Макрон: Ако Русия пробие фронта, може да бъдат пратени войски

Френският президент уточни, че и Киев трябва да поиска това
Обновена: 2 май 2024 16:07 | 2 май 2024 15:26, Елка Василева
621
Макрон: Ако Русия пробие фронта, може да бъдат пратени войски
Снимка: архив, БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон отново не изключи възможността западни войски да бъдат изпратени в Украйна. В интервю, публикувано днес в британското издание „Икономист“, той казва, че трябва да „зададем (този) въпрос“, ако Москва пробие фронтовата линиа и Киев поиска това, предаде Франс прес.

Още по темата
„Ако руснаците пробият фронтовата линия и има искане от Украйна, което не е случаят днес, трябва легитимно да си зададем въпроса“, посочва френският президент пред британския седмичник.

Да го изключим априори означава да не сме си взели поука от последните две години, когато страните от НАТО първоначално изключваха изпращането на танкове и самолети в Украйна, преди най-накрая да променят решението си, добави френският лидер, цитиран от БТА.

Френският държавен глава предизвика полемика в края на февруари, когато заяви, че изпращането на западни войски в Украйна не бива да се изключва в бъдеще. Той обясни, че намерението му е да има "стратегическа двусмисленост" в отговора на Европа на руското нахлуване в Украйна.

Въпреки това повечето европейски държави, както и САЩ, ясно се дистанцираха от коментарите му, макар че някои от тях впоследствие направиха изказвания в същия дух.

"Както казах, не изключвам нищо, защото пред нас има човек, който не изключва нищо", потвърди той пред "Икономист", визирайки руския президент Владимир Путин. "Вероятно сме били твърде колебливи при формулирането на границите на нашите действия спрямо някой, който вече няма такива и който е агресор", каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


621
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
462
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя или не си е взимал хапчетата отново, или с презрително отношение ни казва в лицето че иска да ни закопа!
461
4
 
15
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Най-слабият президент в европейската история
460
2
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Прати Мбапе бе ***. Той поне знае да бяга бързо.
459
14
 
7
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
...на Макрон! Руският агресор трябва да бъде смазан в Украйна! Нямат работа там, освен да убиват и мародерстват! Няма престъпления, които Путинските орди не извършиха в Украйна! Копейките не ги броим! Те се гордеят, колко са "велики" с престъпленията! Гнусна мутация на човешката природа!
458
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КАКВО МОЖЕ ДА ОЧАКВАШ ОТ ЧОВЕК КОЙТО СЕ ОЖЕНИЛ ЗА ТРАНСДЖЕНДЪР ??? БРИДЖИТ МАКРОН СЕ РОДИЛА МЪЖ АМА ПОСЛЕ СТАНАЛА ЖЕНА ФРАНЗЕЛСКА РАБОТА
457
5
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Френските НАТО-вци ще бъдат приоритетна цел и трябва да бъдат ликвидирани като онези в Харков.
456
2
 
15
 
! Отговори
Хората казват, че преди 1 месец
Всяко малко гущерче мечтае да стане голям крокодил, но нито едно не може да плува. Това важи за Макрон. Иска да го възприемат сериозно, но е обикновена шушумига и му личи.
455
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 461 "Не руските интереси не са и мои интереси." Това са само приказки. Когато се стигне до проверката, се оказва, че са обикновени неистини.
454
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако макарончо е противник на Путин ,то трябва да му се поклони и 20 пъти ,)))
453
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С тия приказки макарона кара хората да чувстват заплаха от това че сме в нато защото първо никой българин няма да тръгне срещу русия и второ война с русия е равна на края на света. Нищо чудно народът скоро силно да пожелае да излезем спешно от нато
452
4
 
21
 
! Отговори
BG преди 1 месец
Мижав макарон.
451
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 456. Не руските интереси не са и мои интереси. Казах само че членството в Нато не е кауза за която можеш да умреш и че не смятам Украйна за суверенна държава.
450
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 459. Какво, искаш да кажеш че на 4 април не е елемент такова уведомление от украинска страна? Просто кажи какво е лъжа.
449
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 457 Руските лъжи вече не вървят .. дори и в България.
448
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е що да се пращат, то там има отдавна западни военни. Макроне, много паника, звъня ли телефона от Вашингтон? Вкарваш Европа в конфликт между САЩ и Русия , а това не е добре, защото избяга ли още една държава от ЕС , много ще я последват.
447
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 453. Украинските власти уведомиха Съвета на Европа за временното частично спиране на определени разпоредби от Европейската конвенция за правата на човека поради обявеното военно положение в страната, пише BBC. Известието е подадено на 4 априлРазпоредби които могат да бъдат обект на ограничения, гарантират по-специално: неприкосновеността на дома, неприкосновеността на кореспонденцията, ненамесата в личния живот, свободата на движение и избор на място на пребиваване, правото на свободно напус
446
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 454 "Не, има смисъл да се съпротивляваш ако се биеш за себе си" При руските наколенки руските интереси са техните интереси и всичко останало са "чужди" интереси включително на страната, в която са родени, отрасли и са нейни граждани. Доказано многократно и по всички възможно начини.
445
4
 
16
 
! Отговори
Слава на Русия преди 1 месец
Евроатлантичета скимтят - песен за моите уши.
444
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 450. Не, има смисъл да се съпротивляваш ако се биеш за себе си а не за чужди интереси. Дали някакво влизане в НАТО е кауза за която можеш да умреш. И не ми казвай че Украйна е била суверенна държава. Няма суверенна държава на която външни сили ще и казват дали да подписваш или не мирен договор.
443
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 452 Както казах, руските лъжи вече не вървят ... дори и в България.