До 2 години Киев ще произвежда 155-милиметрови снаряди

Това ще става с помощта на две американски компании
8 дек 2023 14:20, Петър Бойчев
115
До 2 години Киев ще произвежда 155-милиметрови снаряди
Снимка: БГНЕС

Киев се е договорил с две американски фирми съвместно да произвеждат крайно необходимите 155-милиметрови артилерийски снаряди в Украйна, предаде Ройтерс.

Търсенето на 155-милиметрови снаряди нарасна след нахлуването на Русия в Украйна през 2022 г. САЩ и съюзниците им изпратиха на Киев повече от 2 милиона снаряда и се опитват да увеличат производството, за да попълнят запасите си.

"Имаме споразумения с две водещи американски компании за съвместно производство в Украйна на боеприпаси 155-ти калибър", заяви  по телевизията Олександър Камишин, министър на стратегическите индустрии.
Но той отбеляза, че Украйна никога не е произвеждала такива снаряди и ще отнеме "минимум две години, максимум три", преди да започне производството.

Съобщението беше направено след двудневна украинско-американска среща по въпросите на отбраната във Вашингтон, която включваше двустранни срещи за обсъждане на бойните планове на Украйна за 2024 г. и мерки за осъществяването им.

Киев и Вашингтон подписаха вчера документ, формулиращ намеренията им за ускоряване на съвместното производство на оръжия и обмен на технически данни, за да се отговори на спешните нужди на украинската армия в областта на  противовъздушната отбрана, поддръжката и производството на критично важни боеприпаси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
0
 
! Отговори
Руснак преди 5 месеца
Само че за Русия ще ги произвежда ако съществува изобщо Украйна!!!
94
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Две години вече почти минаха, в момента всеки ден великата руска армия напредва героично в обратна посока. Ама след още две години, според русофилите, ще са пабедили.
93
2
 
6
 
! Отговори
Рособорон преди 5 месеца
Да след две години в Киев ще произвеждаме снаряди за въоръжените сили на Русия.
92
1
 
3
 
! Отговори
ТУСК преди 5 месеца
Само гледайте майтап ако до 2 год Киев се окаже руска територия а жителите са вече със сменени паспорти. ТОгава освен *** и продавачи на марихуана за запада друго няма да произвеждат. Не, че и в момента не го правят.
91
1
 
3
 
! Отговори
До ХЪШ преди 5 месеца
Хъш, Хъш, аз го вадя, ти ми го дръж.
90
8
 
4
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 5 месеца
Мачкай путинисти и русофили! Стига вече, писна ни от ***.
89
1
 
4
 
! Отговори
ГЛУПАТАРИ преди 5 месеца
Не знам за *** в НС не си ли дават сметка , че няма да могат да си похарчат парите от американските непеота . Само ако Путин превърти от техните вечни тъпотии и вземе че изтреля някоя свръхзвукова ракета в посока народното ни събрание. Тези дрисльовци там няма да могат да си вдигнат дебелите *** и ще са в небитието.
88
3
 
9
 
! Отговори
ХЪШ преди 5 месеца
До две години Украйна няма да е има. А ако продължавеме и ние да ги подкрепямя . Няма да ни има и нас ...
87
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 3 месеца няма да има Украйната, та какво са се договорили с БайХуйовците е все едно. Ефтини медийни полюци! Украйната свърши вече, и Блинкен даже официално го заяви, така че там ще се произвежда това, което каже Владимир Владимирович. И няма да има вече шествия по центъра на Киев с факли и нацистки лозунги. Това беше. Точка!
86
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поредната неуспешна война на САЩ, след неуспешните войни в Сирия, Ирак, Афганистан.
85
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Урок за историята: Не вярвайте на САЩ, ще ви излъжат, вкарат в помиятта и ще ви оставят там.
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 88, ми пусни тук материал за най-важния успех на Украйна - контраотстъплението
83
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 2 години Киев ще е руски. Аналитици на ЦРУ и пентагона в отставка заявяват, че при текущите условия Украйна едва ли ще издържи повече от 3 месеца преди да капитулира. След лятото на 2024 няма да има такава държава
82
2
 
10
 
! Отговори
ще правят снаряди преди 5 месеца
ама за Русия
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То алкохолици Ко могат да произвеждат
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Стига сте плюли по Украйна! Трябва да се публикуват повече материали за украинските успехи, особено на фронта. Да им се види по-добре голият заднанник. Тръгнали снаряди да произвеждат след години, смешници!
79
1
 
8
 
! Отговори
НА Мадуро Машините преди 5 месеца
До две години ще правят и Мигове и Су-та, а зЕленски ще забавлява колониите с братлета по Магадан като свири на пиано, но с гъзеца си тоя път.
78
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
Знаете ли как се произвеждат снаряди? По евтиния метод е чрез щамповане - о да няколко огромни преси(наистина огромни) формират корпуса на снаряда и най-накрая минава за финна обработка през струг с цифрово управление. По-скъпия е изрязва се от заготовка целия снаряд на мощен струг. Колото лети по-далече снаряда по-качествена трябва да е обработката. Един САЩ снаряд за това струва над 8000$ (А руснаците за по-старите системи ги щамповат по 300$)
77
0
 
6
 
! Отговори
до 82 преди 5 месеца
Уточнявай кое джудже, че и двамата са късяци
76
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще ще ако я има :))