Хотел в Харков е поразен от две руски ракети

Ранени са 11 души, един от които тежко
11 яну 2024 07:39, Елка Василева
122
Хотел в Харков е поразен от две руски ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Две руски ракети удариха хотел в центъра на втория по големина украински град Харков снощи, като раниха 11 души, от които един тежко, съобщи областният управител, цитиран от Ройтерс.

На снимки, публикувани в интернет, се вижда, че много от прозорците са изпотрошени, има разрушени балкони и големи купчини отломки на улицата долу.

Губернаторът на Харков Олег Синегубов написа в "Телеграм", че ударът около 22:30 ч. местно време е бил нанесен с ракети С-300 в Киевския район на града.

"Девет от ранените са откарани в медицински заведения", пише Синегубов в приложението за съобщения. "Един от тях, 35-годишен мъж, е в тежко състояние", добави той. Сред ранените са и гостуващи турски журналисти, пише той.

Ръководителят на прокуратурата в Харков Олександър Филчаков заяви във видеоклип, публикуван в "Телеграм", че 23-ма гости и осем души персонал са били в хотела, когато са ударили ракетите.

Кметът на Харков Игор Терехов заяви, че са нанесени щети и по няколко къщи в района, както и по производствено предприятие и автосалон.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
9
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
тва само рептила байдън е бил на извънредно посещение в харков да проследи производството на кемтрейлс и са го пречукали. сега му преливат кръв от малки деца да го ревитализират., докарана със самолет на израелската армия от сектора газа
55
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Яснооо, още дузина натовски офицери дали фира.
54
3
 
19
 
! Отговори
Стефан преди 3 месеца
Поредната лъжа на "Днес". Снимката не е от този хотел. Виж в Гуугл. А истината е тази. Украйна ще победи", настоя Илашчук. Мечтания на една обикновена специалистка по орално мануални ласки. Това и беше предното амплоа. Да продължава да настоява.
53
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пуснаха ли им парното на тия в подмосковието или още зъзнат. Да вземат поне да заснемат руския вариант на "Замръзналото кралство"
52
1
 
31
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 месеца
Много туристи в тая Украйна! И то на един хвърлей камък от фронта.
51
17
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ИЗБИВАНЕТО НА ПУТИНИСТИ ПРЕЗ 2024-ТА НЯМА ДА СПРЕ :D УКРАЙНА ОЧАКВА ИЗБОРИТЕ ЗА СЕНАТ И ПРЕЗИДЕНТ ВЪВ ФАЩ ! СЛЕД КОЕТО ЩЕ СЕ ОБЯВИ РЕАЛНО КОЙ ПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА!
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 60 - Ако хотела беше пълен, нямаше да са само 11 пострадалите
49
13
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
РЕПУБЛИКАНЦИТЕ В СЕНАТА НА ФАЩ БЛОКИРАТ ВСЯКАКВА НОВА ПОМОЩ ЗА УКРАЙНА! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИЗБОРИТЕ ЗА СЕНАТ ВЪВ ФАЩ СА В КРАЯ НА 2024-ТА ГОДИНА! В КРАЯ НА 2024-ТА ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ КОЙ ПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА! А ДОТОГАВА ПОЛОЖЕНИЕТО ЗА УКРАЙНА ЩЕ Е ПО-ТЕЖКО ОТКОЛКОТО ПРЕЗ 2023-ТА , НО И ЗА ПУТИНИСТИТЕ СЪЩО НЯМА ДА Е ЛЕКО ПОЛОЖЕНИЕТО ПРЕЗ 2024-ТА! РЕШАВАЩА ГОДИНА
48
3
 
18
 
! Отговори
бай Бай преди 3 месеца
да де, ама така е защото разни западни офицери-"инструктори", наемническа cгaн или самите укронацистити от останките на разни полкове (като Азов - бивши, и съвсем бивши в много близко бъдеще) просто не са се научили да не пушат цигари, след като са се наврели/"скрили" по хотели...
47
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Хотел" с "персонал" и "гости" толкова близо до бойните действия ахахах, добре. Може преди войната да е било хотел, ама след началото й надали.
46
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ребри дядя Вова, бой до последния украинец.
45
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Туристи със зелени дрешки...
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дефектни са,това е от отклонението.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
може и да ти повярваме, ако обясниш как ПВО ракета е постигнала точност на прицела
42
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не бой се Зеленски, кораба потъва -вода ще има за всички. Докато не се вразуми оня сандък над раменете ти,така ще е.Помощ от приятел няма ли?Къде е Тагарев?
41
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
1. Днес, за срам и позор, медията ви отново няма материал за зверските англо-амерукански бомбардировки преди 90 години. Пак демомстрирате липса на основното човешко качество: памет за минали поколения (никое животно го няма, вие също) 2. снимката няма как да е илюстративна. Тя е стара. а пшо други медии дават някаква си стара малка сграда, което също няма как да е от центъра на милионен град като Харков. Най-вероятно там са били чужди военни, публикациите са "обработени"
40
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Разбира се, че украйнските прифронтови хотели са пълни със цивилни туристи от цял свят. Това е бил 100 процента цивилен обект. Това че след удара ще трябва спешно да оперират простата на някой църен пентагонец, ще е чисто съвпадение
39
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аме те какво правят в хотела,незнаят ли че се води специална военна операция?Изпробват се Българските С-300 ,а доколкото знаем от Тагаренко те са дефектни, така че може да дадат отклонение към някой хотел с американски туристи. Да се изселват,че да не почнат по големи отклонения.
38
24
 
2
 
! Отговори
смеехххх преди 3 месеца
Модерния русофил живее в ЕС и ни хвали живота в блатная
37
4
 
24
 
! Отговори
Осман и co. преди 3 месеца
По време на война в хотела може да са само американски военни.В Украйна е пълно с американски офицери.Те ръководят действията.Но тази с300 ги е изтреляла в Космоса.Вова не си поплюва.Усетят ли им местоположението веднага долита по някой я Кинжал, я Калибър я с 300.