Киев: Настъплението в Бахмут е първият успех

Плановете на Русия за превземането на града остават непроменени
15 май 2023 22:21, Елка Василева
122
Киев: Настъплението в Бахмут е първият успех
Снимка: архив, БГНЕС

Защитата на Бахмут продължава и последните дни показаха, че Украйна може да напредне и да се противопостави на руските сили там, заяви командирът на украинските сухопътни сили ген. Олександър Сирски, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Още по темата
"Напредването на нашите войски по посока на Бахмут е първата успешна настъпателна операция в отбраната на града", заяви Сирски, цитиран в Телеграм канала на украинския военен център Медия, отбелязвайки първите постигнати успехи на украинската офанзива. "Последните няколко дни показаха, че можем да се придвижваме напред и да унищожаваме врага дори в такива изключително трудни условия", подчерта той.

"Операцията за защита на Бахмут продължава. Взети са всички необходими решения за отбраната", добави високопоставеният украински военен.

Плановете на Русия за превземане на обсадения източен украински град Бахмут остават непроменени и към покрайнините му се изпращат нови щурмови сили, съобщи украинската зам.-министърка на отбраната Хана Маляр в изявление, което също беше публикувано в Телеграм.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
14
 
! Отговори
любопитно наистина преди 1 година
До нЕкой: "Украинските танкове влезнаха в града" - ама на части. Сигурно ще си ги сглабят на светлината на запалителните снаряди.
16
8
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Той Путин каза хоп и скочи ама нещо май падна по гръб
15
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уркопитеците жънат победи от началото на конфликта! Бият се с враг, на който му свършиха патроните още миналия март!. Лошо екипиран враг и тотално не мотивиран и въпреки всичко уркопитеците немогат да победят!!!
14
5
 
14
 
! Отговори
Не разбрах!? преди 1 година
контрапрестъплението вече състояло ли се е или да чакаме още? или първо празнуваме успеха и после нагласяме фактите? ОБЪРКАНО МИ Е! (ха ха ха!)
13
11
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
*** НАИСТИНА Е ВЯРВАЛ , ЧЕ ЩЕ ПРЕВЗЕМЕ УКРАЙНА! ЯВНО Е МНОГО ГЛУПАВ *** ЩОМ МУ БЛОКИРАХА 300 МИЛИАРДА В ДЕПОЗИТИ ВМЕСТО ДА ГИ ПРЕВЕДЕ ЗА 1 ДЕН В КИТАЙ!
12
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
с тоя Бахмут-Махмут стават вече смешни..Вижте:-"Защитата на Бахмут продължава и последните дни показаха, че Украйна може да напредне и да се противопостави на руските сили там,"..."МОЖЕ да напредне" !!..!МОЖЕ !..Ама може и да не може..""Напредването на нашите войски по посока на Бахмут е първата успешна настъпателна операция в отбраната на града",тоест,ВСУ просто напредва ,но..ПО ПОСОКА на Махмут,НЕ са влезли там,нито имат некакви победи.."МОЖЕ"..Тия ще ударят в земята Стогодишната война с тоя М
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей няма такова заблудени същество като украинеца.Нищо няма и само проси и мечтае.Не вижда,че му подхвърлят нещо си само и никой не му дава нещо скъпо щото трябва да го плаща от джоба си,а там колко да се каже,че му е помогнал
10
18
 
9
 
! Отговори
нЕкой преди 1 година
Вече ги почнаха в.атниците в Бахмут. Украинските танкове влезнаха в града
9
2
 
10
 
! Отговори
И занапред! преди 1 година
Все така да "успяват" НАТО-зомбитата! Айде!
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спечелих от тотото защото смятам да пусна фиш!!!!!
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От кога настъплението се брои за успех?!?
6
2
 
15
 
! Отговори
БГ пословица преди 1 година
Не казвай "Хоп!" преди да си скочил!
5
6
 
12
 
! Отговори
пълзящо настъпление преди 1 година
укропитеците да не са объркали посоката?
4
4
 
9
 
! Отговори
Рибатра в морето- преди 1 година
"А те приготвили тигана!" укропитеците получиха отново подеяния - сега пак ще пококуригат малко и после пак ще реват.
3
15
 
9
 
! Отговори
лумпен преди 1 година
След като Украйна приключи с терористите от Русия, джуджето от Кремъл ще загуби поста си, но и могат да го линчуват неговите.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първия ли успех е това мнимо настъпление, а аз си мислех че само победи жънете и сте безсмъртни рамбовци.......хахахахаха :)))
1
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чак до Китай замириса на руско пържено