»зраел извършва нови удари в град –афа

—ъветът за сигурност на ќќЌ се събира на спешно заседание
28 май 2024 12:35, ≈лка ¬асилева
24
»зраел извършва нови удари в град –афа
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

»зраел подложи днес град –афа в »вицата √аза на нови удари въпреки критиките и възмущението на международната общност след смъртоносните бомбардировки онзи ден на лагер за изб€гали от други части на анклава палестинци. «аради атаката, отнела живота на н€колко десетки души, —ъветът за сигурност на ќќЌ се събира по-късно днес на извънредно заседание, предаде ‘ранс прес.

ќще по темата
Ќа този фон се очаква днес »спани€, Ќорвеги€ и »рланди€ да призна€т ƒържавата ѕалестина. »з€влението им в този смисъл миналата седмица разгневи »зраел.

≈кипи на ј‘ѕ в –афа съобщиха за въздушни удари и стрелба рано тази сутрин в центъра на –афа и западно от града в южни€ край на »вицата √аза, където военните започнаха сухопътна операци€ в началото на май.

Ќовата атака бе предприета, след като светът заклейми удара в –афа в недел€ вечерта, който подпали палатки в бежански€ лагер, взе 45 жертви и рани близо 250 души, по данни на здравното министерство в √аза.

»зраелски€т премиер Ѕен€мин Ќетан€ху изрази съжаление за "трагични€ инцидент". »зраелската арми€ за€ви, че разследва смъртта на цивилни жертви, след като първоначално за€ви, че мишена на удара с "прецизни боеприпаси" са били двама висши представители на радикалното движение "’амас".
(Ѕ“ј)
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


24
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
20
0
 
1
 
! ќтговори
ƒа преди 1 месец
ќтдавна не виждам неистови кр€съци "јллаху јкбар!", танци върху еврейски трупове, араби плюскащи баклави. «начи »зраел действа правилно!
19
0
 
1
 
! ќтговори
Ѕългаринъ преди 1 месец
Ѕраво на »зраел! «аслужен и непропорционален отговор на клането от 7-ми ќктомври! ƒо тоталното военно и политическо унищожение на ’амас!  олкото и време да отнеме, колкото и читатели на  орана да струва.
18
0
 
1
 
! ќтговори
“““ преди 1 месец
до"щерю" Ћичи си,че си заслепен от злоба мюсюлманин.ј,защо не кажеш за зверствата,извършвани от мюсюлманите.“е са едни и същи навс€къде. ато точна характеристика на мюсюлмански€ св€т.«верства,които са неуписиуеми в останалото човечество. огато престане да съществува исл€ма,тогава зверствата ще изчезнат.Ќито са такива бройките в —ребреница,нито в √аза.Ќо мълчиш за причината,довела до двата конфликта.
17
3
 
1
 
! ќтговори
ўерю преди 1 месец
ѕри геноцида от 1995 г. в —ребреница са избити 8 000 босненци от сърбите. ѕри геноцида в √аза са избити 38 000 палестинци от юдеите. ¬ отговор —јў бомбардираха —ърби€. Ќо —јў - јЅ—ќЋё“Ќќ Ќ»ўќ не направиха на »зраел. “олкова за "демокраци€та"! ƒвойни€т й аршин е видим и за слепите! ѕобеда на юдео-ционизма - това е т€...
16
1
 
4
 
! ќтговори
истински мъж преди 1 месец
јнтичовеците-палестинци си заслужиха това отношение.“репане на терористите-мюсюлмани.“е не заслужанат да са живи.»збиха невинни деца,жени,и старци,а сега реват.ўе си понесете отмъшението,господа араби-мюсюлмани-терористи.
15
1
 
