В Давос: Зеленски поиска "въздушно надмощие" от Запада срещу хищника Путин

Путин няма да се задоволи със "замразен" конфликт, заяви украинският президент
Обновена: 16 яну 2024 16:43 | 16 яну 2024 16:03, Александър Попов
270
В Давос: Зеленски поиска "въздушно надмощие" от Запада срещу хищника Путин
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви на срещата на върха в Давос, че руският президент Владимир Путин ще продължи инвазията си в Украйна, дори ако боевете на разрасналия се фронт спрат.

"След 2014 г. имаше опити за замразяване на войната в Донбас. Имаше много влиятелни гаранти, канцлерът на Германия, президентът на Франция. Но Путин е "хищник", който няма да се задоволи със "замразен" конфликт", заяви Зеленски.

Той призова Запада да помогне на Украйна да получи "въздушно надмощие" във войната с Русия.

"Нашите партньори знаят от какво се нуждаем и в какво количество", каза Зеленски

По думите му Украйна е доказала, че "може да удря руски военни самолети, които никой до момента не поразявал". Вчера Киев съобщи, че е унищожил над Азовско море самолет за далечно радиолокационно откриване и управление А-50 и един Ил-22, който е бил използван и като въздушен команден пункт. АФП отбелязва, че това би бил голям удар за Русия в зона, в която се предполага, че има надмощие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 172 Е добре украинска копейко само дето тук не ти е Украйната като не ти харесва ставаш и изчезваш
160
1
 
7
 
! Отговори
Какво следва преди 4 месеца
В интерес на САЩ и Великобритания е войната в Украйна никога да не завърши. Докато има в Украйна марионетка като Зеленски, която е готова да жертва живота на украинците, те винаги ще викат "Напред, на нож". Но докога ще дават пари, това вече не е сигурно.
159
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"по същата причина абрамсите не са се появили" - Първите абрамси са в Украйна, но все още са малко бройки и затова си ги пазят за бъдеща контраофинзива лятото. А и самолетите им трябват чак за след няколко месеца. Още не са завършили обучението на пилотите.
158
0
 
0
 
! Отговори
грабвайте лопатита преди 4 месеца
ВСУ пойдут в бой против России с лопатами, если Запад перестанет поставлять оружие глава МИД Украины Дмитрий Кулеба. Даже если у нас закончится оружие, мы будем сражаться лопатами. Потому что для Украины поставлено на карту существование, заявил он в интервью американскому телеканалу ABC News
157
0
 
14
 
! Отговори
Тома неверни преди 4 месеца
На наркоманчето,всички СМЕ му длъжни.....
156
2
 
11
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 месеца
До Руя: Как ще го разкарат Зеленски? Всички в Давос са сателити на САЩ. Имат ли избор. В Япония Шинзо Абе беше за запазване на добрите отношения с Русия и някой го застреля на предизборен митинг.
155
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 170. Добри са си самолетите - за паради, за авиошоу за нападане на държави без силно ПВО.
154
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зелето иска, но дали ще му дадат? В Давос са богаташи, които могат да кихнат няколко милиарда. Не мисля, че ще им се стори изгодна инвестицията в удавникът Украйна.
153
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
F16 няма да ви дадат понеже сащ се опасяват основателно от провала им по същата причина абрамсите не са се появили
152
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има само два варианта за Украйна: ако Западът не даде пари и оръжие на киевския режим, Русия ще постигне целта си по-бързо, ако го направи, Русия ще постигне целта си по-късно.
151
3
 
13
 
! Отговори
Руя преди 4 месеца
Тоя докога ще си прави разходки и само ще иска.Няма ли нормални политици в света да го разкарат .
150
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Следващия път къде ше се събере форумето от същите хора да си говорят същите неща ? Айде дайте малко зор да додат у Софето де.
149
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Разгадана ли е загадката със свалянето на А-50 и Ил 22?
148
1
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 4 месеца
Зелер на срещата в Давос се е опитал да прехвърли вината за загубата върху Запада. Защото го били възпирали, когато искал да ескалира бойните действия срещу руснаците. Някой трябва да е виновен. Няма как да е той.
147
2
 
9
 
! Отговори
Пари нема, действай преди 4 месеца
В Съединените щати не са останали средства за замяна на оръжията, изпратени в Украйна. Това каза прессекретарят на Пентагона генерал-майор Пат Райдър на среща с репортери, съобщава Defense News. "Свършихме парите", призна служителят. Той обясни, че ведомството все още разполага с 4,2 милиарда долара, които могат да бъдат използвани за тези цели. Но липсата на средства за попълване на доставките вероятно ще доведе до спиране на подкрепата за Киев.
146
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жалките *** украинци си преписват заслуги - зеленко със изказването си вДавос, колко са страшни, как са свалили руските саталитни самолети, станаха за смях, европейците му стискат ръката, но зад гърба му се присмиват
145
2
 
7
 
! Отговори
Q преди 4 месеца
82-ОМБР))Чул ли си за голата вечеринка в Москва..ето така се забавляват с дрес код- да си без дрехи...ама ти по-далеч от носа си не виждаш..или виждаш това което искаш.Да обвиниш руснаците ,че не се забавляват и не се забавляват,то трябва да си пълен профан четящ само пресата на CNN?DW?bbc и разбира се медиите на Иво ))
144
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз пък се гордея с българският ВПК защото след американските муниции най- много рашистки скалпа са взели българските оръжия .
143
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аре бе укротролинга не сте ли до 17,00 ? Тия империалисти много зли бе ! Не дават почивка? *** сигурно ви дават талончета за храна в ЛИДЛ
142
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Обречени са на загуба ,колкото и аларма да вдигат