В Давос: Зеленски поиска "въздушно надмощие" от Запада срещу хищника Путин

Путин няма да се задоволи със "замразен" конфликт, заяви украинският президент
Обновена: 16 яну 2024 16:43 | 16 яну 2024 16:03, Александър Попов
270
В Давос: Зеленски поиска "въздушно надмощие" от Запада срещу хищника Путин
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви на срещата на върха в Давос, че руският президент Владимир Путин ще продължи инвазията си в Украйна, дори ако боевете на разрасналия се фронт спрат.

"След 2014 г. имаше опити за замразяване на войната в Донбас. Имаше много влиятелни гаранти, канцлерът на Германия, президентът на Франция. Но Путин е "хищник", който няма да се задоволи със "замразен" конфликт", заяви Зеленски.

Той призова Запада да помогне на Украйна да получи "въздушно надмощие" във войната с Русия.

"Нашите партньори знаят от какво се нуждаем и в какво количество", каза Зеленски

По думите му Украйна е доказала, че "може да удря руски военни самолети, които никой до момента не поразявал". Вчера Киев съобщи, че е унищожил над Азовско море самолет за далечно радиолокационно откриване и управление А-50 и един Ил-22, който е бил използван и като въздушен команден пункт. АФП отбелязва, че това би бил голям удар за Русия в зона, в която се предполага, че има надмощие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
3
 
15
 
! Отговори
Любопитен преди 4 месеца
Кога ще купуват колело на Зеленко?
140
17
 
2
 
! Отговори
Мачкай, Володя! преди 4 месеца
Мачкай джуджето от МаЦква!
139
4
 
17
 
! Отговори
българин преди 4 месеца
Този откачалник ще си понесе заслуженото.На мен лично украинците ми дойдоха до гуша.Не искам да плащам заради тях.Под мен на етажа,живее укриинско семейство от 2 г.-наглост,пари,джипове,простащина.
138
4
 
15
 
! Отговори
5 преди 4 месеца
украинските войски бързо се съкращават и набързо се заменят от случайни възрастни мъже и жени, умората от войната нараства. Исканията да не се отива на фронтовата линия и да не се участва в офанзивата отново нарастват, но интензивната пропаганда и страхът от крайнодесни групи и военното контраразузнаване все още доминират и случаите на масово предаване и дезертиране все още не са започнали. Но рано или късно ще се случи или всичко ще свърши.
137
3
 
15
 
! Отговори
4 преди 4 месеца
Какво каза пленен украински войник: "Бяхме 60 души и щом пристигнахме на фронтовата линия, вълнението дори на тези, които искаха да се бият и атакуват, веднага прерасна в страх от смъртта. Да оцелея и да избягам от тук стана единственото ми желание. След 24 часа броят ни падна под 20. Искам да живея, всеки иска да живее. Върнете се при семействата си, а ако не, тогава се оженете и родете деца." Тъй като капацитетът за мобилизация намалява, съчетан с непрекъснато нарастващите руски бомбардировки и тъй като
136
3
 
15
 
! Отговори
3 преди 4 месеца
В допълнение, трябва да се отбележи, че напоследък се появяват все повече видеоклипове с унищожаване на техника и атаки на позициите на зомбитата на киевската хунта на десния бряг на Днепър, което показва колко тежко е положението за киевският наркокартел.
135
2
 
12
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Направление Запорожие. Боевете тук продължават в района на две вече известни селища - Работино и Вербовое. ВС на РФ атакуват позиции на зомбитата на киевският наркокартел западно от Работино и подтиска зомбакнацистишена във Вербовое. Не са регистрирани сериозни промени в линията на бойно съприкосновение.
134
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
САЩ ще влязат с Русия до последния украинец. САЩ подпалиха тази война.
133
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Направление Угледар. На изток продължават ожесточени боеве в района на Новомихайловка. ВС на РФ нанасят артилерийски и въздушни удари по позициите на зомбираната по натовски стандарт биомаса както в самата Новомихайловка, така и в околностите - в горските насаждения наблизо, както и в близки населени места. ВС на РФ осуети няколко опита на зомбакнацистишена да прехвърли подкрепления в този район.
132
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Купянско направление. В източната част на Харковска област продължават боевете в района на Синковка. Руските бойци не могат да пробият отбраната на зомбитата в този район. Киевският наркокартел твърди, че в близко бъдеще ВС на РФ ще започнат масирана офанзива през Синковка до Купянск. Междувременно в самия Купянск и на подходите към него зомбитата на киевската хунта продължават изграждането на отбранителни укрепления. За ВС на РФ превземането на това селище ще бъде изключително трудно, но първо трябва да стигнат до него.
131
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От протестите в Германия ... ''Не четете руската пропаганда , четете Западната , там пише същото ,... врагът не е Москва за ЕС , а Брюксел , Берлин и Париж '' ....
130
0
 
9
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
Мисля,че в Рим,Берлин и Париж е прекрасно,тече супер купон,а в Москва забавляват ли се на макс?
129
6
 
3
 
! Отговори
морски преди 4 месеца
Другари и господа! Руския социализъм беше разтурен от Горбачов. Няма да се върне, за добро или за лошо. Китайците потроиха по-съвършен модел социализъм. Те и затова се дръпнаха от СССР, още след смъртта на Сталин.
128
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 136...за това Русия 2 години не може да завърши войната..защото западните оръжия не чинят....не те слуша главата момко...
127
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Западните прехвалени оръжия се оказаха абсолютно безполезни." Много добра работа свършиха западните оръжия. Устояха на много по-голяма армия и много повече оръжия. Война на западно качество, срещу съветско количество. Засега резултатът е равен.
126
1
 
5
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 месеца
До Анонимен 129: И кой е причина за продължаване на войната? Войната можеше да спре още в началото, когато украинската делегация подписа в Истанбул споразумение за сключване на мирен договор. Украинската делегация обещаваше необвързан статут и недопускане на чужди оръжия на своя територия. Но тогава (по думите на водещият украинската делегация Давид Арахамия) в Киев е пристигнал Борис Джонсън и казал: "Няма да подписваме нищо а ще воюваме". А много жертви и разрушения можеше да бъдат избегнати.
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен---134 А сега , какво има , нека и Баце да каже ,.... Аз ,Аз , Аз ...
124
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На военен парад в Авганистан Талибаните през 2023 на пащу и фарси говореха и показаха повече от 70% забравена западна военна техника и ги канят да идат да си я вземат хаха
123
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Каква Украйна , Зеленски предостави територията си , за военни действия м/у САЩ и Русия . Какви хуморески бълнувате !И накрая , няма помощ от САЩ за Украйна , и какво казаха от САЩ :''Морална победа , за Украйна'' .
122
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Западните прехвалени оръжия се оказаха абсолютно безполезни. И да искат вече няма какво да му дадат