Министър на Венецуела паникьоса американците

Държавникът вдигна скандал на летището в Ню Йорк, след като бил задържан, защото всял подозрения
24 сеп 2006 11:26,
Министър на Венецуела паникьоса американците
Министърът на бърза ръка свика пресконференция след освобождаването си, за да се оплаче от поведението на американските власти. Снимка: АП

Външният министър на Венецуела бе задържан в събота на летище „Кенеди“ в Ню Йорк, съобщи венецуелското правителство.

Бяхме обект на незаконно задържане от американското правителство“, е заявил пред репортери министър Николас Мадуро, след като е бил освободен от полицията. Той е бил задържан на летището за час и половина, като са му били отнети личните документи и самолетният билет.

По думите на Мадуро след като е заявил на проверяващите служители, че е министър на външните работи на Венецуала, положението се влошило и те започнали да го обиждат и заплашват.

Според CNN министърът и съпругата му пристигнали заедно с детето си на летището 30 минути преди полета си и платили за билетите в брой. Предизвикал подозрения в охраната, Мадуро бил помолен да мине на втора проверка за сигурност, при което той отказал и вдигнал скандал.

Американското правителство побърза да се извини малко след приключването на паниката на летището, която влоши и без това затруднените отношения на страната с Венецуела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание