Нова руска атака в Южна Украйна с дронове и ракети

Има повредена пристанищна инфраструктура
25 сеп 2023 09:24, Елка Василева
93
Нова руска атака в Южна Украйна с дронове и ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Русия отново атакува Одеска област в Южна Украйна с 19 безпилотни самолета и 14 ракети, днес сутринта властите съобщиха, че един човек е бил ранен, а пристанищната инфраструктура е повредена, предаде Франс прес.

Москва "атакува Одеска област с дронове и два вида ракети", уточни губернаторът Олег Кипер в Телеграм, споменавайки няколко удара, включително атака срещу инфраструктурата на пристанището. "Един цивилен беше ранен от взрива", добави той, като уточни, че пострадалият е откаран в болница.

Още по темата
Според украинската армия Русия е използвала при нападението 19 безпилотни самолета "Шахед" иранско производство, две свръхзвукови ракети "Оникс" и 12 ракети "Калибр". Задействана е била и една подводница според същия източник.  Всички безпилотни самолети и 11 ракети "Калибр" са били свалени от противовъздушната отбрана, курортният град е претърпял "значителни" щети. В хотелска сграда е избухнал пожар, който бързо е бил потушен.

Две от 11-те ракети "Калибр" са били унищожени в Николаевска област и Кировоградска област. Ракетите "Оникс" са унищожили складове за зърно, без да причинят човешки жeртви. Армията съобщи и за складове и предприятия в предградия на Одеса, пострадали от падащи отломки.

Руските сили нанасят редовно удари по този черноморски регион на Южна Украйна, където са разположени инфраструктурни обекти, свързани с търговията по море, припомня АФП. Атаките зачестиха след отказа от зърнената сделка през юли.

В същото време губернаторът на руската Курска област Роман Старовойт съобщи, че украинско нападение с дрон е причинило щети на административна сграда и няколко частни жилища. Засега няма данни за мащабите на нападението и информацията не може да бъде проверена от независим източник, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До александр морозов С-300/400 когато са разположени на постоянни площадки не на полево развръщане ползват 2 устройства наречени Вишки: 30 и 60м високи. На 30м се монтира прицелния радар(намалява се ефекта от близостта на земята и се увеличава радиуса на откриване на нисколетящи цели) на 60м вишка се монтира спец нисковисочинен радар който да открива въпросните крилати ракети. На теория един радар вижда нисковисочинна цел(25м височина над земята) на 40км - Реално С-400 открива ракета на 30км мах
85
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До александр морозов Слънцето излъчва 4 вида вълни/частици - Алфа Това са водородни и дори хелиеви ядра, Бета това са електрони и Светлина включително ренген или Гама излъчване. Четвъртия вид са екзотични започва се от нутрони и се стига до Х бозони Алфа и бета излъчването се влие от магнитния щит на земята Гама/Ренген се поглъща от озоновия слой а Неутроните и други подобни да се радваме че се токова изчезващо малко защото ако бяха повече 100% хората щяха да знаят какво е Неутрона Ядрена Бомба
84
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До 84 85 86 Сторм Шадоу(и братовчеди) не случайно е с подобна форма - Да това е стелт технология. Стелт(по точно радиопоглъщащото покритие) пази от основно Сантиметрови радари защото както знаем не се влияят от Атмосферните условия. Защо Панцир С1 е толкова ефективен радарите са в дециметров обхват. С-300 и С-400 основния прицелен радар е в сантиметровия а допоълнителния в дециметров. При атаката над сухия док 10 ракети Сторм Шадоу - Панцир свали 5; С-400 една и МиГ-31(патрулен полет) една
83
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе не знам колко С-400 и С-300 виждат Ф-35, ама видяхме колко виждат летящите сторм шадоу по щаба на черноморския флот в Севастопол. Поздрави на адмирал Виктор Соколов.
82
5
 
1
 
! Отговори
александр морозов преди 7 месеца
До Боби 83. Вече писах в други постове, че пишеш пълни Г/\ УП0CTИ. Не е това начина да видиш обети Стелт. Вече си видя, че прехвалените С400 са пълен Скрап и не могат да се използват, даже и за обикновени крилати ракети. Многократно бяха унизени, както С400, така и панцир С. Толкоз за руските барутници.
81
1
 