2
 
! ќтговори
евреин преди 1 месец
ккъв геноцид е 30 хил€ди жертви от 6-7 милиона радкализирани исл€мисти. √≈Ќќ÷»ƒ ≈ Ќј ЋёЅ»ћј“ј ¬» “”–÷»я 1,7 ћ»Ћ»ќЌј ј–ћ≈Ќ÷» ¬ “”–÷»я ќ“ ƒќ — Ќќ∆ «ј ЋјЌ». “ќ¬ј Ќ≈ ≈ √≈Ќќ÷»ƒ ¬ »«–ј≈Ћ, ќ“ƒ≈ЋЌќ Ќ≈ —≈ «Ќј≈  ќЋ ќ ќ“ “≈«» 30 ’Ћяƒ» —ј ”ћ–≈Ћ» ќ“ ≈—“≈—“¬≈Ќј —ћЏ–“ »Ћ» ƒ–”√» ЅќЋ≈—“»
14
7
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“р€бва всичко първо да се изравни, че нали после ще стро€т кибуци и ще гледат картофи там. «ем€та е много плодородна, когато се напои с кръв. ≈вреите ги разбират ти€ работи.
13
4
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒќ —“≈Ќј“ј!ƒќ ј“ќ Ќ≈ —≈ »« ќ–≈Ќ» »Ћ» ”ѕЋјЎ» “ј«» Ќј√Ћј ....Ќяћј ƒј —≈ ѕќ—“»√Ќ≈ ћ»–!«ј  ј ¬ќ ћ»–Ќќ Ќј—≈Ћ≈Ќ»≈ √ќ¬ќ–я“!“ќ¬ј ћ»–Ќќ Ќј—≈Ћ≈Ќ»≈ — ѕј–»“≈ «ј ¬ќƒќѕ–ќ¬ќƒ —ј »«√–јƒ»Ћ» “”Ќ≈Ћ» ¬  ќ»“ќ ƒј ¬Ћ»«ј“  јћ»ќЌ» » “ќЌќ¬≈ Ѕќ≈ѕ–»ѕј—»!“≈«» “”Ќ≈Ћ» ћќ√ј“ ƒј »«Ћ»«ј“ ƒќ ”„»Ћ»ўј ћј√ј«»Ќ» ЅјЌ » » Ќ» ќ… Ќ≈ ≈ «ј—“–ј’ќ¬јЌ!ѕ–≈ƒ—ј¬≈“≈ —» ,„≈ ƒќ ”„»Ћ»ў≈“ќ Ќј “¬ќ≈“ќ ƒ≈“≈ “≈«» ћ»–Ќ» ѕјЋ≈—“»Ќ÷» »ћј“ »«’ќƒ «ј ƒј ќ“¬Ћ≈ ј“ “¬ќ≈“ќ ƒ≈“≈ »Ћ» ЅќћЅјЌƒ»–ј“ ”„»Ћ»ў≈“ќ! Ќяћј ћ»Ћќ—“! «јўќ Ќ≈ Ќј ј–ј’ј ’јћј— ƒј ¬Џ–Ќ≈ «јЋќ∆Ќ»÷»“≈
12
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
–уските олигарси и при€тели на ¬ова Ўаломович-јвен,ƒерипаска,ћилер, јбрамович, ћикелсон,ћордашов и ‘ридман са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистически€т палестинец!
11
12
 
5
 
! ќтговори
Ћогично преди 1 месец
’амас нападна еврески селища на арабски земи откраднати от еврейте преди години,значи те ги освобождават....
10
10
 
12
 
! ќтговори
ƒа преди 1 месец
—върши приказката и вицовете за вечните жертви еврейте,анти симитизма,вид€ се истинското лице на ционистите,обикновени фашисти.
9
10
 
11
 
! ќтговори
јзъЋанъјзъ7112136860 преди 1 месец
≈стествено,че ще извършват удари. ћъже са ,които удр€т враговете на ƒържавата си. ¬се пак »зраел бе нападнат от палестински€т катун и е нормално да се удр€. Ќо предстои €к удар във всички посоки скоро. » само да добав€,че арабите във ‘ранци€ престанаха да общуват с европейци. —танаха доста агресивни и не ни казват дори "добър ден". ≈ ами що не искат добър ден н€ма да го имат. √отв€т нещо ти€ роми.
8
21
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«начи когато убиваха евреи всички се радваха или мълчаха като женски полови органи сега когато има възмездие за убийците същите тези поолови органи се възмущават ....
7
10
 
14
 
! ќтговори
≈ли преди 1 месец
ј на ти€ като им е толкова мил животът, защо не пуснат израелските заложници, които са взели при атентата на 7 октомври?!
6
7
 
13
 
! ќтговори
простата истина преди 1 месец
≈й тъй е в демократични€ св€т.≈дно говор€т и само да се обърнеш и бомб€т.» тоз съвет за какво се събира?“о хората убити вече и на всичкото отгоре - повтар€т удара.’ем го наричат трагична грешка хем повтар€т.»стината е че правото е на по силни€.“ака е в демократични€ св€т-туй нещо като закони и етика - забрави.“ези израелци тр€бва да ги удар€т незабавно че да се спрат.¬сички други приказки са ала бала
5
10
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо ”жас - тук и покровителите им ще дръпнат задна, защото прекалиха...това си е геноцид, а реално ’амас са извинение...
4
11
 
28
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»зраел извършва тотален геноцид, но санкции н€ма... ≈то това са "евроатлантическите ценности" (в случай, че на н€кой още не му е €сно определението)...
3
7
 
21
 
! ќтговори
”жас преди 1 месец
“и€ си прав€т каквото си искат и не им пука, че цели€ —в€т е срещу т€х вече. јма нали имат ‘јў за гръбче, как да не бесне€т?!?
2
6
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕрез 1920 ѕалестина приема изгонените от √ермани€ евреи . »дват без багаж, дрипави , недохранени! ƒесет години по късно започват проблемите и до ден днешен . ѕревземат ли –афа ,ще се насочат към …ерусалим...
1
9
 
31
 
! ќтговори
sadf преди 1 месец
ј сега да видим след колко хил€ди жертви ще има санкции срещу изрќдел.»ли те са с протекци€ от ўј— и може да избиват наред без да им се търси отговорност