Путин отчете: Битката за Бахмут е приключила

Говорителят на Зеленски отрече украинският лидер да е потвърждавал превземането
21 май 2023 14:10, Красимир Ангелов
440
Путин отчете: Битката за Бахмут е приключила
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин поздрави днес частната военна компания "Вагнер" и редовната руска армия за превземането на град Бахмут в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Русия използва за Бахмут наименованието му от съветската ера Артьомовск, отбелязва Ройтерс.  

В изявление, публикувано на сайта на Кремъл, Путин казва, че битката за Бахмут е приключила с победа за Русия и че всички, които са се проявили по време на сраженията, ще получат държавни отличия.

Още по темата
"Държавният глава поздрави щурмовите групи на "Вагнер", както и военнослужещите от войсковите единици на руските въоръжени сили, които им оказваха необходимата подкрепа и прикритие по фланговете, за приключването на операцията по освобождаването на Артьомовск", се казва в изявлението.

Същевременно излезе информацията, че украинският президент Володимир Зеленски не е потвърждавал превземането на град Бахмут от руските сили, заяви днес говорителят на Зеленски Сергий Никифоров, цитиран от Ройтерс.

Изявлението на Никифоров е във връзка с думи на Зеленски на срещата му с президента на САЩ Джо Байдън в Хирошима, които могат да бъдат тълкувани в смисъл, че украинският лидер не смята, че Бахмут е все още в украински ръце. Става дума за отговор на Зеленски на журналистически въпрос, адресиран до него по време на срещата с Байдън.

"Въпросът на репортера: Руснаците казаха, че са превзели Бахмут. Отговорът на президента: Не мисля", написа Никифоров във "Фейсбук", разяснявайки казаното от Зеленски.    

"По този начин президентът отрича Бахмут да е превзет", изтъква говорителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


440
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
364
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да се готви Киiв !
363
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бившият министър на отбраната на ДНР Игор Стрелков (Гиркин) на свой ред заявява: Бахмут беше "измъчен". Не ме вълнува по никакъв начин дали е превзет. Той се превърна в огромен ковчег за руските воини.
362
1
 
3
 
! Отговори
БРАВО... преди 11 месеца
...значи плана е изпълнен и си връщат у Москва!
361
2
 
4
 
! Отговори
НЕЩО НЕ Е ВЕСЕЛ.... преди 11 месеца
..НА СНИМКАТА ....ЯВНО И НА НЕГО МУ ПИСНАХА ЛЪЖИТЕ И БЕЗМИСЛЕНИТЕ ЖЕРТВИ!
360
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
нема се пуашите, сичко върви по план
359
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Приключила е юридически. Но има още доста време да приключи технически.
358
7
 
15
 
! Отговори
До ! преди 11 месеца
Ама само до там ли са стигнали? Не е вярно! Според зеленичкото наркоманче утре, на-късно вдругиден, укрите щели да измият танковете си в Тихия океан и да върнат Курилите на джапанките. Сега търсят танковете за миене!
357
6
 
9
 
! Отговори
До Бременен преди 11 месеца
Ами Путин е заявил, че е превзет Артьомовск и не е споменавал Бахмут, а зеленото наркоманче даже не знае за какво върви реч! Ти що не ходиш да те прегледа гинеколога? Да не вземеш да пометнеш от вълнение. Ще окепазиш съвсем джендер идеологията!
356
7
 
7
 
! Отговори
Who gives a fuck преди 11 месеца
за мнението на недораслия бакшиш, освен русофилите?
355
9
 
9
 
! Отговори
Тъжно преди 11 месеца
На север имаме бели мечки, а на юг плътна червена пустиня от ненавист, защото на всички, и в Кавказ, и в Средна Азия, и в Тибет, на който даже не посъчувствахме, - ние сме причнили някакво зло. На запад ние гнусно и предателски нападнахме Украйна и тази война ни лиши завинаги от доверието и уважението на цивилизованите народи, от Швеция до Австралия, от Канада до Чили- (В.Новодворская).
354
12
 
11
 
! Отговори
Тъжно преди 11 месеца
Ако заспя и се събудя след сто години и ме питат, какво мисля, че става сега в Русия, аз ще отговоря: Пият и крадат-(М. Салтиков-Щедрин). Московия тайга, монголска, дива, зверска- (Алексей Толстой).Не народ, а скотове, ***, дива орда, душегубци и злодеи-(Булгаков).Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят- (Тургенев).Народ, който ненавижда волята, обожава робството, обича веригите на своите ръце и крака, грозен физически и морално готов във всеки момент да угнетява всички и всичко-(Шмелев).
353
14
 
13
 
! Отговори
Бремен преди 11 месеца
Кремълското джудже сега ще подпише и указ, с който казва че битката е приключила !Ненормалник !!!
352
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Различни светове ... Русия е космическа държава!
351
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Путин ще постъпи най-умно ако каже,че операцията приключи и да изтегли войската от Украина.
350
7
 
7
 
! Отговори
Колонизаторите преди 11 месеца
Дълги години ползват човешкия и природен ресурс от бившия соц. лагер , потискайки развитието на държавите , превръщайки ги в консуматори на лъскавите играчки и технологии , тепърва ще трябва да изплуваме от блатото , не само Русия , а и нашата страна .
349
17
 
18
 
! Отговори
Различни светове ... преди 11 месеца
Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...В Русия Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове ...
348
6
 
9
 
! Отговори
! преди 11 месеца
Глупости според украинския блогър Винекуров рашистите са разгромени при Бахмут и Угледар им и бягат към московието. Винекуров газа че и ВСУ се готви за щурм към москва а вече няколко девизи на ВСУ се намират на не повече от 30 мили от Кремля. Джуждо сигурно вече е в бункера но края му се вижда.
347
8
 
19
 
! Отговори
ЕС не вярва на Русия преди 11 месеца
Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...
346
9
 
14
 
! Отговори
Русия в изолация преди 11 месеца
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже, а и джудже и е президент...
345
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Зелен съм от яд за станалото!