Украйна пусна нови дронове към Москва, един се вряза в бизнес сграда

Няма пострадали при атаката
313
Украйна пусна нови дронове към Москва, един се вряза в бизнес сграда
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Дрон се вряза във висока бизнес сграда в деловата зона "Москва сити" на Москва, съобщи рано тази сутрин кметът на руската столица Сергей Собянин, цитиран от Франс прес.

Собянин информира за няколко дрона, които са летели в посока Москва. Кметът изтъкна, че повечето от тях са били свалени от силите за противовъздушна отбрана. Един от дроновете обаче се е врязал в една от бизнес сградите в "Москва сити".        

"Един от дроновете се вряза в същата сграда в "Москва сити" като миналия път, заяви Собянин в "Телеграм", имайки предвид атаката с дронове, засегнала "Москва сити" в нощта на събота срещу неделя.

Изявление във връзка с атаката тази нощ направи и руското министерство на отбраната.

"През нощта на 1 август бе пресечен опит за терористично нападение на киевския режим с безпилотни летателни апарати срещу обекти в град Москва и в Московска област. Във въздуха, със средства за противовъздушна отбрана, са унищожени два украински дрона", се казва в изявление на ведомството.

Министерството съобщи, че трети дрон е бил заглушен със средства за радиоелектронна борба и се е разбил на територията на комплекса от нежилищни сгради "Москва сити".

Кметът Собянин заяви, че при врязването на дрона в бизнес сградата е повредена фасадата на сградата на 21 ѝ етаж. Няма пострадали вследствие на врязването в сградата, поясни Собянин.

Шест души са загинали при украински обстрел на град Донецк и село Басан в Запорожка област вчера

Шест души са загинали при украински обстрел на град Донецк и село Басан в Запорожка област, съобщиха вчера руските новинарски агенции, позовавайки се на местните власти и аварийните служби, цитирани от Ройтерс.

ТАСС предаде, че в Донецк трима души са загинали и 11 души са ранени в резултат на украински обстрел на града.

Агенцията цитира изявление в Телеграм на назначения от Москва управител на тези контролирани от Русия части на Донецка област Денис Пушилин, според когото това станало, когато украински снаряди ударили пътнически автобус.

Назначеният от Русия кмет на град Донецк Алексей Кулемзин качи в друг пост в Телеграм снимки на изгорял автобус.

По-късно вчера назначеният от Москва за губернатор на Запорожка област Евгений Балицки съобщи, че трима души са били убити и около 15 души са ранени при украински обстрел на местен магазин в село Басан в областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: войната в УКрайна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
3
 
11
 
! Отговори
цдаааа преди 9 месеца
Като се спихна фронта и дай партизански атаки по граждански обекти. Демокрация, та дрънка. Демокрация по Зеленски.
224
5
 
9
 
! Отговори
Мда преди 9 месеца
Абе, Крайната като са толкова ербап и контранаступа върви по план, що не използват и малкото дронове които имат, да атакуват военни цели, ами ги харчат да чупят прозорците на жилищни и административни сгради?Това ли е контранаступа по план??!Или просто само това можем?
223
3
 
8
 
! Отговори
---- преди 9 месеца
Значи укропитеците ,като пускат дронове всички им ръкопляскат.Като какво се квалифицира това отбрана,нападение ,защита.Я да отговори Тагарин.
222
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чист тероризъм. Но това се очакваше. И после кой атакувал граждански обекти. Какви успехи във войната. Следващите ви цели да са във Владивосток. Там има какво да атакувате, че е готино. Жалки хорица, тва украинците. Капка жал към тях не ми остана вече.
221
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Путин до кога ще търпи това?!?!?! Недоумявам!!!
220
2
 
