Официално: Зеленски ще лети за срещата на Г-7 в Япония

Той ще бъде там в неделя
19 май 2023 12:08, Стела Стоянова
90
Официално: Зеленски ще лети за срещата на Г-7 в Япония
Снимка БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски ще лети за Япония и лично ще присъства на срещата на върха на Г-7 в Хиросима. Новината, за която имаше предварителни съобщения от Ройтерс и Блумбърг, потвърди лично в ефира на държавната телевизия секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов. Зеленски се очаква да пристигне в Хирошима в неделя, последния ден от срещата на лидерите на Г-7, планирана за 19-21 май.

Данилов заяви, че в Япония "ще бъдат взети много важни решения" и затова присъствието на президента Зеленски е абсолютно необходимо за защита на украинските интереси.

Още по темата
Срещата на върха на седемте най-индустриализирани държави в света ще продължи до неделя. Лидерите на страните от Г-7 ще се опитат преди всичко да представят общ фронт по отношение на Русия и Китай, но несъмнено най-важната тема на тази среща ще бъде 15-месечната война в Украйна , прогнозира АФП.

Съветникът по сигурността на Белия дом Джак Съливан каза, че разговорите на лидерите ще се съсредоточат върху начините за укрепване на санкциите, наложени на Русия след нейното нахлуване в Украйна.

Целта е „да разберем как можем да избегнем заобикалянето на санкциите“, каза германският канцлер Олаф Шолц пред репортери в четвъртък.

Според представител на ЕС, чиято страна участва в срещата на върха на Г-7, държавните и правителствени ръководители ще обсъдят и санкциите върху износа на руски диаманти.

Министър-председателят на Япония Фумио Кишида обяви, че се надява Г-7 да "демонстрират в Хирошима решимостта си да опазят мира". „Надявам се тази среща на върха да остане в историята“, добави Кишида. Той също така каза, че след нахлуването на Русия в Украйна лидерите на Г-7 ще „подчертаят решимостта си“ да запазят международния ред, основан на върху ясни принципи и върху правото.

Част от дискусията в Хирошима ще бъде посветена на начините да се "имунизират" западните икономики срещу възможното „икономическо изнудване“ на Пекин чрез диверсификация на производството и веригите за доставки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: Г-7Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в отговор путин щял да направи среща с Никарагуа, Еритрея и Северна Корея по Скайп. Директно от бункера. Муахахахахааа
47
2
 
10
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
И каква е целта на посещението на Наркомански в Хирошима? Да се скара на Байдън, че краварите са метнали атома там ли? Не, той ходи да проси още оръжия, които ще донесат само още смърт и нищо друго.
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С наколенки и измит зaдинк.
45
1
 
12
 
! Отговори
смешки преди 1 година
Този изскача от и на най-невероятни места и събития! Вече, като си лягаме вечер, трябва да поглеждаме под леглото, дали от там няма да се покаже Зелето!
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ръководителите на киевския режим панически пресмятат човешките загуби - милиони хора са напуснали страната. Но всъщност емиграцията (и дори военните загуби) са само върхът на айсберга, малка част от катастрофата, която се разиграва днес в Украйна. Това, което остане от Украйна след СВО, никога няма да прилича на бившата Украинска ССР...
43
14
 
3
 
! Отговори
Карачев преди 1 година
Едно време и кремълския гном го викаха на тези срещи, а сега подсмърча в бункера.
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майкъл Хъдсън, един малкото икономисти, които бяха предвидили кризата от 2007-2008 г., казва: страхът на американците е да не загубят американския си протекторат. Американците се страхуват, че ние ще работим, ще намерим интелигентни начини да работим с Русия, Китай, Азия и Съединените щати вече няма да бъдат част от уравнението. Така че стратегията на Вашингтон е да ни раздели окончателно днес от Русия, утре от Китай, за да може да запази този европейски протекторат.
41
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за гостите на вечерята на Г-7 ще има шоупрограма: някакъв комик ще ги забавлява...
40
2
 
12
 
! Отговори
OZZY преди 1 година
Тоя шут не смее да се прибере в Украина,за днес го уредиха да спи на Арабската Лига,в неделя на Г7,за другата седмица още не е ясно....
39
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вероятно ще обсъдят капитулацията на Украйна.
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано да му падне са самолета
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски командори европа и сащ, както Борисов си разиграва кончето у нас.И няма сили, по света и у нас, които да стопират тези моше..ници
36
3
 
12
 
! Отговори
Аа преди 1 година
Американеца с ядрени гъби и заря ли ще го посрещат тоя мисир.
35
22
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
НА СТРАНАТА СЪМ НА УКРАЙНА, ЗАЩОТО МОРДОРСКОВИЯ НАРУШИ МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА ПОДПИСАН 1994-ТА, ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА ВЗЕМА СТРАНА КАТО ЦЯЛО! МОЖЕШ ДА НАПАДАШ ВСЕКИ Е МОТОТО МИ ! СЪС АТАКАТА СИ НА УКРАЙНА БЕШЕ НАПАДНАТО НАТО, ЗАЩОТО ФАЩ Е ГАРАНТ НА УКРАЙНА ПО МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА А ФАЩ Е В НАТО! ТЪЙ, ЧЕ НАТО ВЕЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА Е ВЛЯЗЛО В УКРАЙНА И ДА Е ИЗТЕПАЛО ПУТАНГУТАНИТЕ!
34
4
 
23
 
! Отговори
Шефрет преди 1 година
И какво ще търси там просяк сред развитите ,богати държави? Ще стои с кутия за обувки пред входа?
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
капс лока много ви отива - някак си прави коментара допълнително истеричен
32
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Зеленски ясно, въпроса е друг, а именно дали малкия бункерен диктатор ще посмее да отиде до Южна Африка за срещата на БРИКС? едва ли
31
11
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
МОРДОРСКОВИЯ ЩЕ СЕ СЪПРОТИВЛЯВА ПЪРВОНАЧАЛНО ЗА ДА СЕ ИЗМЪКНЕ ДА НЕ ПЛАЩА ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА ОТ ТРИЛИОНИ ЕВРО НА УКРАЙНА НО МЕЖДУВРЕМЕННО УКРАЙНА ЩЕ ПРИДОБИЕ ВСИЧКИ АКТИВИ НА МОРДОРСКОВИЯ В ЧУЖБИНА НАЙ-ВЕЧЕ ПОСОЛСТВАТА ВСИЧКИТЕ НА МОРДОРСКОВИЯ ЩЕ СТАНАТ СОБСТВЕНОСТ НА УКРАЙНА! МОРДОРСКОВИЯ ЩЕ СЕ ОПИТА ДА ПРЕГОВАРЯ И ЩЕ ДАДЕ ЦЯЛОТО СИ ЗЛАТО НА УКРАЙНА ПЛЮС ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ АТОМНОТО ОРЪЖИЕ! ПУТИН ОТДАВНА НЯМА ДА ГО ИМА И САМО СЕ ОБСЪЖДА ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ ЛИ МОРДОРСКОВИЯ ИЛИ НЕ
30
2
 
3
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Тоз няа ли са прибира да *** Кинжалират кат наркуманския Пейтриът
29
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да посети монумента в Хирошима. Между другото 25 % от младите японци вярват ,че бомбите са ги хвърлили руснаците. Това е пропаганда.. Гьобелс ряпа да яде.