Макрон: Ако Русия пробие фронта, може да бъдат пратени войски

Френският президент уточни, че и Киев трябва да поиска това
Обновена: 2 май 2024 16:07 | 2 май 2024 15:26, Елка Василева
621
Макрон: Ако Русия пробие фронта, може да бъдат пратени войски
Снимка: архив, БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон отново не изключи възможността западни войски да бъдат изпратени в Украйна. В интервю, публикувано днес в британското издание „Икономист“, той казва, че трябва да „зададем (този) въпрос“, ако Москва пробие фронтовата линиа и Киев поиска това, предаде Франс прес.

Още по темата
„Ако руснаците пробият фронтовата линия и има искане от Украйна, което не е случаят днес, трябва легитимно да си зададем въпроса“, посочва френският президент пред британския седмичник.

Да го изключим априори означава да не сме си взели поука от последните две години, когато страните от НАТО първоначално изключваха изпращането на танкове и самолети в Украйна, преди най-накрая да променят решението си, добави френският лидер, цитиран от БТА.

Френският държавен глава предизвика полемика в края на февруари, когато заяви, че изпращането на западни войски в Украйна не бива да се изключва в бъдеще. Той обясни, че намерението му е да има "стратегическа двусмисленост" в отговора на Европа на руското нахлуване в Украйна.

Въпреки това повечето европейски държави, както и САЩ, ясно се дистанцираха от коментарите му, макар че някои от тях впоследствие направиха изказвания в същия дух.

"Както казах, не изключвам нищо, защото пред нас има човек, който не изключва нищо", потвърди той пред "Икономист", визирайки руския президент Владимир Путин. "Вероятно сме били твърде колебливи при формулирането на границите на нашите действия спрямо някой, който вече няма такива и който е агресор", каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


621
Още от Войната в Украйна
Кремъл отговори на САЩ: Не ползваме химическо оръжие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
483
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ей какъв войнстващ петел банболяб . Да бе съветвал зеления наркоман да спазва минските споразумения а вие мейдани правите . Огън палите . Фалирахте Европа . Само се радвай че няма кой да запали африканските маймунки при теб че направо гъмжи . И ти ще воюваш до последния Украйнец....
482
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 481 "Да генерираш? Когато пожелаеш?" Да, само ти задавам едно въпросче, и веднага трупам нови доказателства.
481
3
 
12
 
! Отговори
Добре ли звучи преди 4 седмици
Бриджит към Еманюел Макрон:- Айде Емко, пращай войските в Русия и идвай, мамо, да си лягаме.Такава е реалността в семейството на "лидера" на Франция.Баба Бриджит и дядо Сорос...
480
4
 
16
 
! Отговори
Социално погледнато преди 4 седмици
За Макрон, който е на 47 години е много важно да направи нещо за пенсионната реформа, защото съпругата му баба Брижит е на 71 г, вместо да се занимава с неща, които не са му съвсем ясни. Направете си извода що за лидер е Макрон със съпруга 24 г. по-възрастна от него.
479
3
 
9
 
! Отговори
Франция преди 4 седмици
Може да изпрати една дивизия в Украйна. За няколко месеца подготовка. Там ще бъде унищожена за седмица две.
478
7
 
7
 
! Отговори
до 486 преди 4 седмици
Франсетата май са стъпвали на руска територия, ама обратното едва ли ще се случи.
477
3
 
8
 
! Отговори
Москва не вярва преди 4 седмици
На сълзи.
476
1
 
9
 
! Отговори
Френската армия преди 4 седмици
Може да прави сафари в Африка. Е, не е сигурно.
475
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Въоръжението на френската армия е на светлинни години от руската. Изобщо нещата в технологично отношение са несравними.
474
5
 
16
 
! Отговори
Той преди 4 седмици
Интересно ми е как така някой изпраща друг на сигурна смърт, защото видиш ли той бил казал. Ами тези дето ще ходят нямат ли акъл в главата?
473
4
 
5
 
! Отговори
Бай Желю Философията преди 4 седмици
От селу Веселинюво ги дробеше същите. Франкофони сър!
472
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В един епизод на семейство Симпсън един французин с тънки мустачки прати неутронна бомба срещу Русия обаче тя падна по погрешка в Украйна.После Айфеловата кула изгоря.Да видим дали пак ще познаят.Баба Ванга си каза,че в Париж камък върху камък няма да остане и както налудничево се държи Макарона си е на път да стане.
471
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 476. Да генерираш? Когато пожелаеш? Мисля че стана ясно за всички.
470
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не е нужно да си "русофил" ,за да знаеш какво ще стане.Естествено,че руснаците ще пробият фронта.Макарона ни готви бавно като жаби.Пращайте го на някой остров като Наполеон докато не е подпалил световна война.
469
4
 
13
 
! Отговори
Anonymous преди 4 седмици
Макрон е един мазен дупедавец
468
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 473
467
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 473 "Нямаш никакви доказателства за твърдението си." Имам и мога да генерирам във всеки момент нови ако пожелая.
466
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Голямото постижение на блатная за 2 години - половин милион избити солдати. За ранените не се говори. Майките и бащите им ръкопляскат - да живее Путин.
465
2
 
8
 
! Отговори
Jojo преди 4 седмици
Догодина за 9 вай до пленената техника ще наредят и французите.
464
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 465. Нямаш никакви доказателства за твърдението си. Но кажи трябва ли моите интереси да са тези на САЩ. Защото американците си го казаха най-бесрамно, че войната в Украйна е добра инвестиция. Че със смъртта си украинците защитават интересите на САЩ.