Кои са четирите чудеса, които ще помогнат на Украйна да спечели?

На първо място Хузен поставя въпроса за преминаването от отбрана в нападени
21 май 2023 20:30, Нели Христова
331
Кои са четирите чудеса, които ще помогнат на Украйна да спечели?
Снимка: БГНЕС

Украйна има нужда от четири чудеса за успешно изтласкване на руските сили, твърди полковникът от Белгийските въоръжени сили Роже Хузен, бивш участник във военното командване на своята страна, цитиран от местни медии и БТА.

Експертът обяснява, че успехът ще бъде свързан с постигането на резултат, какъвто не е бил наблюдаван в последния век на съвременни войни. По неговите думи войните през ХХ век са били решавани тъкмо с контранастъпления. Според него възможностите за успех в днешния случай не са големи. Според него влияние ще окажат теренът, съотношението на силите и руският отговор. Полковникът добавя, че за да успеят украинците, четирите чудеса трябва да се изпълнят едновременно.

На първо място Хузен поставя въпроса за преминаването от отбрана в нападение, след като досега украинските сили са действали под прикритието на сгради и окопи. Когато минат в настъпление, те ще бъдат под погледа на противниковите средства за наблюдение и ще бъдат под ракетен и въздушен обстрел. Украинците ще трябва да преодолеят Днепър и други места, прорязани от водни площи, над които мостовете отдавна са унищожени. За целта ще бъде необходима много техника и ще трябва тя да бъде разгръщана под постоенен вражески обстрел.

На второ място идва въпросът за числовото и военното надмощие - досега не е имало случай, в който контранастъплението да бъде успешно, когато се извършва от сили без числено превъзходство, нито с повече и по-добра артилерия или военновъздушни сили (ВВС). Според Хузен дори западните войски, изцяло подготвени и обезпечени, трудно биха преодолели изградените от Русия защити. Същевременно украинците трябва да действат без достатъчно защита от ВВС, при недостиг на снаряди, със смесица от нова и стара бронирана техника, с бойци - щатни и наборни - без опит в сложни мащабни настъпателни действия.

Третата точка е отговорът на Русия - дали ще наблюдава действията безучастно, или ще успее да преразпредели силите си и да отвърне със свое поредно настъпление. Хузен препоръчва Украйна да продължи да нанася удари в тила на противника с поразяване на веригите за фронтови доставки. Той отбелязва, че не е ясно засега дали Русия няма да свика нова спешна мобилизация.

На последно място експертът посочва необходимостта от запазване на поддръжката за Киев, дори напредъкът за отвоюването на завзетите украински земи да е бавен или частичен. Хузен отчита, че очакваното украинско настъпление повдига бойния дух на войските и кара руските сили да се разпръснат, което намалява способностите им да нанасят удари. Същевременно отлагането на украинското настъпление може да обезвери войските и това да се влоши допълнително, ако не бъдат постигнати заложените цели. Според експерта последиците ще бъдат лоши не само за украинските войски, но и за духа на украинските граждани, а това е решаващо за съпротивата. Хузен припомня, че руският президент Владимир Путин вече обяви времето за свой съюзник и изрази очакване Западът да се умори от войната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последното нещо което се чу за белгийците беше, че избягаха от Руанда в навечерието на геноцида. В един документален филм ,командира на канадците, директно ги обвини в дезертьорство.
236
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От нощта има атака срещу обекти в Украйна. Най-мощният комбиниран удар (ракети и боеприпаси) е нанесен по Днепропетровск. В града е имало най-малко 16 експлозии. Забелязани са крилати ракети, балистични ракети, както и БЛА Геран-2. След основния удар имаше допълнителен - безпилотни самолети. Очевидно са били ударени складове с боеприпаси, тъй като вторичната детонация е продължила до сутринта. Освен това бяха нанесени удари по цели в Харков и Запорожие, а в момента се атакуват цели в Николаевска област. Последният взрив до момента е в Очаково.
235
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Донецко направление, Авдиевка. Мотострелковите части на въоръжените сили на Руската федерация напреднаха по железопътната линия близо до магистрала H-20. Фашистката гмеж на киевската хунта се опитаха да контраатакуват, но не успяха. Донецко направление, Маринка. Продължават ожесточените боеве в западните покрайнини на селището.
234
2
 
