Бомба уби Беназир Бхуто

Атентатът стана по време на митинг на Пакистанската народна партия
27 дек 2007 15:44,
91
Бомба уби Беназир Бхуто
Бхуто два пъти заемаше поста министър-председател на Пакистан. Снимка: БГНЕС

Бившата министър-председателка на Пакистан Беназир Бхуто е убита в бомбен атентат, съобщи ВВС, цитирайки говорителя на Пакистанската народна партия.

Информацията бе потвърдена и от Ройтерс.

При взрива в град Равалпинди са загинали още поне 15 души.

Инцидентът е станал, докато Бхуто е говорела пред поддръжници на партията.

Тя бе два пъти премиер на Пакистан - през 1988 година и след това през 1993, когато предшественикът й Наваз Шариф бе принуден да напусне поста заради неразбирателство с президента.

През 1999 година тя и съпругът й – Азиф Али Зардари, бяха осъдени на пет години затвор и глоба в размер на 8.6 милиона долара по обвинение в корупция. По-късно присъдата им бе отменена от Върховния съд.

По това време Бхуто не беше в Пакистан и избра да не се връща. Тя се завърна в страната си през октомври 2007 година.

Държавният департамент на САЩ излезе със светкавично изявление след убийството й и осъди атентата, допълвайки, че станалото напълно подкопава усилията за постигане на мир в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Замислете се и върху следното нещо -В началото на войната с Ирак, САЩ заплашиха съвсем открито Пакистан като им казаха - Или сте с нас във "войната с тероризма" или ви бомбандираме и вас (това са думи казани на генерал Мушараф от Ричард Армитидж - Первез Мушараф сам го призна наскоро това! Генерал Первез Мушараф нямаше голям избор - и "сътрудничи" известно време на американците , само че от доста време се оказва че той не им играе по свирката както по-време на войната и те веднага задействаха план-а за свалянето му от власт - който виждаме как завърши днес. Със сигурност това няма да е края и САЩ скоро ще измислят нещо друго......
29
0
 
0
 
! Отговори
kasapo преди 16 години
Benazirkata beshe utrepana zashtoto se syiuzi s diavola. Krade, trupa i prostituira politiceski. Na kogo mu e takava krava? A 4e sa *** ubiicite niam dve menia-dane bi zaginalite hora namirashti se okolo Bhutkata v momenta na zriva da sa krali, trupali i bludtsvali? ne. obiknovenni naivnici.Sega na perverznia Mushmorok she mu nakrivyt pagonite. Nima opozicia, ste proizvede sledvasta atomna bomba i ste stane po opasen ot India i Iran vzeti zaedno.
28
0
 
0
 
! Отговори
mehmed преди 16 години
jalko za jertvite, no volqta gospodna ima velik zamisal, koito malko hora mogat da go razberat! Problema e 4e se barkat 4ujdite sili v pravova i silna darjava kato Pakistan!
27
0
 
0
 
! Отговори
lp преди 16 години
За Америка съм съгласен ,но за Русия и Китай много бъркаш
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Абре ислямиест с ислямист; какво като са проплакали първо САЩ и Великобритания.Две Велики демокрация.Ти за ислямистите в Пакистна ли си или за светските ръководители на тази страна.
25
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 16 години
Който познава историята на Ислямска република Пакистан,не би се изненадал от това което се случи.Това е държавата с най-радикално ислямизирания народ на света.И родината на Ал-Кайда.Просто бе въпрос на време това да се случи.Не може тази държава да се управлява от жена.От това което се случи може да се направи само един извод- Бъдещето придналежи на силните и това няма да бъдат нито Америка нито Русия Нито Китай.Това ще бъде все по ислямски свят.В който ще живеят хора със все по големи различия в мисленето си и в разбирането си за света.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Само вижте кои "проплакаха" първи за нея след убийството и - Джордж Буш, Гордън Браун (премиера на Англия) и мекерето което американците сложиха за президент на Афганистан - Хамид Карзай. Засега опита на САЩ и запада да сложат "свой" президент на Пакистан не мина
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
21, демокрацията не може да бъде прокарана в бившо комунистическо общество, където комунистите контролират почти всички ресурси. Псевдо демокрацията просто бива използвана от тях във всяко отношение и сама по себе си не е такава. Демокрация ще има когато пораснем достатъчно за да я защитаваме и борим за нея. Всеки от нас! В противен случай само се води че има такава.
22
0
 
