Путин отчете: Битката за Бахмут е приключила

Говорителят на Зеленски отрече украинският лидер да е потвърждавал превземането
21 май 2023 14:10, Красимир Ангелов
440
Путин отчете: Битката за Бахмут е приключила
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин поздрави днес частната военна компания "Вагнер" и редовната руска армия за превземането на град Бахмут в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Русия използва за Бахмут наименованието му от съветската ера Артьомовск, отбелязва Ройтерс.  

В изявление, публикувано на сайта на Кремъл, Путин казва, че битката за Бахмут е приключила с победа за Русия и че всички, които са се проявили по време на сраженията, ще получат държавни отличия.

Още по темата
"Държавният глава поздрави щурмовите групи на "Вагнер", както и военнослужещите от войсковите единици на руските въоръжени сили, които им оказваха необходимата подкрепа и прикритие по фланговете, за приключването на операцията по освобождаването на Артьомовск", се казва в изявлението.

Същевременно излезе информацията, че украинският президент Володимир Зеленски не е потвърждавал превземането на град Бахмут от руските сили, заяви днес говорителят на Зеленски Сергий Никифоров, цитиран от Ройтерс.

Изявлението на Никифоров е във връзка с думи на Зеленски на срещата му с президента на САЩ Джо Байдън в Хирошима, които могат да бъдат тълкувани в смисъл, че украинският лидер не смята, че Бахмут е все още в украински ръце. Става дума за отговор на Зеленски на журналистически въпрос, адресиран до него по време на срещата с Байдън.

"Въпросът на репортера: Руснаците казаха, че са превзели Бахмут. Отговорът на президента: Не мисля", написа Никифоров във "Фейсбук", разяснявайки казаното от Зеленски.    

"По този начин президентът отрича Бахмут да е превзет", изтъква говорителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


440
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
4
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Така. Снощи казах, че ще отричат една седмица, след това ще тръгне омалаважаването на ситуацията. Причината мисля е в това, че Зеленски все още се надява на някаква контраатака близките дни. Но ако ситуацията се закрепи така, това ще е първата голяма победа на Русия в информационната война най-вече.
303
16
 
9
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
Изнасяйте се вече от Украйна , щом битката е приключила. Тръгнахте за Украйна , а приключихте в Бахмут.Хайде че ни писна от теб Путин.Не се ли навоюва ?Изби половин милион руснаци и украинци.
302
9
 
8
 
! Отговори
Свидетели на Вова преди 1 година
Откъде да знае дъртото изчадие какво са превзели. Сврян в бункера, не ползва никакви комуникации освен да слуша слабоумните фанатици с които се е обградил, и които го лъжат всекидневно, че старият маниак да си вярва. Превзели били. Унищожили са един град с размерите на Пазарджик за десет месеца, като са оставили над 30 000 трупа за славната победа. Това от повече от две хилядолетия се нарича пирова победа.
301
4
 
4
 
! Отговори
До 332 преди 1 година
Намали руската пропаганда, приятел. Хахахах
300
6
 
2
 
! Отговори
Хахахах преди 1 година
От началото на извазията са загинали 30 пъти повече руснаци, отколкото за целия период 2014-2021.
299
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Русия не е превзела никакви територииот като започна инвазията . Това са си същите територии които Русия запали 2014 и изгради местни армии и тем подобни"-------------------Ти май рано си почнал да запразняваш с алкажа. През 2014-та Русия завзе 40 000 кв. км. с Крим, ДНР и ЛНР. От февруари миналата година добави още 120 000 кв. км., което общо е около 30% от територията на Украйна. Не си си подготвил домашното, седни. Пиша ти слаб 2.
298
1
 
2
 
! Отговори
Никога не е преди 1 година
Потвърждавал Зеленски това
297
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добрите командири и елита на укронацистите загинаха в месомелачката на Вагнер при Бахмут.
296
4
 
12
 
! Отговори
Мърлявия наркоман преди 1 година
стана за смях, първо потвърди, че са сдали Бахмут, после ама не, не, Бахмут не е руски...
295
11
 
4
 
! Отговори
До 324 преди 1 година
Русия не е превзела никакви територииот като започна инвазията . Това са си същите територии които Русия запали 2014 и изгради местни армии и тем подобни . Кое точно превзе Русия от миналия февруари до сега ?
294
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 324 Може да се води и 3 години битка в неукрепен град ако срещу теб е смотаната руска армия с допотопното си оръжие.
293
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 320 Каквото и море от копейкаджии и русифицирани кресльовци да съберете нама да можете да спасите нито Путин нито Русия.
292
6
 
2
 
! Отговори
Значе от двете преди 1 година
Страни на града украинците мачкат обаче иначе битката била приключила . Изглежда все едно капана се затвори ?
291
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ти си се вързал на руските глупости че Бахмут бил най-укрепения град."----------------Пич, докато единствените ти средства за информация са БТВ, Нова и преписаните от Днес статии докато мезиш на ракия и салата, нищо няма да знаеш за хода на войната. Оставяме на страна че мозъка ти дори отказва да осмисли факта, че е невъзможно в неукрепен град да се води едногодишна битка, предвид огромните територии, които Русия завзе още в първите дни.
290
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми да почват Ден Победи, това ли им беше целта, какво значение има това село във войната
289
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа без руските ресурси - енергия, води, природа и всичко останало е обречана да влачи жалко съществуване. За това Европа има нужда от една Русия без руснаци. И сега е последния шанс за Европа. Европейците са готови на всичко за да го реализират.
288
7
 
7
 
! Отговори
Некъф преди 1 година
Тоя лилипут се тупаше в гърдите, че щеше да превземе за 48 часа Украйна ама не успя така, че и сега не може да ну се вярва на пуДинГ.
287
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 316 Ти си се вързал на руските глупости че Бахмут бил най-укрепения град. Истината е че руското оръжие е 50 години назад, а руската тактика е 80 години назад. Това е причината за една година Русия да не може да превземе едно градче, а не някакви въображаеми невиждани укрепления и цитадели.
286
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 312 Женерал Атанасов - я не се превемай, че си с кофа без дъно вместо глава. за година и половина руснаците взеха 110 000 кв км и след разгрома на укросите в бахмут ще вземе и още свърши се с укрозомбия
285
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неизбежната загуба на Украйна ще нанесе стратегическо поражение на колективния Запад