11
 
! Отговори
2 преди 1 година
Някои канали в Telegram съобщават, че частите на ЧВК Вагнер се бият там,но Евгений Пригожин опровергава тази информация:"ЧВК Вагнер днес не се премести никъде,днес ЧВК Вагнер не завзе територии.Всички територии,които обещахме да завземем,ги завзехме до последния квадратен сантиметър.Затова не отиваме в Хромово,не отиваме в Ивановское.Ние не щурмуваме Хромово, това е задача на Министерството на отбраната."
233
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 1 година
След превземането на Бахмут прочистването на територията продължава. ЧВК Вагнер ще прехвърли града под контрола на ВС на РФ до 25.05.23г.,а до 1.06 вагнеровците ще напуснат фронтовата линия и ще заминат за възстановяване и попълване на личния състав.Съобщава се,че сега има битки в района на Хромово и Ивановски(на северозапад и югозапад от Бахмут).
232
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Белгийските въоръжени сили".... Някой може ли да ми припомни кога тия въоръжени сили са удържали над някого победа, че аз лично взех да се съмнявам в такива източници? Сега по същество: Без господство във въздуха НИТО ЕДНА война неможе да бъде спечелена! Тъй като тоя компетентен човек и дума не споменава за това. аз лично много се съмнявам в изказването му.
231
4
 
19
 
! Отговори
адиос, украйна! преди 1 година
не 4, и 400 не могат да я спасят! кремъл вече не вярва на чудеса!
230
6
 
27
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 1 година
Картинката е заек подкрепян с аплодисменти от публиката срещу мечка,но не е анимационен филм.
229
2
 
13
 
! Отговори
S drugi dumi преди 1 година
pishi gi begali Ukraina...
228
6
 
17
 
! Отговори
Хипи преди 1 година
Старците си свършиха пъклената работа . Обаче света се променя . И никой не може да го спре.
227
1
 
18
 
! Отговори
Швейк преди 1 година
Много добре си вървеше войната . Тоест никак . Докато не се намесиха генералите.
226
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е вие бихте и руския фолклор бе друзя. Златната рибка дава три желания ( изпълнява три чудеса ) , вие за 4 говорите. А Иванушка *** хвана ли златната рибка да питам аз първо , или държи Кашчей безсметний за шлифера ( топките ) . Най - много баба яга с метлата ( някой F 16 ) да полети и вдигне малко шум , но и това няма да помогне , ще я трясне някоя ракета. Много по-евтини са от метлите и в общи линии ще е загуба на време и животи. Ех ти зеля зеля ( иванушка *** ) , ще го ядеш голям
225
3
 
25
 
! Отговори
ТОРЛАК преди 1 година
До Анонимен 240-----То и зад Хитлер стоеше икономиката на цяла Европа ама изяде дървото!!!"Знам 100 начина да изкарам руската мечка от бърлогата и но нито един да я вкарам обратно в нея" БисмаркВие още ли не разбирате че досега Окраинците-католици още не са се срещали с истинската редовна руска армия а воюват само с наемници?!
224
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не вярваме на чудеса , а разчитаме на тях. тво , онова , празни приказки. Резултатът е много убити мъже и деца сираци , тъжна картинка като цяло. Елон Мъск им даде много лесна формула за мир , ама т ъ па ците зуха ли го? Ето затова е и велик Елончо , вижда бъдещето той.
223
2
 
21
 
! Отговори
Един от многото преди 1 година
Вече започнахте на чудеса да се надявате. Аз и много други също се надяваме на чудо и то е да седнат на масата за преговори и да спрат да се правят на дръж ми шапката. Справедливостта и реалността не винаги се припокриват. Украйна няма да си върне териториялната цялост.
222
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някъде в края на кървавия 20 век едни странни хора с много пари и власт решават, че националните държави са отживелица и се наемат да построят глобален свят. 1.Те са самозванци;2. Те са спекуланти.3.Те дори нямат експертна подготовка.4. Те грешат. Защо трябваше да се развращава младите, да се опорочава образованието? Нима 3-те процента подменен и неестествен световен елит могат да управляват? Те имат ресурса да ликвидират човешката цивилизация, нищо повече.
221
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са глупости. Реално се случва геноцид над младите мъже от руската общност, визирам наследството на Киевска и Московска Рус. Независимо от икономическите щения на украинците се изтрива общия генетичен код на една и съща общност и това е целенасочено.
220
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От трите най-дългия за тая скапана държава, писна ми да ви чета глупостите, да я мачкат и да се приключва
219
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още през 1998г Билдербергите са разделили Русия на 4-и сфери на влияние: немска, английска, американска и японски.
218
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега е по-зле от преди. Преди СИВ беше по-малък, по-свободен и по- малко налуден. Сега, братче, луди старци се чудят как да утрепят младите.