Зеленски: Пасивността на САЩ и липсата на подкрепа е лош сигнал

Полският президент зове Германия за още помощ от ЕС
29 яну 2024 23:00, Петър Бойчев
121
Зеленски: Пасивността на САЩ и липсата на подкрепа е лош сигнал
Снимка БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди днес, че намаляване на помощта от САЩ за Украйна би било лош сигнал, предаде Франс прес.

"Пасивността на САЩ или липсата на подкрепа биха били лош сигнал. Това няма да бъде справедливо за никого", заяви украинският президент в интервю за германската телевизия Цет Де Еф. Този коментар той направи в момент, в който пореден пакет от помощ за Украйна е блокиран в американския Конгрес.

"САЩ са нашият партньор номер едно", изтъкна Зеленски. След като предостави на Киев оръжия на стойност десетки милиарди долари от началото на руската инвазия в Украйна, администрацията на президента на САЩ Джо Байдън изчерпа средствата си в края на 2023 г. Президентът на САЩ поиска от Конгреса да одобри около 61 милиарда долара допълнителни средства за Украйна, но преговорите с републиканците, касаещи и въпроса за имиграцията към САЩ, боксуват.

Последната доставка на военна помощ от САЩ за Украйна беше обявена на 27 декември и Белият дом повтори, че без предвидено в бюджета удължаване на средствата, друга помощ няма да има. Пред този блокаж Зеленски призова Германия да използва своята икономическа тежест, за да мобилизира европейските си партньори да запълнят липсата.

"Много страни поддържат значими икономически отношения с Германия и тяхната икономика зависи от решенията на Германия, защото Германия има една силна икономика", заяви Зеленски. "Германия може да успее да консолидира подкрепата на ЕС", допълни той.

В сряда германският канцлер Олаф Шолц призова европейските си партньори да засилят ангажимента си в областта на въоръженията. "Европа трябва да направи повече, за да подкрепи Украйна да се защитава", каза Шолц, допълвайки, че вноските, предвидени от европейските страни за 2024 г. досега не са достатъчно високи.

Що се касае до САЩ, от своя страна Зеленски коментира и евентуална победа на Доналд Тръмп на президентските избори. "Не мисля, че цялата политика на САЩ зависи от един човек", каза той и добави, че голямо мнозинство от демократите и републиканците подкрепят Украйна".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 2 месеца
Да има време е украинските нацисти да отговарят за зверствата 2014 година в Донбас и отказа Да спазват минските споразумения а ние за жалост водени от шайка лъжци поддържаме същите тези срамни прозор
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Я, чиба, бе ! Ела си прибери бандюгите от страната ни!
94
0
 
1
 
! Отговори
АвтоматАтентатПреврТ преди 2 месеца
Грабвайте телата някойк се изкряска.От охкащите тале към Киев полетяха сърцата,След тях дробовете двата, след което Комплекти далак, жлчка, стомах и черавата, сухочилните комплекти от ръцете и краката,Също очите и нервата,От жените яйчниците и тръбите с матката. . .еги от дека идат парите по милион за загиналите и органи по страните от 100 000 войника поне за 500 000 са подменени от ДСВО, Донорската СВОтка.ГрюненШайзера се бил разписал за 100тачка и оффшорирал милярдачка. АвтоматАтентатПреврат!
93
1
 
4
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 2 месеца
Така е като вярваш на САЩ. Но според мен Украйна и Зеленски имат изход от тази ситуация. Путин трябваше да нападне Украйна още 2014г. Според много анализатори всичко щеше да приключи много по бързо , по евтино и в пъти по малко жертви . Но мекушавата душа на Путин реши да им даде още един шанс чрез Минските споразумения. Предвид факта че Путин действа като женски полов орган смятам че Зелката ако му падне на колене в Кремъл ,Украйна ще има най благоприятната съдба от всички възможни сценарий !
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като лежите на чужд гръб тъй се получава мушенници
91
0
 