0
 
! Отговори
александр морозов преди 7 месеца
До Боби 80. От това, което сте на писали става ясно, че нито физика, нито астрономията са Ви силни. Опитайте полит-пропаганда или нео-руски-национал-социализъм. GPS спътниците са 31 и 3 в резерва. Отделно Пентагона разполага с други спътници, които не са за цивилно ползване. Понятието за "Магнитен щит" на земята, не е това, което описвате. Магнитното поле на земята има интензитет и посока. Това не е проблем за никой спътник. Проблема е слънчевата радиация. Отваряте ги тези учебници по физика
80
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен 81 В Руските С-300 и стандартно в С-400 е добавен 2 радар за управление на ракетите и за следене на целите. Той е в дециметровия диапазон на вълните. СТЛТ технологията на САЩ пази ефективно само в Сантиметровия диапазон на Вулните където работята 99% от радарите по света(защо този диапазон - не се влияе от атмосферното време) - Руските радари виждат Ф-22/35 пре спокойно. А обзорните радари клас НЕБО работят в 4 диаоазона Метров, Дециметров, Сантиметров и Микровълни. 3/4 виждат СТЕЛТ
79
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Банкеръ Забравяш обаче, че азиатските варвари ходят до Берлин или до Париж само и единствено заедно с британци, американци или немци. Сами не са стигали никога до никъде. Сами могат да се мерят с Чечня и Грузия. Сега вадят невероятен късмет, че в САЩ има слаб президент демократ. Ако беше Рейгън, войната отдавна щеше да е свършила и вече щяха да строят стена между Украйна и Белгородската народна република.
78
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Американците си правят гаргара с русия. При 1000 произведени изтребителя от пето поколение Ф-35, срещу русия все още не са пуснали нито един да бие по руските кошници четвърто поколение които ги е страх да летят над Украйна. Няма ракети Томахоук. Няма тежки дрони ЕмКю-9. От всичко се дава хомеопатия. Тук един петриът, там няколко танка. Всички се смеят как Украйна без оръжия прави русия за смях. 19 месеца са минали, русия не може да окупира Донецка Област. За Харков и Одеса одавна забравиха.
77
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До 77 78 ГПС системата е примерно 64 спътника но наклонът им е примерно 45 градуса тоест не навлизат в полярните области където електо магнитния щит на земята е по-слаб(там са и полярните сияния) - с други думи точността е по-малка. Глонасс е примерно с ъгъл 60 градуса - минава през зоната с по-слаб щит на земята. По-защитен е. Има по-малко но по-мощни излъчватели и има прекрасна точност на север - Целия Северен морски път разчита на тези сателити
76
1
 
3
 
! Отговори
Банкеръ преди 7 месеца
Най гадното нещо за Европейците е да воюват с Русия.Периодично Русите ходят до Париж.Заразяват със сифилис,срамни въшки,гонорея и гъбички всички народи по пътя си.Мани ами се опитват да правят деца и на мъжете.Украинските нацисти си мислеха,че ще им се размине ама не ще правят деца и на последния,Зеленски май се казваше.
75
3
 
2
 
! Отговори
александр морозов преди 7 месеца
До Боби. Това, за GPS, една жена ли Ви го казa или чувате гласове. GPS покрива цялата планета с изключения на местата, където има аномалии. ГЛОНАСС е като всичко руско. Хотели как лучше - получилось как всегда. С други думи - ***.
74
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Боби Абе щом е руска технология значи е върхът на гехнологиите във Вселената. Аналози няма и няма и да има щото не върши никаква работа.
73
2
 
10
 
! Отговори
ъхъ преди 7 месеца
Ко ривът укри и нашенски атлантици? Га бумтяха по щаба в Севастопол, беше арно. Ся що ривът?
72
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Бай Дрън Руския Глонас има еднаква точност включително в Полярните области - за това е и разработван 1/3 от РФ се намира на север от тъй наречения полярен кръг. ГПС ситемата е направена за ВМФ на САЩ които оперират само в топлите морета... Факт. В полярната област ГПС едвам едвам работи.
71
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Бай Дрън Р-37 е ракета за ВИП Цели с обсег 400км... Е-3Е Ауакс(последна модификация ) наблюдава въздушната обстановка на разстояние 600км(200км противникова територия и на 400км в своя тил.) МиГ-31 като пусне едно такова изделие от 25000м височина Ауакса няма шанс. А Ф-16 е страхотен самолет от техническа гледна точнак но ЛОГИСТИЧНО Е КОШМАР Това е БУТИКОВ САМОЛЕТ който може да се базира само на авио бази по НАТО стандарт. Преди излитане една рота(100 човека) ръчно почиства пистата с метлички
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гладът е полезен. Аз си причинявам умишлен глад през 18 часа от денонощието. Човек като се наяде и се разплува. А когато яде систематично става неблагодарна цвиня която не може да оцени елементарните неща от живота. Путин право добро на човечеството.
69
2
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
Абе знаете ли най*новото? Руския Глонас не става, щото бил от 80-те и точността била 10м и не било като 1м на GPS. Затова руснаците можели да атакуват само болници, пристанища и училища. С това се оправдават а ерика ците за неуспехът си. Абе ние не успяваме, ама рашките могат да докопат само някоя болница и училище :)
68
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен 66 Кажи ми колко модификации за 2014-2023 година има в руските нека да вземем за по-лесно само танкове Т-72, Т-80, Т-90? Разбираш ли че до там е стигнало Т-90М мод 2023 вече има включително вградена РЕБ станция срещу дронове. Всички екстрички на Т-90М веднага се интегрират на Т-72 и Т-80 когато влизат на Капитален ремонт и модернизация. Даже ще има ново произведени Т-80(някой ще каже каква глупост(и Аз казах) но РФ има 4000 газотурбинни двигателя на склад) ще се ползва купол от Т-90М
67
0
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
Украйна напредва, чакаме Ауакса да върже гащщите на Ф16, а английските конфети...пардон, ракети, да честитят на Путин контранаступа. Ей рамсите стват, макар Будинов да не вярва...е, стават за фойерверки.Така, че положението е рядко, но ще се втвърди с времето.