6
 
! Отговори
Алекса преди 9 месеца
Укрите май са станали мазохисти !
219
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще си изпросят тест на Сармат
218
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия пък с хвърчила решили да направят нещо и това ще промени нещата.Толкова ще ги промени,че все повече руснаци ще хванат оръжието.
217
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Боби, с *** камъни, бой по касскетите! Хахахаха.
216
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Укрофашистите копират терористичните прийоми на Ал Кайда. Терористи, сър.
215
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Моралните, политическите и духовните загуби на режима на Зеленски вече са почти необратими. В работата си той все повече се подхлъзва към терористичните методи на война. Тоест, той воюва не с армията, а с цивилните, надявайки се да посее паника сред тях, страх и недоволство на руснаците от властта. Но това е казуса пердута, Русия преживя 2 чеченски войни, Русия преживя Беслан, терористични атаки в метрото, и никакви дронове над Кремъл не могат да я уплашат, напротив, руснаците все повече се сплотяват, а Украйна е обречена да загуби държавността си, а след това си ЕС се разпада.
214
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
АСИМИЛИРАТЕ ЛИ КАКВА ГРАНДИОЗНА ГЛУПОСТ ПРАВИ ВСУ В МОМЕНТА? Атакува Руския Бизнес. За сега повеето помощи на фронта идваха от пожертвования от обикновени хора и следват закупки на необходими неще по най-ниска цена Сега Руския Бизнес ще се заинтересува какво им трябва на военните(не генералите) за да приключат по-бързо конфликта? Трябват им примерно 10000 надеждни дрона - това е икономиеско предизвикателство пред Руския бизнес а и едни пари ще изкарат... Най-оасен е мотивиран човек с много пари
213
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Слава Украйна
212
5
 
9
 
! Отговори
Годи преди 9 месеца
Русията печелила войната,пък в Мацква трябва да се разхождат с каски и бронежилетки.. Те тава е руския мир хахахах. Путин ги върна пак в тъмните векове. Трябва да са му блгодаряни
211
6
 
6
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 9 месеца
Цялата същност на украинците в една постъпка-подли,алчни,мазни.!
210
7
 
8
 
! Отговори
И къде е бясното преди 9 месеца
възмущение срещу действията на Украйна сега? Защо няма статии, как Украйна обстрелва нищо не подозиращи цивилни обекти? Това е крайно не ефективен метод за воюване с Русия, резултата от, който ще бъде да увеличат доброволците за фронта. Украйна няма вече какво да направи освен с такива панаирджийски атаки да маже очите на запада, за да има субсидии. А САЩ никога няма да даде всичко на Украйна, като минимум, защото мислят, че имат шанс срещу Китай.
209
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До Патриот - ЛЕЛЕ КАКЪВ ЕКСПЕРТ... Приемаме че успеем да направим Референдум и дори приемаме че референдума е признат и от Москва(Обаче няма как да стане член 2 от конституцията на РФ гласи който влезе не излиза дори и с референдум) Кажи УМНИКО с кой ще търгуваш? 100% ще си заобиколен от Земи контролирани от РФ. Елементарно икономическо ембарго (пълно) и след обозримо количество време просто новото формируване ще изпадне в ситуация на Анархия. И следва нов референдум да се върне в РФ
208
4
 
7
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 9 месеца
И това е!
207
4
 
10
 
! Отговори
Шматкин преди 9 месеца
Дронът мършавият Байдън,скоро ще го посети в Белия дом.Това дърто изчадие,ще запали трета световна война със суроватката си намираща се в кратуната му.Вл. Путин,много се бавиш. Не се превръщай в брояч на дроновете тръгнали към Москва.Едно е Харков,друго е Москва.
206
4
 
0
 
! Отговори
Патриот преди 9 месеца
И аз викам да ходим да си вземем Волжка България. Събираме 50-100к набързо и готово! Хората там не искат да са част от руската федерация и го казват открито. Те са Българи и винаги ще бъдат Българи. Русия на практика няма никаква отбрана, така че който е достатъчно смел и дързък, ще бъде всъшност дори поздравен от Русия за смелостта и ще бъдат признати моментално новите теротории.