От 3000 до 15 000 долара за освобождаване от военна служба в Украйна

Ще се търси отговорност и от заминалите зад граница
31 авг 2023 10:09, Стела Стоянова
224
От 3000 до 15 000 долара за освобождаване от военна служба в Украйна
Снимка БГНЕС, архив

Володимир Зеленски разказа как вървят проверките във военно-медицинските комисии, които освобождават от военна служба в Украйна. Миналия месец президентът уволни всички началници на военни окръжия по подозрения за корупция, съобщи Би Би Си, цитирано от "Сега".

"Скоро ще приключи проверката на военно-медицинските комисии в цялата страна. Вече са налице няколко извода", заяви Зеленски.

"Проверява се значителен масив от заключения на въпросните комисии за инвалидност и непригодност за военна служба, взети след 24 февруари 2023 г. - когато започна войната. Днес беше представена и статистика. Има области, в които решенията за освобождаване от служба след 24 февруари, са скочили 10 пъти. Напълно ясно е що за решения са това. Това са корупционни решения", каза президентът. Разследващите са открили много необосновани решения на комисиите.

"Има конкретни доказателства. Подкупите варират от 3000 до 15 000 долара. Ще бъде потърсена отговорност. Отделно ще се потърси отговорност и на заминалите зад граница, благодарение на такива съмнителни решения. Става дума за хиляди хора", каза Зеленски.

Още по темата

Тоя заяви и че ще бъда решен въпросът за т.нар. ограничена годност за военна служба. "Почти всички командири повдигат този въпрос. Твърде дълго това понятие позволяваше да се манипулира комплектуването на военните подразделения. В частност бойните бригади. Всичко, което се отнася до пригодност и непригодност, трябва да бъде максимално ясно. Както и на човек да стане ясно как може да помогне на отбраната и военните подразделения да са наясно как могат да се комплектоват", каза Зеленски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще ги хванете за джипа, тия дето са си платили и са са чупили. Гледах ги тази година в Поморие, наглите урки и техните метреси със чаветата им. Но нази година, за разлика от миналата, нещо са се покрили. Не ходят по хотели, а се крият по частни квартири.Нищо - повиквателните и там ще ги намерят. В Украйна почти не останаха "груз 200"
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ясно е,че войната приключи. Ни напред ни назад. Така са се окупирали,че освен да умират хора друго няма да се случи
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Според мен наркомана си е рекламирал ценоразписа.Жалко,че украинците са толкова прости и облъчени,до сега трябваше да са го линчували
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Друсалката се готви за тотална мобилизация. След него няма да остане жив укроп. Ако самите покраинци не си отворят очите и не го свалят, от тази пародип на държава няма да остане жив чоевек. Сатанистите от сащ ще ги хвърлят всичките в месомелачката
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 30 - И да не го пощади Путин, не е голяма загуба. Да беше някой миротворец да го мислим, а той хвърли народа си във война заради чужди мераци.
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Друсалка,накрая самите урковци ще те убият с камъни или ще те обесят на някой стълб.По-добре вземай вазелина и отивай да целуваш ръка на Путин,пък дано те пощади
28
1
 
6
 
! Отговори
До Тагаренко преди 9 месеца
".......естествено ще ходят само копейките, евроатлантиците ще бъдат освобождавани". За сетен път се убеждавам, че Тагарко е руски шпионин и не много умен. Ще прати тия изброените и те колективно минават на страната на Русия и обръщат оръжие срещу Зельо. Някой трябва да го светне, че качествена работа на фронта вършат само евроатлантиките.
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ехеее смятай, или мреш или си плащаш...ква далавера да си украинец...
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зеленски взима всякакви и не се мръщи,евро ,долари паунди.Трабва да има за офшорките.Все пак е в листите на Пандора .
25
0
 
27
 
! Отговори
Нане преди 9 месеца
На нашмърканяка му избега половината държава.... Лошото е, че такива, кат наще продажни краварски слуги ги рантутят за наша сметка... ===)))
24
1
 
10
 
! Отговори
Днес украинци, преди 9 месеца
утре българи натовци.
23
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя ще го съдят ли в Хага като престъпник към собствения си народ?
22
1
 
25
 
! Отговори
Вчера ходих преди 9 месеца
До Боровец и горе на хижа Ястребец беше пълно с мъже украинци между 20 и 30 годишни..с гаджетата или с малките си деца и кемейство!
21
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да си го търпят още оня зеленясалия, дето не знае за какво е сложен на това място, иначе, той нали бори и корупцията освен Русия. Ще загиват хората за неговия хатър. Да го насмитат да отива да преговаря, да мирясва и да остави хората да си живеят живота. Достатъчно изгинаха за тоя, дето духа.
20
0
 
41
 
! Отговори
Пфф преди 9 месеца
А бе оставете хората, какви са тия глупости, ще ме задължава някой си да ходя на война да умра и ще ми търси наказателна отговорност ако не ида. Какво съм направил аз и кой е той, че да се разпорежда с бъдещето ми? Чак и от чужбина щели да ги търсят да ги връщат. Те хората са си взели решение, че не искат да умират за един парцел и къща. Да ходи Зеленски и всичките му генерали да се гърмят срещу руските шефове и там който иска и това е.
19
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бъхтайте се на фронтовата линия ,аз ще си купувам имения в Египет на тъщата и Израел за мен.С обич Зеленски .
18
0
 
25
 
! Отговори
Ейй и безплатна преди 9 месеца
Реклама правите на Зелето!
17
0
 
25
 
! Отговори
Това обява преди 9 месеца
С ценоразпис за услуга ли е?
16
0
 
26
 
! Отговори
Гаранция Франция преди 9 месеца
До последния украйнец... който избягал, избягал. След това да готвят пушено месо от така нареченото Триморието. С прекрасното съдействие от назначените "управници" на наша територия Тагаренко, Парапетков, Василев, Иванов, Гном Атанасо, Мустафа Емин
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как така?Его Столтенберг какво казва:Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) отново надминават очакванията на съюзниците, възстановявайки контрола над все повече и повече контролирани от руснаците територии в трудни условия.