8
 
! Отговори
УКРО Мошетата Крадът преди 2 месеца
Пасивност? окато с големи проблеми руските авоари в чужбините могат да бъдат конфискувани.Има банкови закони,Съдилища.Оперативни групи.И Едно АТОМНО оръжие има.Какво има Киев?Киев има едно нахално крадливо,наркозависимо котило от алчни,мафиотизирани администратори,които крадът и крадът.Ако руските собствености са на списък.Кво УКР не са ли?Светът знае как Зеленкоидите оффшофират всеки цент,всеки патрон,всеки оръжеен болт.Плачевни военни резултати.Щатите знаят какво се постига с 300^9 $ в оръжие
90
0
 
5
 
! Отговори
АвтоматАтентатПреврТ преди 2 месеца
Ако се надигнат майките,бащите,братят,сестрите,децата,съседите,колегите на >200 000 (според Запада >300 000) загинали и безизвестни украински мъже и момчета.На тоя иглата и тръбата криви ще му се видят когато в очите с иглата тръгнат да му ремонтират полит слепотата,а с дръжки от лопати лакомиятаНагъза му.Тоя евамамата на цяла Украина.Съсипа земята.Разби пътищата,Срина училищатат и университетите.Разби летищатат,Даде на късо електорцентралите,изнесе житото и >10^6 украински хора по Света.АнатемА
89
0
 
4
 
! Отговори
ВидиМуСеКраяАтентаТ! преди 2 месеца
Каква пасивност бекретен? Американците имат най-съвършенната финансова фехнология, специалисти и софтвер. Прозрачно е че се краде от помощите. Изпратеното НАТОвско оръжие и боеприпаси стой та гледай как така цъфна в Латино Африкано и Азиато раьоните. Даже нашият Асан аборигиналян финанс Хулиган такива гримаси шрака когато е чул че Зеленски за 2 години бил се подписал за 200 000 пари. Тва е верно а за колко не се е подписал?Кой изобщо ще повярва че финансово-военните доставки в УКР не се оффшират
88
18
 
1
 
! Отговори
Ами преди 2 месеца
...прав си е Зеленски! Путин се счупи да отскача до Иран и Северна Корея, и те не са чак толкова "пасивни", колкото САЩ!
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 103 Е пробвай първо с Константинопол,че без столица за къде си
86
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Махайте го този зелен военно престъпник.Повече статии изписнахте за това *** отколкото преди за ваксините.
85
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зелевски нали си "герой"какво те интересува пасивността или активността на сащ,сам щеше да се справяш,седни на масата за преговори,стига си избивал невинни украински младежи.
84
1
 
29
 
! Отговори
СВОЙ преди 2 месеца
Зелено Кокаиново Джудже,липсата на пари и оръжия за Киевският фашистки режим,ни приближава към Мира и преустановяване на смърта на много хора!!!
83
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Муахахааххаа...наркомана нацапа тотално гащитe! Свършено е И с надежите ви, кравари у форума!
82
2
 
26
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 2 месеца
Лош ли ? Че няма да умрат още няколко хиляди украинци за кефа богатите и високомерни западняци
81
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така е като ви хванаха да крадете милиони
80
1
 
28
 
! Отговори
нещо а контрата преди 2 месеца
абе гледам нещо графика на тролеите нещо понамаля, субсидията ли свърши.
79
2
 
47
 
! Отговори
УРОК 3 преди 2 месеца
Този урок е за Европа. Европа няма бъдеще без ресурсите на Русия А що се отнася да Украйна, да не се забравя, че това е изконна руска територия.
78
2
 
51
 
! Отговори
Ех, преди 2 месеца
Пасивност? Каква пасивност бе? Американците те отсвириха, не го ли разбра вече. Търсят ти заместник.
77
1
 
48
 
! Отговори
УРОК 2 преди 2 месеца
Този урок Зеленски ще научи само след няколко месеца, а именно: Европа няма сили да се противопостави на Русия.