Путин отчете: Битката за Бахмут е приключила

Говорителят на Зеленски отрече украинският лидер да е потвърждавал превземането
21 май 2023 14:10, Красимир Ангелов
440
Путин отчете: Битката за Бахмут е приключила
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин поздрави днес частната военна компания "Вагнер" и редовната руска армия за превземането на град Бахмут в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Русия използва за Бахмут наименованието му от съветската ера Артьомовск, отбелязва Ройтерс.  

В изявление, публикувано на сайта на Кремъл, Путин казва, че битката за Бахмут е приключила с победа за Русия и че всички, които са се проявили по време на сраженията, ще получат държавни отличия.

Още по темата
"Държавният глава поздрави щурмовите групи на "Вагнер", както и военнослужещите от войсковите единици на руските въоръжени сили, които им оказваха необходимата подкрепа и прикритие по фланговете, за приключването на операцията по освобождаването на Артьомовск", се казва в изявлението.

Същевременно излезе информацията, че украинският президент Володимир Зеленски не е потвърждавал превземането на град Бахмут от руските сили, заяви днес говорителят на Зеленски Сергий Никифоров, цитиран от Ройтерс.

Изявлението на Никифоров е във връзка с думи на Зеленски на срещата му с президента на САЩ Джо Байдън в Хирошима, които могат да бъдат тълкувани в смисъл, че украинският лидер не смята, че Бахмут е все още в украински ръце. Става дума за отговор на Зеленски на журналистически въпрос, адресиран до него по време на срещата с Байдън.

"Въпросът на репортера: Руснаците казаха, че са превзели Бахмут. Отговорът на президента: Не мисля", написа Никифоров във "Фейсбук", разяснявайки казаното от Зеленски.    

"По този начин президентът отрича Бахмут да е превзет", изтъква говорителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


440
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пригожин се е договорил с ГУР (военната разведка ВСУ), да им предаде територии по фланговете около Бахмут 3 кв. км., а украинците 0,5кв. км от Бахмут.Така Вагнер ще оберат победата за Бахмут и ще се отеглят,после редовната войска да мисли, как ще брани Бахмут.
323
2
 
10
 
! Отговори
абе ко стана преди 11 месеца
с великото контра настъпление, нещо ми се повъртват, или чакат американските войници дето пристигнаха в Гърция преди дни да помагат. Не чувам за леопарди, химарси, джевелтини, байрактари, да не свършиха, а и нещо патриота и той нещо се повредил.
322
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руснаците не знаят какво им готвят украинците - другата седмица контраатаката започва именно там - в Бахмут Украинците ще хвърлят най-добрите си части и техника там Руснаците не се усетиха - украинците им оставиха центъра на града а в през това време тихичко ги обкръжиха Сега ще избият руските плъхове и ще продължат спокойно напред
321
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Путин унищожи Бахмут. Срина цял град. И какво спечелиха нормалните хора от това? Останаха бездомни или живеят на гърба на други хора. Голям геройзъм от страна на Русия няма що. После украинците ще контраатакуват и ще си го вземат. Ама поне 50 г ще отнеме на хората да изградят на ново разрушеното
320
15
 
17
 
! Отговори
XИЧО преди 11 месеца
Пак да обясня на безмозъчните руски тpoл4ета:Украинците са горд и свободен народ и искат сами да определят бъдещето си...Онзи филм,дето някой психопат в Кремъл им определя бъдещето,вече са го гледали....Само uдuoт би избрал руския начин на живот пред западния....Москвича пред Мерцедеса?Когато беше разделен Берлин,руснаците строиха стена,за да не бягат хората в прогнилия Запад?
319
6
 
5
 
! Отговори
доносническа БГ. преди 11 месеца
БЪЛГАРИНО МНОГО ИСКАМ ДА ТЕ ВИДЯ НА ФРОНТА СИГУРНО СИ ОТ ТЕЗИ ДЕТО НЕ СА БИЛИ В АРМИЯТА НО СЕ ПРАВЯТ НА ГЕРОЙ .И ЕДИН СЪВЕТ БЕЗ ПАРИ ЕПИЛИРАЙ СИ ДИРНИКА ЧЕ ДА НАПРАВИШ ВПЕЧЕТЛЕНИЕ НА ТЕЗИ ОТ АХМАТ.СИГУРНО НЯМА ДА МОЖЕШ ДА ИДЕШ НА ПАРАД В МОСКВА НО ОТИДИ НА ПРАЙДА В СОФИЯ ТО БЕЗ ТОВА ТАМ ТИ Е МЕСТОТО ,ПРИ НЕЖНИТЕ ДУШИЧКИ
318
9
 
