Желязков: Войната в Украйна е война за бъдещето на Европа

Има умора от войната и тя се забелязва в ежедневието на украинците
24 фев 2024 15:15, Елка Василева
119
Желязков: Войната в Украйна е война за бъдещето на Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Не е клише да се каже, че войната, която се води в Украйна, е война за бъдещето на Европа. За това общата европейска политика и политиката на сигурност на Европа, в това число и политиката за сигурност и отбрана на Европейския съюз, в момента търпи своите промени, за да се адаптира към обстоятелствата, за да адаптира и своята икономика, и индустрия, в това число и военно-промишления си комплекс за нуждите и очакванията на деня. Това каза днес в Плевен председателят на Народното събрание Росен Желязков, който бе гост на откриването на регионална академия на Младежи ГЕРБ. Коментарът му бе по повод две години от началото на военния конфликт, които се навършват днес.

Още по темата
Желязков подчерта, че Украйна е "страна, с която споделяме общи исторически и морално-нравствени ценности, страна, която води своята война, така че тя да не се пренесе по на запад и по на югозапад".

По думите на Желязков това е най-голямата и най-кървавата война в Европа след Втората световна война. Той направи кратък исторически анализ на причините "за този кървав сблъсък с неясен във времето край".

"Когато посетихме Киев и от разговорите си с обикновените хора видяхме една решимост – тези, които в момента са в Украйна и защитават териториалната цялост и суверинитета на държавата, да го отстояват до край. Има умора от войната и тя се забелязва в ежедневието на обикновените украинци. В Киев населението живее спокойно, но това спокойствие по-скоро е стоицизъм на това да покажем, че нашият живот не може да се промени от обстоятелствата, които ни налага тази промяна. Живее се с уморена гордост, която умора идва от почти еженощните атаки на руските ракети, които успешно се неутрализират от системите за противоракетна и противовъздушна отбрана, но кошмарът е всяка нощ. Това е големият терор, който е немислим за нашите възприятия, защото от няколко поколения в Европа се живее спокойно", каза още Желязков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
1
 
! Отговори
Не точно,но почти !! преди 2 месеца
До Анонимен... Цитат: "a ман от атлантици, изпитеошиха си краката да се доказват"......Няма атлантици нито в правителството нито в парламента , ами евтини слагачи и л*зачи !!!!! ФАКТ НЕОСПОРИМ !!! Така беше и по тошово време . Нищо не се е променило само дето сега л*ижат децата на предишните л*изачи.Справка - кметчето на София, Боко, Киро НЕумното,Шиши. Има разбира се и някои екстри новоизлюпени ЛГБТ-та - Кокорчо. Списъка е доста дълъг.....
107
0
 
2
 
! Отговори
Климбо преди 2 месеца
Еййййй *** много триете коментарите бреее
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
a ман от атлантици, изпитеошиха си краката да се доказват
105
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мандата на рогатия изтече в едно с мазнишке прислуги които ни дерат кожите. Края на еврогеймафията изтече.
104
0
 
8
 
! Отговори
Тон преди 2 месеца
Войната в Украина е воина за бъдещето на Америка и унищожаването на Европа!
103
1
 
4
 
! Отговори
Дядо Щукар преди 2 месеца
Като няма съдържание, формата става такова. Все една и съща мухлясала реторика и поредния ТВ академик.
102
2
 
11
 
! Отговори
Бягай преди 2 месеца
На фронта, калтак. Ама там няма да имаш имение с прислуга
101
2
 
22
 
! Отговори
Руя преди 2 месеца
Тази война западняците и Америка предизвикаха.Европа ще пострада от глупостта им.
100
3
 
22
 
! Отговори
Чистка преди 2 месеца
Това е война,в която Путин ще изчисти глупаците!
99
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е,и НетаНаЯху каза същото и затова правел геноцид в Газа уж за бъдещето на Европа пък и от двете войни дундуркаме бежанци.Не е ли по-добре да им спрете войните и така да няма мигранти?
98
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този на световен лидер ли се прави с тези кухи фрази? Преди Майдана Европа беше страхотна, бъдещето беше светло.
97
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе еи ликета насрахте се с тази усраина тук е БЬЛГАРИЯ И БЬЛГАРИЯ НА БЬЛГАРИТЕ
96
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Желязков , ти защо си още тук ? Грабвай мешката кубинките и калашника и замнинавай на фронта да дадеш личн пример не да ми разтягаш локуми !
95
2
 
20
 
! Отговори
Яяяя преди 2 месеца
Разбирам макетата да споделят исторически ценности с "У края" защото и двете са изкуствено създадени държави, но какво точно историческо споделяме ние?!
94
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не се напрегай , такива като теб се са в " джаза " каквото и да е бъдещето , комунист с комунистите , " демократ " с " демократите " , може и нацист с нацистите , пък защо не и фашист с фашистите , въобще нагаждач , мижитурка .
93
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Плешив пъпеш от бостана на Тиквата :)))
92
3
 
26
 
! Отговори
По-точно преди 2 месеца
Войната в Украйна е новот разпределение на влияние в Европа. С други думи е краят на ЕС и НАТО в този мим вид
91
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя май не е гледал стотиците видеоматериали от събирането на фронтоваци от улицата. С голямо желание тръгват срещу Русия за да пазят на Зеленски яхтите. А бабите и жените от радост, чак на бой налитат на военната полиция. Атлантически ценности, сър! Зеленски ако тръгне без охрана някъде из западна Украйна няма дори един пръст да намерят от него.
90
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Глупости на търкалета. Лъжат, за да оправдаят парите, които пращат на Украйна.
89
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Урки Сбогом.Хайде стига вече времето изтече махайте се урки хайде още утре.Всеки ден скандиране протести народа се приготвя да ви го намести.Много.млади хора връщат се обратно никой не им плаща мразят ви безплатно.Кражби еврофондовете не им се вижда края всички се отчитат на Доган в сарая.БГ политиците в затвора това е искането на народа