0
 
! Отговори
потресен преди 16 години
Жалко за тази силна и предана на страната си жена! Жалко, защото цивилизования свят отново е попарен от това брутално и античовешко престъпление. Няма занчение кой го е извършил - талибани, фанатици или нечии тайни коспиративни служби. Това е акт срещу прогреса, цивилизацията и свободите човешки. Жалко, че тези сили нямат спирачки и граници и не се знае кога ще бъдат победени...и дали...
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Връщането и в Пакистан беше с цел да се свали режима на Первез Мушарав чрез прокарването на до болка известната ни "демокрация" . Да ама не - Пакистан не е източна Европа и САЩ и запада не успяха със вкарването на тъй наречената "демокрация" - зад което име се крие всичко друго но не и демокрация. Освен това Беназир Бхуто и мъжа и са били доста корумпирани и имат доста големи банкови сметки в швейцарски банки - £740 million, както и скъпи имения във Англия и Франция .http://en.wikipedia.org/wiki/Benazir_Bhutto
20
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
Поредната лоша новина,която показва ,че за злото няма почивен ден.Жалко и за другите жертви на атентата.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Жалко,жалко, много красива жена беше
18
0
 
0
 
! Отговори
Гери преди 16 години
Милата Беназир! Стана ми мъчно когато прочетох новината. Невероятна жена и политик. Бори се до последно с достойнство!Нека почива в мир.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Един мюсулмански свят би бил най-лошото за света.. В бедните мюсулмански страни въпреки силната до фанатизъм вяра пак човешкия живот не струва пукната пара.. В Афганистан при талибаните дори не са позволявали да се слуша радио, да се четат други книги освен корана, телевизора и интернет са най-голямото зло но обърнете внимание хероина е най-големия приятел на човека според талибаните... Дори и в най- богатата мюсулманска страна като Кувейт е ужасен живота... ако те хванат да консумираш алкохол те обиват , кражбата води до рязане на крайници, изневярата но само женската води до публични екзекуции.. Мюсулманите с изключение на Европейската част на Турция са толкова зле ,че няма на къде повече... А жената е най-робското същество без абсолютно никакви права и милиони задължения...
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Явно е била силна и смела жена,за да може някой мъж да се опасява от нея!И да посегне на живота и!
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Пакистан е вярно ,че не са араби но пък са мюсулмани и мисля ,че мнението за фанатизма се отнася до религията.. А относно Беназир Бхуто тя се върна в Пакистан въпреки предупрежденията ,че ще бъде убита..
14
0
 
0
 
! Отговори
spartak преди 16 години
Голяма загуба..но янките да не леят крокодилски сълзи.. първо забъркват кашата ,а после ронят сълзи... така постъпват и сега с Косово
13
0
 
0
 
! Отговори
шмулю преди 16 години
Само че пакистанците не са араби. Иранците също.
12
0
 
0
 
! Отговори
anon преди 16 години
mda. niakoi da mi pokaje edna musulmanska dyrjawa koiato da niama woina na pone edna ot granicite si.... i posle neka gi tolerirame...
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аз вече найстина почвам да се замислям дали не е истина, че голяма част от арабите са фанатици. Честно казано не искам да си имам работа с тях, пък дори и най- симпатичния човек на света да е арабин. Аз в последните години не съм чул нищо добро да са направили тия хора, все рушат, убиват. Не знам каква е тая религия, която създава убиици. И да не ми разправят, че америка създава погрешно впечатление за тях. Познавам и араби и американци и твърдо предпочитам да контактувам с американци.