8
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Ама те руските фашисти превземат Бахмут за 64-ти път последната една година, по техните думи.
317
7
 
16
 
! Отговори
Иван преди 11 месеца
Аз чаках великото контранастъпление на Украйна да видя ,дали ще стигне до Москва,пък той бил превзет Баумит от руските войски.
316
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Толкова напън - или си някое недоносено лапе, или си бавноразвиващ се, забравил да си лапне хапчетата. Потапяй се обратно сега.
315
9
 
8
 
! Отговори
XИЧО преди 11 месеца
Путин отчете: Битката за Бахмут свърши.Свършиха и затворниците в Русия.А украинската армия почти е обградила града....Ще има явно нов Херсон?Бягане с подскачания обратно в ко4uната....
314
10
 
5
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Кога е приключила битката за Бахмут могат да кажат само украинците. Логиката започва да бяга на руския хитлер. Но неговите думи отдавна станаха само за вътрешна консумация на азиатските зомбита.
313
3
 
4
 
! Отговори
доносническа БГ. преди 11 месеца
БЪЛГАРИНО НАПИШИ СИ ТРИТЕ ИМЕНА И ДАТАТА НА РАЖДАНЕ (ТОВА Е ЗА НАДГРОБНАТА ПЛОЧА)И ДА НЕ ЗАБРАВИШ НОМЕРА НА ПРАШКИТЕ СИ И ПАМПЕРСА .А ВАЗЕЛИНА ЩЕ ТИ ГО ДАДАТ ОТ АХМАТ ,АИДЕ СТАНИ ГЕРОЙ ЗАПИШИ СЕ ПРЪВ НАПРЕД КЪМ МОСКВА.
312
10
 
10
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Имайте предвид, че времето работи в полза на украинците. С всеки изминал месец западът трансформира икономиките си във военни. И съвсем скоро украинците ще разполагат с неограничени ресурси, докато руския хитлер гледа по списъците военните музеи къде може още да е останал някой танк от първата световна.
311
6
 
5
 
! Отговори
доносническа БГ. преди 11 месеца
КАДЕ СТЕ БЕ ГЕРОИ ,ЗАЩО НИКОЙ НЕ СЕ Е ЗАПИСАЛ ОЩЕ.ТУКА КАТО ГЛЕДАМ МНОГО ИЗВРАТЕНИ ГЕРОИ ИСКАТ ДА БИЯТ ПУТИН, РУСИЯ А НЯМА НИКОЙ ЗАПИСАН .Е И ЗАТОВА 500 ГОДИНИ СМЕ БИЛИ РОБИ ,НА МАСА СМЕ ЮНАЦИ А НА ОРЪЖИЕ НИКОЙ И ПОСЛЕ ПАК РУСНАЦИТЕ ТРЯБВА ДА ИДВАТ.АЗ МИСЛЕХ ЧЕ ЩЕ ИМА МНОГО ЗАПИСАНИ ЗА ФРОНТА А ТО НИКОЙ ЩО ТАКА БЕ ГЕРОИ ОТ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ НЕ ВИ ЛИ ПУСКАТ ИЛИ ВИ Е СТРАХ ДА НЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ПОЛЗВАТЕ ВАЗЕЛИНА ЧЕ АХМАТ СА ТАМ АИДЕ ВСИЧКИ ДА СЕ ЗАПИСВАТ ЧЕ РУСНАЦИТЕ ЧАКАТ.
310
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То и за Херсон беше приключила, а то какво станаа..!?
309
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
До 338 - защото пишеш от Северна Корея
308
6
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Утре като излезе поредното клипче на бягащи във всички посоки руски фашисти в Бахмут - какво ще обясняваме? Пак се връщаме на процентите, предполагам.
307
0
 
2
 
! Отговори
Алекса преди 11 месеца
Мндааа по навик пак сме на грешната страна !
306
6
 
4
 
! Отговори
браво! преди 11 месеца
Аферим, машаллах! Все така дерзайте и само напред! Ако запазите същите темпове след около 5 до 10 хиляди години ще завземете дори и Киев, че даже и цяла Украйна! И вова ще може да се похвали за успешното провеждане на специалната операция - "блиц-криг"
305
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Русия използва за Бахмут наименованието му от съветската ера Артьомовск, отбелязва Ройтерс."........................Не е само Русия, в момента съм в Гугъл мапс, според който градът също се казва Арьтомовск :D