285 преди 1 година
В Бахмут се бият 90% Вагнерци. За какво да напъва руската армия, като избиват укрите с артилерия? Бахмут, с цялата си маловажност, изтреби десетки хиляди хоxли.
239
3
 
15
 
! Отговори
Един от многото преди 1 година
Русофобчетата са изключителни анализатори. Ако руските сили се затруднят, били слаби. Ако победят, пак били слаби, защото им отнело време. Руската армия само затвърди мега мощта си. Самите НАТО признаха, че това което Русия използва за ден, те го произвеждат за 1 месец. Да не говорим че с всички милиарди, оръжие и шпионска подкрепа укрите продължават да губят страшно много хора и вече 20% територии. Та това са фактите, останалото няма значение. Украинофилчета нещо да кажете?
238
2
 
13
 
! Отговори
До Доктор ох боли в преди 1 година
Значи укрите бегат от бахмут, понеже им е скучно и нема с кой да се бият вече, нали?
237
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май ще трябва ходим в Украйна да защититаваме Европа от руснаците.
236
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако укросите по-скоро не се изнесат от Бахмут ще има "евакуиране" като в Азовстал.
235
1
 
4
 
! Отговори
Я, па ти преди 1 година
Той вероятно говори за относителното съотношение на силите, което в най-общия случай трябва да е 3:1, за да победи атакуващия. Това обаче не означава нищо. Бъркаш се нещо, друже.
234
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 275 Я па я То се учи,ама като ти разкъртят позициите първо с артилерия ,а ти стоиш на едно място и не мърдаш не е точно така.Щото тя артилерията на днешно време е доста мощна Сега разбираш ли защо става бавно,щото никой не е толкова глупав да се хвърля през глава да атакува.Пък ти що държиш на тоя град пращай подкрепление след подкрепление снаряди се правят,ама войници е трудно.
233
0
 
6
 
! Отговори
Я, па ти преди 1 година
Колко жертви дават американците в Ирак и Афганистан спрямо защитника и колко дават немците срещу СССР във всв? Примери много. Не знам какво шмъркаш.
232
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Я па Я ,Е Украйна член на НАТО ли е?