Зеленски вече вижда звездата на Украйна на флага на ЕС

Той направи обръщение по повод украинския Ден на достойнството и свободата
Обновена: 21 ное 2023 15:14 | 21 ное 2023 15:14, Александър Попов
266
Зеленски вече вижда звездата на Украйна на флага на ЕС
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски направи обръщение по повод Деня на достойнството и свободата, предаде Укринформ, позовавайки се на канцеларията на държавния глава на Украйна.

Зеленски посочи, че денят е "официален празник, учреден в чест на началото на две революции – Революцията от 2004 г. и Революцията на достойнството преди 10 години".

Според него преди 10 години  украинците са отворили нова страница в борбата срещу беззаконието, "срещу опита да ни лишат от европейското ни бъдеще, срещу нашето поробване".

Преди 10 години украинците "се обединиха не само срещу нещо, но преди всичко заради себе си", казва президентът. Според неговата оценка тогава е постигната първата победа – над безразличието, "победа на смелостта, победа на Революцията на достойнството, победата на народната съпротива, на гражданското общество, на подвига... на всички онези, които се бореха за свобода в столицата и в други региони".

Зеленски посочи, че в резултат на стореното украинците днес имат право да кажат, че фактът, че зад президента се веят знамената на ЕС и Украйна, "не е просто украса на площада, декорация, измислица, а реален символ на неотделимостта на Украйна от Европа, право, което украинският народ и украинската държава доказват през цялото време".

Президентът Зеленски вече вижда звездата на Украйна присъединена в съзвездието, декориращо флага на ЕС, което символизира единството на народите на Европа.

Държавният глава изразява увереността си, че статутът на страната му като кандидат за членство в ЕС и предстоящите преговори със сигурност ще доведат до членството на Украйна в ЕС. Той изрично подчертава, че украинците постигат всичко това "въпреки войната".

Според Зеленски днес Украйна пише нов кръг от историята си и "днес нашето поколение трябва да определи посоката, в която ще поеме. Какво ще бъде написано за нас в учебниците по история. Какво ще кажат за нас нашите потомци. "Те се бориха, но не успяха" или "Те се бориха и победиха"?

Както всяка държава, и нашата има тъмни и светли страници в историята си, казва Зеленски и прави преглед в промяната на имената на централния площад в Киев в зависимост от орбитата, в която се движи Украйна в даден етап.

В тази връзка Зеленски изразява увереността си в силата на духа на украинците да изградят своето бъдеще, "когато централните площади на нашите градове ще получат нови и завинаги непроменени имена. В чест на героите. В чест на освободителите. На Мариупол, Бердянск, Мелитопол. В чест на  освобождението на Донбас и Крим. В чест на обединението на Украйна в нейните граници. Когато в учебниците по история, след години и векове, периодът на независимост от 1991 г. насетне ще бъде описан като непрекъснат."/БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нормално е като се надруса да вижда звезди. Украйна не е държава
216
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
виждам украинската звезда високо във небето хахаха
215
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зеленио пак си е напудрил яко носа.
214
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
О боже господи как е възможно да се наемат западняци да застрелват на фронта ранените украинци. Това ме шокира до дъното на душата ми факт.
213
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До минувач , на мен най сетне взе да ми се изяснява защо в стария строй в началото е имало Белене , то ти си го казал защото лъжат безобразно затва.
212
2
 
3
 
! Отговори
бай Дън преди 5 месеца
аз виждам звездата на зеленски на алеята в холивуд
211
1
 
6
 
! Отговори
минувач преди 5 месеца
Всички BG журналисти-новинари сте за ново Беляне. Кк ПА едно истинно изречение или дори една вярна дума не написахте за конфликтът на Изток - в Украйна???Вече няма Украйна и "войната" приключи - т.нар "колективен Запад" я загуби. Почти 600 000 убити досега украинци, срещу ок.38 000 руснци. Кой въобще си мисли, че Украйна барабар с НАТО ще имат успех??? Само на наркозависими либерастки *** може да им мине такава мисъл!
210
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Prestanete da pische gluposti sa toj narkoman alkoholik ne e interesen moze i syrb izuk da mu se prividi na na flaga no ne i EG
209
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Зеленски вече вижда звездата на Украйна на флага на ЕС" - на тоя явно звездите му говорят, даже посред бял ден...
208
1
 
5
 
! Отговори
Бойкот на ОLX преди 5 месеца
След белия прашец звезди му се привиждат на НаркоZеления...
207
1
 
6
 
! Отговори
anon преди 5 месеца
На много силни наркотици е това момче
206
1
 
3
 
! Отговори
тоя така преди 5 месеца
се е напудрил, че не е истина...
205
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пари за финансиране на контраофанзиви вече няма. Да си отвори новините да види в Германия какво става. Като французи и немци не платят сметката, Украйна ще гледа ЕС през крив макарон.
204
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украинци , бягайте от Украйна, ако сте на фронта, веднага се предавайте на руснаците, защото западни наемници убиват(застрелват) ранените украинци!
203
2
 
12
 
! Отговори
Искрен преди 5 месеца
Звездите на флага на ЕС нямат нищо общо с държавите членки. Звездите са 12, защото 12 е число на съвършенството и хармонията и символизират именно това - хармонията между европейските държави и тяхното единение. ***, един дрогиран актьор няма как да го знае това. А някой ден западните останки от Украйна може и да влязат в ЕС....
202
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Интересно дали само той вижда - или и други освен него.
201
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А не вижда ли мрачното бъдеще за остатъците от ооокрайната??? Баси дрогирания тип, че и супер наивен и се върже на западните базикатори, които го тикат към самоунищожение.
200
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво "украинско" име - "Рустем Умеров" , явно в управлението на Украйна е пълно със евреи, грузинци и всякакви други националности и западняци, но не и с украинци!
199
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Според разузнавателната служба на Русия, САЩ и Великобритания препоръчват на украинското ръководство да намали възрастта на подлежащите на мобилизация до 17 години и да я повиши до 70 години, както и да извърши допълнителна мобилизация на жени. СВР отбелязва, че министърът на отбраната на Украйна Рустем Умеров е предложил на Върховната рада да проучи възможността за намаляване на минималната възраст за наборна военна служба. Документът за това предложение е при нас, съобщи Наришкин.Ако това се случи, то ще е поредно потвърждение за нацистката същност на киевския режим. Само нацистите са изп
198
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зеления наркоман, подобно на нацистите от ВСВ, иска да мобилизират(могилизират) и жени, деца, дано не успеят, бягайте! Прочетете статията: "Руското разузнаване: Западът притиска Киев за тотална мобилизация. Всички мъже и жени между 17 и 70 години отиват на фронта"