Ситуацията край Часив Яр е сложна, заяви украинската армия

Там Русия съсредоточава настъплението си
26 мар 2024 08:19, Елка Василева
123
Ситуацията край Часив Яр е сложна, заяви украинската армия
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили се намират в "сложна" ситуация край източния украински град Часив Яр, където Русия съсредоточава настъплението си, съобщи украинската армия, цитирана от Франс прес.

През последните месеци Москва постигна напредък на фронтовата линия, като използва предимствата си, тъй като Киев е изправен пред недостиг на боеприпаси, за които разчита на западните си съюзници.

Още по темата
"Ситуацията по отношение на Часив Яр е сложна и напрегната и това не е първият ден", в който това е така, заяви Олег Калашников, пресаташе на 26-та украинска артилерийска бригада.

"Днес там се съсредоточават усилията на противника в неговите щурмови операции. Те се опитват да пробият отбраната ни, за да достигнат до Часив Яр", добави той.

Калашников каза, че Русия е засилила използването на мощни управляеми бомби в района и ги "хвърля по населените места и по нашите укрепени позиции".

Украйна е в отбранителна позиция от няколко месеца поради липса на боеприпаси. Обещаният от Вашингтон пакет от военна помощ в размер на 60 млрд. долара (55 млрд. евро) е блокиран от месеци заради политическото съперничество между републиканците и демократите в Конгреса на САЩ, посочва АФП.

В петък командващият сухопътните сили на Украйна заяви, че руска лятна офанзива с участието на 100 000 войници е "възможна", но че това е "най-мрачната прогноза".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много си пpocто по долното.
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много си пpocто долното.
80
0
 
10
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Как си плашльо?Май се превъзбуди?Мислиш,че си намерил село без кучета или опорен пункт без охрана?По скоро си погледни в краката,да не си нагазил в украински блиндаж с полски мишки.
79
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин намери начин законно да се справи с руснаците! Връща смъртното наказание! Достоен заместник на Cталин! Внимавайте с минусчеата, че ще бъде критика към вашия любим бaщицa! Ясно? А?
78
1
 
25
 
! Отговори
Знаете ли че преди 1 месец
КНДР произвежда повече снаряди от НАТО? В САЩ има само една фабрика за черен барут, но суровините за производството са внос от...Познахте, Русия.Демократичните капиталистически САЩ и ЕС обещаха на Украйна 1 000 000 снаряда 155 мм за годината, а доставиха 300 000. Комунистическа Корея достави на Русия 1 000 000 директно без обещания и тупане по гърдите. Защото в КНДР няма ефективна пазарна икономика, а социализъм с петгодишни планове.
77
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хаха,щом ситуацията е сложна значи скоро часов яр ще бъде освободен от руснаците
76
3
 
15
 
! Отговори
Дивуй преди 1 месец
По въпроса за помощта от 60 милиарда и липсата на снаряди и оръжие.От тия милиарди огромна част ще се върнат при демократите и ще се използват за пропаганда и всякакви трикове и измами за предстоящите избори.Тия са по зле и от нашите политици.В момента снаряди и оръжие има достатъчно.Това не го казвам аз ,а редица отговорни хора на запад.Този рев за ,нямането" е за да се отпуснат парите и оправдаят лошите резултати на фронта.И като чета мненията на русофобите повечето от ВАС са на нивото на
75
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин започна законно да се справя с руснаците! Връща смъртното наказание! Внимавайте с минусите, че ще бъде критика към вашия бaщицa! Разбрахте ли? А? Разбрахте ли?
74
1
 
3
 
! Отговори
питанка преди 1 месец
До Анонимен не бъркай азиатските ***, с хората от Европа....
73
14
 
3
 
! Отговори
Xz преди 1 месец
Великата руска армия още ли напредва с китайските голф колички или вече са изкарали някоя от супер-дупер модерните им транспортни средства?
72
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм европеец, а кой си ти Бай Дрън?
71
2
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
А кой си ти, анонимнико с фирма?
70
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като русофоба не може да се апгументира с някакви факти започва да пише простотии.
69
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и аз не съм на работа! Няколко русофилчета бачкат за мойта фирмичка!
68
3
 
14
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Не липсата на снаряди са им проблема на тия. Проблем е калпаавото оръжие, което им дават от складовете на НАТО. Същото се отнася и за залежалите снаряди, които има вероятност да се взривят в цевите на оръдията, като по тоя начин цевта цъфва. Никой не иска да дава на укрите нови оръжия по две причини. Скъпи са и страх от провал на новата техника.
67
3
 
7
 
! Отговори
до Сът преди 1 месец
Украинската армия и тя съставена от Русофили, че е стигнала до този извод за тежката ситуация тъй ли ве Сът. Ти като си на работа какво търсиш в този сайт ?
66
7
 
2
 
! Отговори
Сът преди 1 месец
Да кажем,че имам кой са ми свърши работата,а аз да облажа от това.. Нещо,който ти и драскачите по-долу няма да разберете никога :)
65
1
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Пресаташето Калашников да си хваща Калашника и да се застреля. Или и за Калашника няма патрони?
64
1
 
6
 
! Отговори
gogo преди 1 месец
елчето, не ме интересува какво казва калаш никъв. Оти цялата им ситуация е мноооого тежка /теб не те мисля ама изобщо/
63
18
 
3
 
! Отговори
Сът преди 1 месец
Само безработни русофили събрани тук! Най-вероятно пият още от 8:00ч. Или изобщо не са лягали. С нищо не ги засяга кой ще победи в тази война,но да си чешат езиците е единственото нещо ,което ги прави щастливи.. Жалка картинка,сър!