Еманюел Макрон: Не е изключено да изпратим сухопътни войски в Украйна

Разгромът на Русия е задължителен за сигурността и стабилността в Европа, каза той
27 фев 2024 06:00, Анисия Иванова
865
Еманюел Макрон: Не е изключено да изпратим сухопътни войски в Украйна
Снимка: БГНЕС/EPA

Френският президент Еманюел Макрон заяви вчера, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не бива да се изключва в бъдеще, но че на този етап "няма консенсус" за подобно решение, предаде Франс прес.

"Днес няма консенсус за изпращане на сухопътни войски по официален, приет и одобрен начин. В дългосрочен план обаче нищо не бива да се изключва. Ще направим всичко необходимо, за да гарантираме, че Русия няма да може да спечели тази война", обясни френският президент в края на международна конференция в подкрепа на Украйна в Париж.

Той добави, че ще бъде създадена нова коалиция, която да снабдява Украйна с ракети и боеприпаси с по-дълъг обсег, предаде АФП.

В речта си след домакинството на срещата Макрон обрисува доста мрачна картина, тъй като Русия успява да постига успехи на бойното поле."Убедени сме, че разгромът на Русия е задължителен за сигурността и стабилността в Европа", каза той.

Според него Русия показва "по-агресивно отношение не само в Украйна, но и като цяло".

Френският президент не пожела да каже повече за позицията на Франция по въпроса за сухопътните войски, позовавайки се на "стратегическа двусмисленост, която приема".

"Определено не съм казвал, че Франция не подкрепя това", посочи той. "Няма да допринасям за двусмислието на днешните дебати, като назовавам имена. Казвам, че това беше споменато сред вариантите", добави Макрон, съобщава БТА.

Този вариант никога досега не е бил споменаван от Франция. "Много от хората, които днес казват "никога, никога", бяха същите, които преди две години казваха "никога танкове, никога самолети, никога ракети с далечен обсег", заяви Макрон и допълни: "Нека бъдем достатъчно смирени, за да признаем, че често сме закъснявали с шест до дванадесет месеца. Това беше целта на днешната дискусия: всичко е възможно, ако е полезно за постигането на нашата цел".

Въпреки това френският президент припомни на съюзниците си в Украйна, че те "не са във война с руския народ", а че "просто не искат да позволят на Русия да победи в Украйна".

Той изброи пет "насоки за действие", по които има консенсус: киберзащита; съвместно производство на въоръжение и боеприпаси в Украйна; защита на държави, пряко застрашени от инвазията в Украйна, като Молдова; "възможност за подкрепа на Украйна на границата ѝ с Беларус с невоенни сили" и операции по разминиране.

"Убедени сме, че поражението на Русия е от съществено значение за сигурността и стабилността в Европа", добави френският президент след дългата конференция в Елисейския дворец, която започна вчера късно следобед и приключи късно снощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


865
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
749
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изгониха го от Африка, сега и Европа ще му се види тясна.
748
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я, стига! Украинските бандюги се пръснаха из цяла Европа , а европейците да воюват за страната им?!
747
0
 
10
 
! Отговори
НЕ ТРЯБВА ЛИ МАКРОН преди 1 месец
ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА СНОШАВАНЕ С ВЪЗРАСТНА БАБА ?
746
0
 
5
 
! Отговори
БАБОЕБЪТ преди 1 месец
МНОГО ГОЛЯМ ГО РАЗДАВА ама И МНОГО МЕК
745
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никога обратните, не са вървели в права посока.
744
1
 
17
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 месец
Наполеон е водел 500-хилядна армия от цяла Европа за да разгроми Русия!Вече малко неща припомнят за тази война но са останали няколко култови понятия -Александерплатц в Берлин и Бистро във Франция!Според мен е правилно да се подскаже на г-н Макрон че една нова война на Франция срещу Русия ще остави много повече следи и много по-важни,а от някои неща няма да остане нищо ,както и това че няма да остане никой който да каже какво се е случило!
743
1
 
11
 
! Отговори
Нееее преди 1 месец
Луд геро.
742
0
 
24
 
! Отговори
Бегай ве конте, даге преди 1 месец
Макрон му биха камшика от цяла Африка с помоща на руски пара войски и сега иска целия НАТО да му води войната ... Азе заради френски колонии в Африка нема да ходим да мрем заради богатите колонизатори дето режели ръчичките на африканчетата ,които не са изпълнявали нормата за бране на како за белгийски шоколад.
741
1
 
3
 
! Отговори
Дарвин преди 1 месец
До ЖириНеандерталци и паметници :) Ово е историк, ово е русофил . Неандерталците с гените си все още ги има в генома на съвременния човек . Най -голям около 6% в Швейцария и Австия има . М менюто на неандерталеца присъства основно човешко месо.любимата му хран са били Хомо Сапиенса както смесването на гени е ставало с пленени хомо сапиенски. Неандерталеца не е можел да говори и езика е победил животинското и вида е изчезнал въпреки , че са били почти двойно по-големи и силни от Сапиенса.
740
0
 
16
 
! Отговори
До Хубава новина преди 1 месец
Предлагам ти и всеки с жълто синьо флагче на профилните снимки да защитите свободата и да отидете да се биете на фронта. Аз като страхлив комунист и русофил ще ви подкрепям от България като плета пуловери да не мръзнете през дългите зимни дни.
739
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До На чужд гръбТоя герунт няма деца. Няма как и да има от бабата.
738
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ко стана с великата френска армия в Нигер?
737
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя *** как избяга от фермрите, направо напълни гащите
736
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това Еврейче пробва почвата май а? Срещу ядрена сила каквато е Русия,ще е не трудно,Ами невъзможно да се води война! И поне е добре,че всички се дистанцираха от мнението му,казвайки че това си е Лично негово мнение!
735
26
 
3
 
! Отговори
Хубава новина преди 1 месец
руските агресори трябва да се избиват навсякъде в света. др0гаре плоскоземи свободата не е безплатна.
734
2
 
23
 
! Отговори
На чужд гръб преди 1 месец
Да прати близките и децата си първо! Да видим така ли ще говори!
733
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние, т.е. бесарабските българи сме дали повече от 80 жертви в тази война срещу Русия и имаме повече от 120 мобилизирани момчета. 40% е процентът на загиващите в тази война. Макарона да си праща макароните дето не ги е родил и отгледал.
732
29
 
7
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Аз не мога да разбера. Защо НАТО и Америка още не са обявили война на Русия? И да изтикат руснаците от окупираната Украйна. Трябваше отдавна да са изпратили западните армии в Украйна. Досега да са стигнали Москва и да бяха развели немския, английския и американския флаг над Кремъл. Без западната военна помощ нито Украйна ще се освободи, нито пък изостаналото с векове руско население ще се цивилизова. Смятм, че идеята на Макрон е много добра, макар и закъсняла. Трябва да изпратим войски в Украйна
731
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В това изказване, банкерското протеже от Париж малко е прекалило с шампанското...
730
24
 
7
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
Ще пукаме шамарите на руснаците. Така ги виждам аз нещата. Яко ще стрелям по руснетата с дрон и ще има - бам - руска главичка се търкаля по земята.