Зеленски: Премахването на подкупите е ключът към победата над Русия

Иска приравняване на корупцията с държавна измяна
28 авг 2023 06:54, Александър Попов
266
Зеленски: Премахването на подкупите е ключът към победата над Русия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски обеща да предложи на парламента да приравни корупцията към държавна измяна по време на режима на военно положение, предаде агенция Укринформ.

"На законодателя в Украйна ще бъдат представени моите предложения за приравняване на корупцията към държавна измяна във военно време", заяви Зеленски в интервю пред с журналистката Наталия Мосийчук.

Според него подобна инициатива ще бъде много сериозен инструмент, така че никой да не си и помисля да извършва корупционни действия. В същото време той добави, че "това не е разстрел, това не е сталинизъм" и ако има доказателства, човек трябва да бъде зад решетките.

Президентът заяви, че Върховната рада може да получи проект на такова решение още следващата седмица.

Както подчерта държавният глава, корупцията или рисковете от нея не са само вътрешни проблеми, тъй като имат "отзвук" и в чужбина.

Същевременно Зеленски отбеляза, че не разполага с много време да се занимава с детайлите на борбата с корупцията и че обръща внимание на фундаменталните решения.

Както беше съобщено, Националната агенция за превенция на корупцията възнамерява да открие в началото на септември специален портал, където лицата, подаващи сигнали, ще могат анонимно да съобщават за случаи на корупция.

Зеленски, който твърди, че премахването на подкупите е ключът към победата над Русия, се надява, че чрез борбата с корупцията ще улесни партньорите да подкрепят усилията за възстановяване на страната, което ще струва милиарди долари, отбелязва Ройтерс.

Поредицата от правителствени сътресения заради корупцията включваше уволняването от Зеленски този месец на всички регионални началници на наборни центрове след общонационален одит.

Украйна се нарежда на 116-то място от 180 държави в най-новия индекс за възприятието за корупция, изготвян от организацията "Трансперънси интернешънъл"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
2
 
! Отговори
анони преди 8 месеца
Този си е добре!Освен вилата в Тоскана за пет милиона евро,вчера излезе разследване от египетски журналист,че той е купил вила на тъща си на брега на Червено море в Египет,за същата сума!Сигурно тия имения вече са десетки!!!!
218
1
 
4
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 8 месеца
тагарев щял да дава С-300! Българи, това е последното и най-добро което имаме. Ще позволим ли ?
217
0
 
2
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 8 месеца
То и зеленски е купен от сащ и пласиран чрез оранживи революции. Ако трябва да се премахнат подкупите, значи трябва да се премахне и зеленски!
216
0
 
3
 
! Отговори
ТЪп преди 8 месеца
То ако не бяха подкупите войната нямаше да се състои.
215
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
хахаха, превода вообще не е верен - зелето каза че ако искат да спечелят трябва да сведат жертвите до 0, както е в израел и по този начин могат да си живеят във вечена война
214
0
 
1
 
! Отговори
Рибар преди 8 месеца
Рибата се вмирисва откъм главата.
213
0
 
7
 
! Отговори
niki преди 8 месеца
хиляди юнаци под 55 години 4рез подкупи избягаха в 4ужбина и от там викат слава украина а десетки хиляди се сражаваха и загиваха късно е зеленски да се бориш срешу корумпираните ако можеш поне върни бегълците 4е положението с попълненията на бригадите според американските експерти е крити4но!!!!!!!!!!
212
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-корумпираната държава в Европа е Украйна. Изказването на Зелчо е като на Кирчо и Кокорчо като казаха че ще се борят с корупцията. Това е като този цар от митологията дето наредил на войниците да се бият с морето...
211
0
 
8
 
! Отговори
въпрос преди 8 месеца
Защо да не крадата украинците?? Тъпите европейци в това число и българите ,нали дават??
210
0
 
8
 
! Отговори
Joko преди 8 месеца
Сетила се Мара да се побара ! ! ! Окрадохте всичките помощи на глупаците от ЕС и СЪЩ и останалия свят.... Скоро виждам ЗИльонски в списъка Магнитски....
209
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След година и половина война нямат дори завод за патрони,затворили са границата за мъже ГВС,изцяло са на финансова издръжка и нямат никаква самостоятелна политика и държавна концепция,поведоха ни като най-бързо топяща се нация в света!Да живее демокрацията, шутове!
208
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зеленият с бялото под носа още бълнува "победа".
207
1
 
9
 
! Отговори
Хххх преди 8 месеца
т.е. цяла Украйна трябва да е подведена под отговорност тъй като корупцията там си е начин на живот..А наркомана ще започне със самия себе си?
206
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Във Вашингтон все по-голяма подкрепа набира предоставянето на касетъчни боеприпаси с ракетно базиране - т.е. изстрелвани от ракетни системи като HIMARS. Така може да се нанасят по-дълбоки удари в сравнение с артилерийските версии на касетъчните бомби, които САЩ започнаха да доставят на Киев миналия месец... В Германия е пълно (около 10 хиляди) с тези ракетни снаряди които предстои да бъдат утилизирани през следващата година.
205
12
 
11
 
! Отговори
212 преди 8 месеца
украинец ,който живее на гърба ни !
204
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И какво постигнахте с глупостите които написах те русофили ***? Ха-ха-ха! Помогнахте на фашистка Русия или победихте Украйна? Само доказвате, че сте изключително умствено ограничени..
203
3
 
20
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 8 месеца
Ех да имахме и ние един такъв клоун за президент, нямаше да сме от държавите с 0 политици зад решетките.
202
13
 
11
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 8 месеца
Зеленски е боен кон ,но захранват от запада.Аз съмм за ново измислената държава Украйна ,,но дори и западните оръжия подарък ,няма да я спасят от руският ботуш. Разумно е да отстъпят територии. Иначе Украйна ще бъде завладяна от Русия.
201
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вилата на тъщата на Зеленски в Червено море се казва "Египетската Венеция". Какъв хитрец е този kлоун! Има и други данни за корупция и ще дойде Видов ден за всички откраднали хуманитарни помощи.
200
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зеленски е мулти милионер според декларациите му за финансовото му състояние. Разследващият журналист Мохамед Ал Алауи открива, че тъщата на Зеленски - Олга Уяшко купува вилата през май 2023г. за 150 000 000 египетски лири или 4 500 000 щ.долара. Журналистът се сдобил с документи и твърди, че вилата е луксозна, с басейн и се намира до вилата на Анджелина Джоуи в града милионерите Ел Гуна. Странно е как по време на война висшестоящи украинци купуват имоти в скъпи курорти, а и Зеленски ги уволни.