Прехвърлянето на "Вагнер" в Беларус - за отвличане на вниманието

Групировката също и се запазва, за влияние в Африка
31 юли 2023 09:28, Елка Василева
57
Прехвърлянето на "Вагнер" в Беларус - за отвличане на вниманието
Снимка: архив, БГНЕС

Руските власти са прехвърлили частната военна компания "Вагнер" в Беларус, за да отклонят вниманието на Украйна от главния фронт, заявява беларуският независим военен анализатор Александър Алесин, цитиран от УНИАН.

Още по темата
"Настоявам, че задачата на частната военна компания "Вагнер" не е нахлуване в Полша и нахлуване в балтийските държави. Задачата е да се поддържа напрежението на границата, за да се отвлече вниманието на Полша, западните държави и Украйна именно върху полско-беларуската граница, за да изтеглят операциите си от главния фронт в Украйна", обясни той пред телевизия ФРИЙ ДОМ.

Освен това Кремъл се опитва да запази групата "Вагнер" след "похода към Москва". "Изпращането ѝ в Беларус запазва групата за Русия, така че тя все още може да се бори за влияние в африканските страни", добави той.

Редица европейски държави изразиха загриженост във връзка с изпращането на наемниците от "Вагнер" в Беларус. Полша, Литва и Латвия заявиха, че е необходимо да засилят защитата на своите граници. Варшава смята, че бойците могат да проведат терористична операция в Сувалския коридор, обединяващ Полша и Литва.
(БТА, Асен Георгиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
1
 
! Отговори
отвлеченото внимание преди 9 месеца
и колко искат за откуп? :)
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
докато Раша активно усвоява Африка, ЕС доволно спинка. После пак ще се правят на учудени, ама защо така стана, ама какво, кой, как... Дай им ра бюрократите лапачка и в пленарна зала да се пенят. Меки китки, долни леви
52
9
 
3
 
! Отговори
путин преди 9 месеца
Бункера изкам в бункера ...Тия пак могат да ме подгонят вече бягах от москва Да си седят при Лукашенко той е *** картов ро добре той на ченгел а не аз И бункера БУНКЕРА
51
3
 
0
 
! Отговори
до 48 преди 9 месеца
и е супер ясно, че е отклоняване на вниманието целия "поход към Москва" след като Пригожин беше на форума "Африка - Русия" и се снима с участниците. реално няма нито една показана жертва на цялото "въстание". театър за лековерни. както казаха укрите - опит за подлъгване да нападнат определени позиции, ама докато те успеят да прехъврлят ресурси - то "въстанието" свърши. общо взето мести се от левия крачол в десния всичко.
50
3
 
1
 
! Отговори
до 48 преди 9 месеца
точно па Мали, чието правителстов точно с Вагнер напъдиха първо терористите, а после и французите от там, да даваш ултиматми е малко смешно, сеш' се? все едно Албания и Северна Македония да дадат ултиматум на Австрия. да кажеш да са нещо Алжир, Мароко - истински военни сили, про-западни, силни икономики, и т.н. пък то - бивши френски колонии, износители на суровини, до една с военни хунти за управници - все едно руснаците да се пенявят на САЩ или Китай :-)
49
5
 
2
 
! Отговори
блицкриг преди 9 месеца
Тия за някой и друг милиард от Шолц, да не вземат да присъединят Беларус към Полша?
48
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 44, чети бе пpoпанал копейко: "Западноафриканските държави наложиха санкции и заплашиха със сила лидерите на преврата в Нигер.Държавните ръководители на 15-членната Икономическа общност на западноафриканските държави (ECOWAS) изразиха това становище на извънредната си среща вчера, пише "Ройтерс". На превратаджиите дадоха една седмица да възстановят сваления президент Мохамед Базум."
47
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За това ли Пошляците боядисаха гащите у жълто и кафево, което може и да им стане новия флаг
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До до 35 КТБ пречеше на Уникредит и Хампарц и еврозонните банки и затова я закриха пт Дянков както 1996 г. После останаха само западни банки. Еврозонните банки получават веднага печатници докато ако е бг банка или друга се закрива. Така и със заводите. Шом е за френски или немски банки или заводи веднага получават неограничена държавна помощ, но за бг не може.
45
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Киевската военна хунта защо "няколко държави" не я заплащиха също, че свалиха законно избрания президент?
44
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен: "няколко африкански държави са заявили" и кои бе? измислителите почивка нямате!
43
7
 
9
 
! Отговори
извън контекста преди 9 месеца
До Анонимен: "Украйна освободиха поредното селище в Донбас" - за 7 или 8-ми път?, май май не бачка тоя новинарски план! Мноо мразим вас краварофилските съчинители като измисляте притчи. И кое е селото ако не е военна тайна?
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен Нигер е ограбван с ядреното со хориво за АЕЦ на Франция и ще трябва да закрият ЕС. АЕЦ Козлодоуй също ще спре ако не купува от Русия.
41
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен Ако влезнат в някой град Русия ще фърли химично и ще ги избие до крак.
40
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хахах, няколко африкански държави са заявили че ще нахлуят в Нигер, ако военната хунта не върне законно избрания президент на власт! Вагнеровци пак настъпиха мотиката
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен Банките са кухи пирамиди и никнат лесно нови но проблема е че няма нови заводи като фалират или закрият стари много трудно се правят нови. Както АЕЦ, Кремиковци и др. закрити но няма нови.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украйна освободиха поредното селище в Донбас, май май не бачка тоя план
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
36-ВИЖДАМ ЧЕ СЪС ТВОИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ "СЪЖИВИ" И КТБ. ПРОДЪЛЖАВАЙ.
36
1
 
3
 
! Отговори
до 35 преди 9 месеца
Не бой се, без банки няма да останеш. Ако толкова станад дефицитни, аз лично ще основа няколко, само и само ти да си добре! : ) ... Щото банките ги има за да обслужват такива като теб, защото ти имаш нужда от тях.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 32 - ДА БЕ ТО ТОВА СА ГЪБИ. ДНЕС БЕРЕШ УТРЕ ПАК. КУХАЦИ.